-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csokoládé13
tag
Sziasztok!
Nekem is memóriakártyával kapcsolatos kérdésem lenne! Egy Class 6-os kártya elég lenne, vagy kell a Class 10-es?
Videót csak 720p-ben tudok rögzíteni, a gép pedig egy Olympus SZ-10-es.Köszönöm a segítségetek!
-
titán
-
fcsaba89
csendes tag
Sziasztok srácok!
Egy gyors és számomra nagyon fontos kérdésem lenne! A hétvégén nyaralni megyek és szeretnék holnap venni egy fényképezőgépet, de sajnos nem értek túlzottan hozzájuk!
A két kiszemelt masina:
-panasonic tz-20
-canon sx230Árban ugyanannyiért tudom mind a kettőt beszerezni, tehát a lényeg az elkészített képminőségen van.
Akinek van tapasztalata a 2 géppel, légyszi írjon pár sort!
Köszi szépen!
-
-
szg88
őstag
válasz fcsaba89 #33460 üzenetére
Hja időben
Azért azt tukmálja, mert nem kell senkinekNna segítek eldönteni. Rámész erre az oldalra. Felül nyomsz egy "all"-t kikeresed a pana zs10-et (az a tz20), másik oldalon az sx230-at. azonos iso-jú képet kiválasztasz (100, 200 stb.) rányagyítassz. Megnézed pl a részleteket, zajt stb. és már tucc is mindent
Ja igen a pótakksi, mindenképp (Üdv Nagya). Ha sokat lövöldözöl több sem árt.
[ Szerkesztve ]
-
lui001
csendes tag
Keresztúri "legkisebb is számít"-ban, narancs színben.
Jól látom a tesztképeken hogy a panasonic gépek emberről nem tudnak színhelyes, éles képet készíteni? Legalábbis az FS16. Vagy csak ott jön ki legjobban a gyengeségük? [link] [link] A pana LS5 tipusa ugyanez,csak akku nélküli változata,vagy még gyengébb?Nem találtam LS5 tesztképeket.
Más.Egy régebbi canon a590is hol helyezkedik el az a3200is-hez képest minőségben?
[ Szerkesztve ]
-
fcsaba89
csendes tag
Köszi a segítséget! A Canon lesz a nyerő, megyek is megvenni
Még egy kérdésem lenne, az pedig a memória kártyával kapcsolatos. Láttam, hogy elég sokféle kártyát kezel. Ezek közül melyiket érdemes megvenni? Van vmi különbség a méreten kívül ezekben a kártyákban? 8 v 16 GB-os modul érdekelne!
Köszike!
-
szg88
őstag
válasz nemtabo #33464 üzenetére
Ha befolyásolni akarnálak, azt mondanám, hogy hagy a francba a bridge gépeket. Ha már ennyi pénzed van, inkább vegyél egy epl-1 vagy 2-t. Mert sztem még az alap obival is szebb a képe, mint azoknak. És később fejleszthető. 120e körül már kaphatsz gépet + 14-150mm obit egyben. Vagy pl. van itt egy olyan fórumtárs aki jó áron árul (bár elég fura alak ) De mivel nem akarlak befolyásolni, így nem is írok ilyet
(#33465) fcsaba89: Nekem ilyen van 8GB-osban (a szürke), néhány hónapja van meg, gondom nem volt vele, és jó az ára.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok!!!
Megjött az SX230-am , azaz már 3 napja, de ma értem haza 3 napos üzleti útamból, most tudtam kézbe fogni. Segítsetek kicsit. Az Akksival mi a teendőm. 0-ra lemeríteni és 24 óra töltés, vagy így ahogy van feldobhatom, és amíg tölti addig töltse és kész?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
szg88
őstag
Itt ilyen nincs senkinek, úgyhogy nem tudom a választ...
Én lemerítettem, és úgy töltöttem, de nem tudom, hogy számít-e. Néhány töltés után éri el csak a tényleges kapacitását (ami nem túl sok )
-
JasonD
aktív tag
válasz JoceeHunt #33471 üzenetére
Ebből a cikkből minden kérdésedre választ kapsz.
Kiemeltem a lényeget: A lítium-ionos akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól. Amellett, hogy NEM igényelnek formázást, a lítium-ionos akkumulátorok már az első használatkor leadják a maximális teljesítményüket és nem érzékenyek arra sem, hogy az élettartamban meghatározott töltési-ürítési ciklusszámot hány részletben kapják meg.
