Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz elfelejtette #158764 üzenetére

    Van, akinek elég, igen, de túl kevesen vannak. 5 évvel ezelőtt az elsődleges funkció még a telefonálás és a kapcsolattartás volt, kisebb böngészéssel, levelezéssel, de mára már ez vált az elsődleges "személyi számítógéppé" sokak életében. Nem vesznek tabletet vagy asztali gépet, mert nincs rá szükség, és mindent meg tudnak csinálni a mobilon. Nem beszélve a hardver erősödésével a játékokat, a kamerák egyre jobbá válásával a fényképezést és videózást, navigációt, és sorolhatnám napestig. Ezt tudták az 5 évvel ezelőtti telefonok is, de kompromisszumokkal, ma meg már nincsenek igazán kompromisszumok. Akkoriban mindenki nagyobbat akart, és még ma is.

    Tesco Value is írta, hogy ott az i12 Pro Max, ami egy böszme nagy telefon (leginkább a szélessége miatt), kényelmetlen a legtöbbeknek az élek miatt, ráadásul semmit nem tud kezdeni a nagyobb kijelzővel (se osztott kijelző, se lebegő ablakok), mégis viszik, mint a cukrot. Kérdezd meg azokat, akik a "jajj de király az i12 mini, máris veszem, pont ez kellett" embereket, akik végül sima i12-t vettek, mert "nem olyan vészes a méret, és alig drágább". Nincs tömegigény a kis telefonokra, ma a "kis" telefon a "sima" i12, s20, stb méret, mert bőven elfér mindenhol. A nőknek van retikülje, amiben elfér, a férfiaknak meg elég nagy a zsebe.

    Kényelmetlen hordozni? Igen. Nehéz? Igen. Kényelmetlen vele telefonálni? Igen. Akkor miért? Mert nagy a kijelző, mindenre IS használható, nagy az akku, jó a kamera, jó "minden", és amúgy is, minél nagyobb, annál jobb, nem? Neked nem, de a 90%-nak igen. Nézd meg az ismerőseid, mire használják a mobiljukat, és rájössz, hogy a telefonálás rég a háttérbe szorult. És ha fontos is lenne, headset, és hajrá. Az S7-emet is évek óta headsettel használom, pedig nem nehéz, nem nagy, és mégis. Gépelni nem lehet rajta, filmet nézni sem, a böngészésnél is sokszor mellékattintok a kis kijelzőn, és az akkuja sem egy bajnok. Telefonnak jó, meg "túlélni", de amúgy egy Mate 8-at használok okostelefonos funkciókra. Vagyis használtam, mert most már Note 20 Ultra lett az utód, meguntam, hogy két telefon kell ahhoz, hogy minden igényem lefedje.

    Úgyhogy bízzunk abban, hogy lesz majd olyan akku és hűtési technológia, amivel a nagyobb telefonok könnyebbek lehetnek, és tovább bírhatják, de amíg nem kerül át a "személyi számítógép" az agyadba, addig ne nagyon álmodj kis telefonokról. Vagy vegyél telefon-telefont.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák