Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Oppenheimer #105828 üzenetére

    Sajnos én tökéletesen megértem őket. Az nonszensz, hogy évente 2x kell újratervezni, mert a kormány megint szétrúg valamit, azt is teljesen átgondolatlanul, lehetetlen helyzetet teremtve, miközben senki nem tud semmit és végül utolsó pillanatban, vagy akár utólag faragják át a dolgokat. Úgy hogy, közben a romló nemzetközi kapcsolatok miatt egyre problémásabb itt üzletelni alapból, folyamatosan ott van a levegőben, hogy ha nem a kormány, akkor valamelyik nyugati nagy szereplő teremt új, problémás helyzetet (lásd kettős adóztatás). Nem hogy hosszútávra, nem hogy középtávra, már rövidtávra is kb. lehetetlen tervezni.

    Egyéni vállalkozóként sajnos ebben élek évek óta, COVID óta tuti nem volt olyan év, hogy ne kellett volna végigszámolni a kályhától a matekot, hiába nem romlott a bevételi/megrendelői oldal. Volt, hogy többször is. Mi kisemberek ráadásul még ezeknek a cégeknek is ki vagyunk szolgáltatva, sokuk nagyon szépen magáévá tette a "magyaros gondolkozást", lásd Erste ezzel a futures fossal, de tudnám még sorolni magánéletből a példákat (közművekkel több száz órát szoptam elmúlt 2 évben tök értelmetlenül, nem túlzok).

    A magasabb költségek még egy dolog, de most megint lehet kattogni majd azon, hogy TBSZ vonalon mi lesz, marad-e IB-nél, Erste futuressel mi lesz, ki hogyan emel díjakat, stb. Mindezt azért, hogy aztán lehet a kormány beszántja az egészet a végén és lehessen aztán külföldi brokit keresni. Elképesztően fárasztó. :(((

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák