Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

 • bteebi

  veterán

  válasz Gargouille #84 üzenetére

  "viszont a humán tanerőt nem lehet (meg talán nem is szabadna) teljes mértékben kivenni a képletből."

  Nem lehet... de itthon kiveszi az saját magát a körülmények miatt. (Mondjuk mivel itthon direkt nem cél a magas szintű oktatás, ezért nem lennének "jó" AI-val pótolva, mert minek.)

  Amúgy szerintem nagyrészt ki lehetne, sőt ki is kellene vonni őket. Feleslegesen és károsan diverzifikálják az oktatást a jó/rossz iskolák/tanárok. Legyen meg mindenkinek a lehetősége a jóra. Az a kitörési lehetőség, nem a TikTok meg a Győzike Show.

  Egyébként még ha arányaiban kevés tanár is van (és azoknak a nem kis része nem is jó), de abszolút értékben nincsenek kevesen. Menjenek be a versenyszférába, segítsenek be, csökkenjen a munkaidő... vagy valami ilyesmi. Az egyetemi oktatóknak meg több ideje maradna kutatásra.

  Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.

 • ddekany

  veterán

  válasz Gargouille #84 üzenetére

  Az érzelmek működésének megértése, a pszichológia valószínűleg nem egy különösen nehéz terület azon a technikai szinten, ahol már van AGI-nak nevezhető AI. Vagy nem látom, miért pont az lenne az. A hús-vér ember meg szerintem elég jól helyettesíthető generált videóval és hanggal (VR-el még hatásosabb), és a tanuló érzelmi reakciói is kinyerhetők a kamera képéből, és a hanglejtéséből. Elvégre mi emberek is ezt tesszük, azaz nincs valami plusz érzelem detektorunk, csak látunk és hallunk (esetleg szagolunk, de valószínűleg az csak párválasztásnál jelentős). Persze most nem tartunk itt, de jelenleg az is sci-fi, hogy a tanítási munka bármi jelentősebb részét átvállalja az AI, elvégre még össze-vissza hallucinál, ami olyankor eléggé nagy probléma.

  [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák