- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
flexxx2
őstag
rog strix még ebből a, már bocsánat, de alsó kategóriás vga-ből, minek
-
PuMbA
titán
Szerintem ezzel nincs baj. Ekkora fogyasztással rendelkező kártyákból eddig is volt ROG STRIX változat, ami csendesebb hűtést garantált.
Amit az ASUS az NVIDIA kártyákkal csinál, az már felesleges: ASUS Slaps A 3-Slot ROG STRIX Cooler On NVIDIA’s 115W GeForce RTX 4060 GPU, Just As Big As RTX 4090 ROG STRIX. 3 ventis, 3 slotos ROG STRIX 4060, ami 115W-ot fogyaszt csak Ezek szerint az NVIDIA felhasználókat jobban lehet vakítani.
[ Szerkesztve ]
-
A normális hűtés sosem baj, erre meg még csak azt sem lehet mondani, hogy túl van dagasztva.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
PuMbA
titán
Lehetséges, bár nekem ezek a nevek sosem jelentettek többet annál, hogy az adott GPU vagy alaplapi lapkakészlet köré egy jobb minőséget körítenek. Jobb hűtőbordák, jobb ventik, minőségibb komponensek. Sosem kapcsoltam őket össze azzal, hogy csak csúcs teljesítményű hardver lehet Asus Strix vagy MSI Gaming X.
[ Szerkesztve ]
-
Dettó.
A blokk, a VRM és a gyárilag beállított órajelek a ROG Strix (vagy bármilyen más gyártó bámilyen más korrektebb szériája), nem maga a GPU vagy a VRAM chipek száma.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Semplar
őstag
Hol van már ez a rog srtix a jó kis verőköltő bodobácsomtól.
Megérett az "AI" a pusztulásra.
-
arnoldito
senior tag
Azt nem értem AMD vonalon miért nem adja se Asus se MSI a legkomolyabb, legfrissebb dizájnú hűtőket. 7900XT/XTX-ből nincs se Rog, se Suprim X, de az áruk az viszont ott van a toppban...
-
Vigneau
félisten
Egyedül azt nem értem, hogy a ROG Strix Gaming hűtése hogyhogy a hosszabb sima és nem a rövidebb V2 lett. Vagy az emeltebb TDP-vel magyarázzák a bizonyítványt?
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Semplar
őstag
-
dodo1114
csendes tag
Egy kellemesebb árcédulával még akár tömegtermék is lehetne.
Agyon fikázott rx 590-em volt évekig és imádtam.
Ha nem lett volna havertól jó áron 3060 maradtam volna AMD vonalon[ Szerkesztve ]
PC: CPU:Ryzen 5 2600 GPU: RX 6700 XT RAM 32GB, Laptop: Lenovo X260, Konzol: Steam deck, Teló: S22U, céges: iP 2022 SE
-
NandoXXL
senior tag
Strix a szánalom jele alsóbb kategóriában és a szakmai sajtó szégyene. Prémium ként eladva, a bóvli. Nem egy darab Strix termék fordult meg nálam. Igen, a komolyabb jobban megtervezett termékek hírével árulnak kommersz alsó polcos szemetet. Erről is ideje lenne beszélni, meg arról miért beszélsz hülyeséget olyan limites alul méretezett Strix kártyák voltak hogy elbújhatnál a gyártóval szégyenedben. (egy feláras terméktől más az elvárás, főleg úgy hogy a komolyabb termékeik között Strix néven valóban vannak illetve voltak jól megtervezett termékek, amikre azt mondom több mint korekt)
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
GodGamer5
addikt
Pont így nézett ki anno a 6600xt strixem. Nagyon jó volt és szarrá lehetett húzni, kevesebbet fogyasztott mint a versenytársak, miközben még a hangját sem lehetett hallani.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Soulles
tag
Kérlek ne vedd magadra se sértésnek, nem annak szánom de van pár kolléga a fórumon akik majd minden kisebb kártya + nagyobb hűtés hírnél feltűnnek és ezt a "túlméretezett hűtés" dolgot mániákusan kiadják magukból. Próbálok objektíven válaszolni.
- A legfontosabb, hogy a kisebb kártyáknál mindig van alternatíva pl. Dual slot, 2-Fan, stb. Ha valaki nem akar felárat fizetni akkor ne vegye meg, ez tényleg ilyen egyszerű.
-Előnyei a halkabb működés (számomra fontos) és a jobb OC potenciál.
Általában két profilt szoktam belőni, egyik az Undervolt stock teljesítménnyel vagy afelett (még halkabb), másik meg egy OC profil, amikor jól jön az a plusz teljesítmény.
A régi TUF 3060TI-ból amit most adtam el, +10%-ot sikerült még kihozni. Normális hűtés mellett persze stabil is maradt végig.
Az új alany egy Gigabyte RTX 4070 Gaming OC amivel per pill meglett a TimeSpy 1. hely.
Jó persze, kell még hozzá szerencse is, hogy bejöjjön a Silicon Lottery de erős hűtés nélkül ez nem érhető el.
Remélem nem veszed támadólag amit írtam és így más megvilágításba kerül a történet.
Köszi!
-
joysefke
veterán
Nem értem azokat akik Radeont vesznek Asustól, MSI-től ahelyett hogy az exkluzív márkákat preferálnák amelyek jobbak is és általában nem drágábbak.
-
flexxx2
őstag
értem amit mondasz, és teljesen jól elmagyaráztad,
de én a rog márkanév használatát nem értem ebben a szegmensben, mivel ezt a 7600at nem tartom előrelépésnek, se egy jól sikerült kártyának (ahogy a 4060at se),
szerintem lehetett volna TUFként is kiadni ugyanilyen hűtéssel.+ha már szóba hoztad, a túlméretezett hűtésnek vannak hátrányai is: súly és méret, nekem ezek is szempontok, valakinek nem, nekem 65fok helyett 60fok kevésbé számít, mint hogy 4 slotos a kártya v. 2 slotos
[ Szerkesztve ]
-
Soulles
tag
A lényeg a fordulaton --> zajszinten van. Nem mindegy (a userek egy részének biztos nem, köztük nekem se), hogy a 60°C mellett hallani a tücsköt vagy 65°C-nál épp egy Boeing száll fel. Tapasztaltam, volt dolgom Dual-slot+2Fan 1080TI-vel és Triple+3Fan 2080 Superrel is. Igen durván hallható volt a különbség.
Azóta csak "normális" hűtés jöhet szóba.
Szerk.: Persze megértem azt is amit mondasz, ha nincs hely a gépben akkor nincs...
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
És mit nyersz egy OC-val? Még ha megnyered a szilikon lottót, nagyjából alulfeszeléssel, meg órajel emelésekkel ki tudsz hozni átlag +5-10 közötti fps-t játékokban. Ahol kevés az fps, ott nem ez fogja megváltani a világot, hanem új kártya fog kelleni. OC-ban egyedül az alulfeszelésnek van értelme, hogy alacsonyabb legyen a hőmérséklet azonos teljesítményen. De szvsz 5 fps-ért biztos nem húzogatnám a kártyát. Igen tudom itt majd megjelennek emberek akik majd mondják, hogy denekiazassassinscreedbenplusz20fpsthozott. Jah én meg majd elhiszem, hogy ekkora teljesítményt benne hagytak a kártyában és minden full stabil
Ne vedd magadra nem rád értem, csak semmi értelmét nem látom húzni egy kártyát.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
PuMbA
titán
válasz Scarletiel #24 üzenetére
Én is ezen a véleményen vagyok. Perfekcionizmusból vagy hobbiból az időt el lehet vele ütni, de ennyi. OC-val nem lehet kapni olyan különbséget, hogy fps szám kiírás nélkül megmondd játék közben, hogy igen, az OC miatt olyan sebességet nyertem, hogy ténylegesen érzem a változást. Ilyen hozzászólást még nem olvastam az interneten, aki ezt állította volna, de ha van ilyen, akkor azt látni akarom
[ Szerkesztve ]
-
Soulles
tag
-
Scarletiel
senior tag
De itt nagyon egyszerű a matek viszont vásárláskor. A 3070 szarul van pozicionálva, a 3060ti meg túl jól sikerült. Értelemszerűen megvenném vagy a 3060ti-t vagy ha a pénz nem számít, akkor a 3080 a kövi lépcső és a 3070 felesleges. Plusz ismét, ha mondjuk egy jövőbeni játékban a 3060ti produkál majd Ultra mellett 37fps-t akkro húzva nagyjából 42-45-t fog. Vagyis így is úgy is le kell venni High-ra a beállítást, hogy meglegyen a 60fps. Ha meg az ultra továbbra is a cél, akkor váltani kell. Ha 55 fps-ed van akkor meg nem fogod észrevenni azt a +5-8fps-t hacsak nincs monitorozva és nem látod. Ellenben elbactál vele napokat, esetleg instabil is lehet egy két játékban stb. Okosan kell vásárolni és nem 100 dollárral többet kifizetni +10 fps-ért átlagban, mert ahol elfogy a kártya ereje, ott az OC se fog segíteni semmit se.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Soulles
tag
válasz Scarletiel #27 üzenetére
Hogyne, ez így van. De szted hányan vásárolnak tudatosan?
