Aktív témák

  • manchester85

    addikt

    válasz Karma #16702 üzenetére

    Csupán újraértelmeződött a fizikális gombsorral ellátott készülékek kategóriája meg egyáltalán piaca. :) Legjobb-legjobb, mit értünk legjobb alatt? A hagyományos billentyűzettel rendelkező mobilok piaca gyakorlatilag nem létezik. Az a pár, ami meg van, arra meg messze elmarad hardveres fejlesztésben az érintős mobilokhoz képest. Egy kihaló félben levő kategóriáról beszélünk, tehát nincs értelme "legjobbról" beszélni véleményem szerint.

    Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy az N86 a legjobb slider kialakítású készülék. Ez elképzelhető is, hisz jó képeket csinál, az N95/N85 vonalát viszi tovább, symbian, stb. De miféle mezőnyről beszélünk? Illetve mi értelme ezt szóvá tenni, ha kompetitív fejlesztések nem történnek ilyen irányban, és csak 1-1 termékről beszélünk? Ugyanígy látom a hagyományos billentyűzettel ellátott telefonok értékelését is. Mivel az android, iOS, wp7 megjelenéséig a symbian volt a legjobb platform, így a ma már kompetitíven nem fejlődő hagyományos billentyűzettel ellátott készülékeknél nyilvánvaló, hogy a symbian maradt meg a legjobb. Ugyanakkor nincs ilyen teszt se ugyebár, hogy legjobb érintős és legjobb hagyományos billentyűzettel ellátott készülék, mert ez azt sugallná, hogy két termékvonalról beszélünk, nagyjából hasonló erőviszonyokban, erről viszont szó nincs, hisz a mai modern vasak rendre érintős mobilokba kerülnek bele. Az, hogy a nokiának vannak a legjobb hagyományos gombsorral ellátott készülékei, az egy nosztalgia bizonyítvány, mégpedig, hogy az érintőkijelzős forradalom előtt ők gyártották a legjobb telókat. :)

    szerk: Ricardo, értettem, hogy mire gondoltál, és ennek megfelelően reagáltam. Tisztában voltam vele, hogy a "nem-érintős" mobilokra gondolsz.

    [ Szerkesztve ]

    i6 Silver

Aktív témák