(#33475): Mikor zöldre vált a LED (kb 1,5 őra) kiveheted a töltőből, utána úgysem tölt rá egy grammot sem.
[ Szerkesztve ]
-
fcsaba89
csendes tag
válasz JoceeHunt #33475 üzenetére
A könyv azt írja, hogy lemerülve árulják. Első bekapcsolás előtt el kell tölteni. xD
ui.: pótakksi vásárlásnál az mAh érték minden boltban más. Tudom, hogy minél nagyobb annál jobb, de olvastam olyat is ha túl nagy akkor utána az eredetivel nem olyan jól működik. Ebben van valami?
[ Szerkesztve ]
-
nemtabo
aktív tag
-
őstag
Azt hiszem kezdek rájönni miről maradtam le a laza 28 évem alatt a fényképezéssel kapcsolatban. Kemény a masina, vaku nélkül olyan képeket csinál mint a 8 éves nikonom vakuval. Az élesség eddig teljesen más fogalomban szerepelt nálam...
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
-
őstag
Pont ez az, még csak auto-n nyomtam párat meg videót, hogy lenyomjam az akksit.
Jó kis hétvége lesz, vasárnap állatkertbe kirándulunk, kiváncsi leszek az új masinára, bár csak auto-n fog még szerintem dübörögni, addig nem tanulok meg fotóznijoceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
őstag
Veszprém tavaly volt, most Pécs a cél. Ahogy nézegetem május 1.-én terrárium is lesz, lehet aznap kéne akkor.
Nem tudsz valami gyorstalpalót a manual beállításokról hogy mi micsoda lehet? Mit miért mennyire kell állítani? Lehet hülye a kérdésjoceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
őstag
Pécsi állatkert oldalán a programnál vagy nyitvatartásnál már nem tom ott van, hogy a terrárium rész május 1-től nyit, azaz csak attól látogatható.
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
válasz JoceeHunt #33487 üzenetére
Az zöld auto móddal az a gond, hogy az ISO-t az egekbe nyomja, ha sötét van. Használd az Av módot, azzal nagyobbat nem lehet bukni. A rekeszt állítsd 3,1-ről 3,5-re, igazából a kompaktoknál a rekeszeléssel csak "sötétíted" a képet, a mélységélesség nem lesz jelentősen kisebb.A func gombbal állítsd be az ISO-t: verőfényben 100-ra, sötétben mehetsz feljebb. Az ISO auto keményen felmegy 1600-ig, ha a kép fontos és vakut nem akarsz használni, ez még használható.
Mozgó témánál Tv mód, állítsd be a záridőt. A reciprok-szabálynak és általában a záridőnek érdemes utánaolvasni. ISO-t az előbbiekhez hasonlóan állíthatsz.
Próbálkozz sokat.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BiriBum #33490 üzenetére
Köszi az infót, már tesztelem a masinát. Szerintetek ilyen Lens-Pen cumót jó lenne vennem a masinához?
Csak egy észrevétel, de én vagyok fifikás: Kicsit "mozgatva, lötyögtetve" a masinát, eléégé érzékelhető hogy valami nagy cucc mozgólodik benne 1 mm környékén, még hangja is van. Ez az optika mi ?joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
szg88
őstag
válasz JoceeHunt #33495 üzenetére
Vehetsz, ha akarsz, én mikrokendővel szoktam. Nem jó sokat dürüzmölni, inkább próbálj ne hozzáérni. Múltkor az esőben megáztattam, úgyhogy bepárásodott az optika belül. Száradás után hagyott egy kicsi koszt, azt ezzel sem tudod eltüntetni
Az obi kotyoghat.
(#33494) Nagya21:
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ha nem a tárgysíkhoz (a téma), vagy a képsíkhoz (érzékelő) van közel a szennyeződés, tehát mondjuk az objektív frontlencséjén, vagy a belső lencstagoknál van a kosz, akkor a nyoma nem fog megjelenni a képen. Legfeljebb a bokeh fényes korongjában lehet esetleg észrevenni, de ez egy kompaktnál amúgy sem jellemző.
(#33495) JoceeHunt
Az optikai stabi lötyög, teljesen normális jelenség.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
zozek
tag
Sziasztok,
A Canon sx130 és sx150 között csak a 12 vs 14 MP a különbség? Vagy van más is?
-
szg88
őstag
Képstabiba is láttam különbséget, de nem sok van. Igazából a 130-ast érdemes inkább venni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Építő/felújító topik
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest