Aktív témák

  • fendre

    tag

    Telefon vásárlás előtt állok már kb. 2 hónapja, átolvastam nagyon sok cikket és még több fórumot, így viszonylag képben vagyok a jelenlegi viszonyokról. A magyar T-nél venném előfizuval a telefont, mivel így olcsóbb, mint függetlenül, és a családbarát kedvezmény miatt csak a T jöhet számításba nálam. Kb. 80k-ig látok anyagilag.

    Az igényeimet figyelembe véve 2 jelöltre szűkítettem a keretet: Nokia E72, és iPhone 3GS. Kb mindent elolvastam már róluk, és csak nagyvonalakban a lényegesebb vásárlási tényezőkről:
    - E72 sokkal szimpatikusabb külsőre (impozáns komoly megjelenésű), viszont pont emiatt kisebb a kijelző, a felszereltség nagyon jó, de egy 16 gigás kártya kellene még bele + hasznos programok
    - iPhone kevésbé szimpi, viszont nagyon szép kijelző és brutálisan gyors (optimalizált), kell hozzá egy normális tok + erre is hasznos programok
    => Sajnos a tudás/felszereltség összehasonlítás vonalon nem jutottam döntésre, így marad a további programok kérdése.

    - az iPhone-ra rengeteg program van, ráadásul warezolni sem kell, mert 2-3$-ért nem fogok szerencsétlenkedni, hanem egyszerűen megveszem ami kell, és így biztos lehetek benne, hogy működni fog pár hónap múlva is.
    - viszont a Nokiára (különösen a fektetett kijelzősre) nagyon kevés (hasznos) programot találtam. Elsősorban az Epocware Handy cuccait ill. a LonelyCatGames programjait. Ezen kívül szinte nincs semmi hasznos program és ezek is hihetetlenül drágák az iPhonehoz képest. Egy ProgiMail árából teljesen felruházom az iPhone-t hasznos dolgokkal. Ovi Store egy kalap sz*r, szinte semmi nincs benne és azok sem működnek mind (saját tapasztalat!).

    => A kérdés nagyjából annyi lenne, hogy akkor jól látom, hogy jelenleg a Nokia/Symbian vonal (a pár évvel ezelőtti helyzethez képest) igencsak leromlott vásárolható programok terén?

    ***

    További kérdésem lenne még, hogy ha iPhone-t választok, akkor szeretném ebook olvasóként is használni, ami nagyjából annyit jelentene, hogy pdf és prc fájlokat is szeretnék rajta megnyitni. Ehhez mire van szükségem? Olvastam róla, hogy email csatolmányként nem lehet menteni csak képeket, amúgy meg a iTunes-on keresztül nem lehet rárakni ilyesmit. Az megvan, hogy a telefonon GoodReader kezeli ezeket, de gondolom a telefonra való rárakás a probléma. Nem szeretnék JB-t, használni jó lenne teljesen legálisan megoldani :)

Aktív témák