"Ellenben elbactál vele napokat, esetleg instabil is lehet egy két játékban" --> Dehogy, pár óra max és igen stabil.
Szerk.: kép kimaradt
[ Szerkesztve ]
-
flexxx2
őstag
+1 pl. OCnek a mostani 5700xt-mel se láttam értelmét, inkább lejjebb veszek a minőségből, ha meg nagyon akadna majd valami azt elhalasztom a köv. vga-hoz, így is sorban állnak a játékok
-
GodGamer5
addikt
Pedig de, az én 3060-om undervoltolva kb max 145W fogyasztás mellett lazán 2040Mhz gpu és 18ghz vram mellett megy. Az konkrétan 3ghz ram tuning... És a powerlimithez hozzá sem nyúltam, sőt gyárilag nem is oc-s a kártya... Játékfüggő hány fps-t ad. Rt-nél nagyon jól jön.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
joysefke
veterán
Gyárilag nem nagyon szoktak kártyában bent hagyni 10%-ot, ha pedig igen, akkor annak kiszedése gyakran olyan kompromisszummal jár amit nem érdemes meghozni 10%-ért. Az egyel nagyobbat úgy sem éri utol, de legalább zabál, melegszik, zajong vagy ha ezek nem akkor meg random fagy.
Azon a képen 1440p high quality van. Mi van ha valaki ultrát akar azt mennyire fogja szeretni a 3060Ti ? Annál többet nem kapsz itt mint amiért fizetsz, nem véletlenül került erre csupán 8GB VRAM annak ellenére, hogy a GPU-ban lenne erő.
[ Szerkesztve ]
-
Soulles
tag
Gyorsabb valóban . Nem szeretnék senkit se meggyőzni, rábeszélni stb. nekem ez egyfajta kihívás / hobbi amit egyszer egy új HW-nél (CPU, RAM) szívesen megcsinálok.
Na mondjuk lehet a RAM lesz az amit legközelebb kihagyok mert azt minden subtiming-val együtt tényleg fájdalmas volt belőni.#32 joysefke: Ezt még gyors eladás előtt lőttem a 3060TI-ről. 1440p, Image Q.:100%, RT OFF, majdnem minden High setting:
Stablian játszottam végig a játékot.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Nem 4K-ról, hanem high helyett ultra quality-ról beszéltem, ami már nagyobb textúra részletességet is szokott jelenteni. Új játékoknál ott kezd kifogy a 8GB VRAM. Az nVidia gondosan ügyel rá, hogy tuninggal ne tudj érdemben erősebb kártyát csinálni.
A HUB grafikonon amit linkeltél tök jól néz ki, hogy 1440p-nél 114Fps az Fps-ek átlaga (számtani közép alkalmazása is mekkora lol) de én ha ennyi fps-t látok, akkor szeretném tovább növelni a képi beállításokat: high -> ultra. A 3060Ti GPU-ból ezt még elbírná, de VRAM-ból nem fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Igen, a (#17) is azt sugallja, hogy esélytelen a ROG RX 7600 kulturált volta.
Azért azt díjazom, hogy találsz helyet az agresszív személyeskedésnek, miután kiforgatod a mondandómat, ami értelmezve valójában annyi volt, hogy a ROG Strix, a Gaming X (később már a Suprim), az Aorus Elite, az AQUA/OC Formula stb. az adott gyártó portfólióján belül általánosságban a legjobb körítést és legmagasabbra állított órajeleket jelenti, nem azt, hogy csúcs GPU van a kártyán vagy hogy ízig-vérium prémium termékről van szó.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Dettó. Nálam ambiens hőmérséklettől függően akár 65-70 °C is lehet idle (most épp 45), de akkor sem nő 1-2 °C-kal többel, ha játszódom (70 °C-nál kapcsolnak be a ventik, ~12 százaléknál még nem volt magasabban a fordulat, ha nem manuálisan babráltam épp valamit).
-------------------------------------------------------------------------
(#24) Scarletiel: Azért erősen függ attól, hogy pontosan milyen kártyáról beszélünk. A referencia Vega 56-ot például. szinte "kötelező" (ha nem teszed, nagy kihagyott ziccer), mert egy kis finomhangolással Vega 64 szintet lehet belőle kihozni úgy, hogy a cucc kevesebbet fogyaszt, halkabb, meg hűvősebb, mint stock volt, és még a (refeken őshonos) Samsung VRAM chipeket is hajthatod 1-1,1 GHz-en.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Igen és látszik, hogy 10fps-t nyertél vele. Nem sok. Mondjuk azt, hogy legeslegjobb esetben nyersz vele annyit, hogy 2 tier között legyen a kártyád félúton és akkor már nagyot mentél a szilikon lottón. 10 fps meg gyakorlatban semmire nem elég, sem RT-ben sem RT nélkül. 80 fps-nél számít 10fps? Nem mert nem veszed észre. 30 fps-nél számít 10 fps? Jobb lesz tőle de csak akkor ha fix stabil 40-en tudna maradni és akkor is vágyakoznál a 60fps-es fluid élményre, tehát ugyanott vagy. Amikor eljutsz arra a pontra, hogy OC-val akarod még életben tartani a gaming hobbid, akkor már rég megérett a cserére. Persze lehet még 2 évet elszenvedni 30-40 fps-el csak szerintem ha van pénz erre a hobbira van pénz új kártyára is.
Synthwave:
Nem minden generációt ismerek, de amit te említesz az szerintem szökőévente egyszer fordul elő inkább. Persze akkor érdemes meglépni. Amit én akarok kihozni az egészből, hogy általánosságban a kártyahúzásnak nincs értelme, mert legjobb esetben nyersze vele +10fps-t és az valós használat során nem sokat ér. Ha egy OC-val nyernél vele 20 fps-t stabilan nna akkor már rendben lenne.[ Szerkesztve ]
-
válasz Scarletiel #39 üzenetére
Igen, valóban nem általános érvényű volt a példa, csak arra akartam rámutatni, hogy vannak esetek, mikor nem igaz az eredeti állításod (miszerint értelmetlen a teljesítménynövelésre koncentráló VGA tuning, bár azt vitatnám, hogy +10 fps nem értékelendő plusz, elvégre ingyen volt a gyári szinthez képest, és előfordulhat három számjegyű frame rate-nél is, hogy még ez is számíthat).
Egyébként az elszublimálni készülő GPU-val szemben én is az undervoltolás és az okosan beállított ventiprofil + TDP keret híve vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"80 fps-nél számít 10fps? Nem mert nem veszed észre. 30 fps-nél számít 10 fps?"
A példa jó, de egy kis javítást engedj meg Ha 80 fps-nél kapsz 10 fps többletet, akkor 30 fps-nél csak 4 fps többletet fogsz kapni. Ha 30 helyett 40-et kapnál....olyan OC ma szerintem kizárt.
[ Szerkesztve ]
-
Soulles
tag
Egy kicsit azért árnyaltabb a kép . Általában aki tekeri a GPU-t az fogja a memóriát ill. a CPU-t. Rendszerben nézve valószínű, hogy az a + FPS még feljebb mászik.
Most lusta vagyok letesztelni de ha megnézed a fent linkelt TimeSpy 11 800+ CPU score-t az stock-on kb 9100+ körüli. Arról nem is beszélve, hogy az integrált GPU-n brutális plusz hozható ki. Nem akarok hülyeséget írni de kb 30-50% közötti értékre emlékszem. Mikor integrált GPU-n kellet koplalnom, FSR mellett simán játszható volt rajta a Ready Or Not, Diablo II Resurrected pl.
Szóval csak azt szeretném ezzel mondani, hogy nem ördögtől való ám ez az OC és van olyan eset, amikor rengeteg erőforrás szabadítható még fel.
-
blountex
senior tag
OC helyett inkább FSR/DLSS sokkal többet számít és ezzel a technológiával (ma már szinte mindenbe is bele építik) nagyon ki lehet tolni a kártya élettartalmát és csak példaként a cél legyen a standard fix 60fps (fluid élményként, single player esetén, multinál már érdemes a 100-120fps). Előbb fog a Vram elfogyni, mint hogy a kártya kevés lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
Annak én is több értelmét látom, csak ne lenne az, hogy a DLSS 2/FSR 2 az csak az előző genig, utána vegyél új gent, hogy legyen DLSS3 meg FSR 3....
-
Komplikato
veterán
Asus bemutatott olyan RTX 4070 kártyát, amin nincs tápcsatlkozó. Ehhez mennyire kellett underclockolni szerintetek?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
válasz Komplikato #45 üzenetére
A cikkben írják, hogy speciális PCI-E csatin keresztül veszi fel a kakaót, szóval konkrét alaplappal működik a dolog, amin három 8 tűs PCI Express és egy 12VHPWR csati van.
Egyelőre 600 wattban van megállapítva a plafon, szóval nem tűnik észveszejtő mágiának a dolog még úgy sem, ha stockon hagyták az órajeleket.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
"Az Nvidia fejese szerint egyáltalán nem kevés a 8 GB VRAM az új kártyáikban" [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest