Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    Itt egy 3 perces is:
    3 perc
    Kicsit becsapós a dolog mert ezen a képen kisebb volt a fényszennyezés, vagyis sötétebb a kép tehát a sötétzaj jobban érvényesül. De azért az a tapasztalatom, hogy a 3 perc az ami még éppen belefér, ha fel vagy készülve arra, hogy úgy 1024-es méretnél nagyobban nem akarod nézegetni. Az összeillesztés a képzajt is erősen megdobja, mi több, kivilágosíthatja az egész képet. Fél perces expókból nagyobb méretben is lehet korrekt minőséget, csak baromi sok macera van vele, fél órát legalább illik exponálni, hogy legyen hossza a csíkoknak, az meg marha sok kép.

    Volt egy 26 percesem is csak a minap vágtam ritka rendet a képeim között és amiket teljesen használhatatlannak ítéltem azok mentek a levesbe. Na az egy olyan kép volt.

    Ja még egy apróság, épp a fényszennyezésről jutott eszembe: pont amiatt egyébként sem érdemes túl hosszú ideig exponálni. A csillagok nem lesznek egyre fényesebbek az idő teltével mert odébb mennek. De a fényszennyezés ott marad és egy idő után nagyon világos lesz a kép, egyre kevésbé válnak el az égbolttól a csillagok. Fényszennyezéstől mentes helyet találni kis hazánkban meg marha nehéz, szinte csak a mértéke változik.

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák