Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cog777
senior tag
"nem tudom hogyan lehetne rávenni a többséget"
Tobb penz kellene + motivalt tanarok.
Amugy projektekkel. Angliaban also altalanosban a gyerekkel eleg sok aktiv projektet csinaltak, pl volt egyiptomi napjuk, es csinaltak diszeket, karkotoket. Egettek ki agyagot, festettek ragasztottak stb. Daniaban GPS-t nyomott a tanar a kezukbe es lemertek a telket + foztek stb.Tehat valami rajuk ragad igy. Masreszt nem volt megfelemlites, megalazas. Nem kenyszeritettek a gyereket bemagolni valamit, hagytak hogy o talalja meg a szamara megfelelo temakat.
Szaraz anyagot mind kivetel nelkul utalja - igy az iskolarendszert is M.o-n.
Kesobb mar mas teszta, sulitol, tanaroktol (meg persze a szulotol) is fugg a dolog.
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
aktív tag
Értem, de belegondoltál az 1x1be, bemagoltad és használod. Segít élni míg ki nem nyílik az elméd. Csak egy egyszerű példa. Az emésztésünk. Ha tudományosan megakarnánk érteni mi is történik a szervezetünkben amikor emésztünk és addig nem eszünk ameddig ... És a tanár kérdés: lehet ez csak külön úgy mond egyedi véleményem de ...
Tehát a tanár elsősorban érzelmi kérdés és második sorban jöhet az értelmi.
Remélem hasznos voltam.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
Gargouille
őstag
Érdekes felvetés. Szerintem mindenképpen ez lesz a megcélozandó irány, viszont a humán tanerőt nem lehet (meg talán nem is szabadna) teljes mértékben kivenni a képletből. Az MI lehet egy tökéletes eszköz az információ megfelelő átadására, szemléltetésére, a megértés visszaellenőrzésére. De mondjuk a lelki, érzelmi aspektusokhoz viszont mindenképp kelleni fog szerintem egy hús vér tanár is, mert a tudásnak és a megértésnek vannak ilyen vetületei is. Ezeket az emocionális dolgokat viszont - szerintem - egy mesterséges intelligencia nem lesz képes átadni, megérteni.
Én inkább egy univerzális eszközként látok benne rációt, ami elvégzi a tanítási munka egy nagy részét, de kell majd mögé ember is, aki átadja a többit, illetve felügyeli, hogy megfelelő irányban halad-e a tanuló meg úgy a folyamat egészében és ha bárhol félresiklást lát, akkor ki tudja igazítani.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
"Vagy nem látom, miért pont az lenne az."
Azért mert ahhoz, hogy megértsd az érzelmeket, ahhoz át kell élned őket. Enélkül hiába tanulsz bármennyit arról, hogy mi a félelem, öröm, szerelem, szomorúság stb.. hiába olvasol róla akármennyit, hogy mi az orgazmus, nem fogod megérteni, amíg nem élted át. Nyilván a mögötte húzódó kémiát le lehet írni, a jellemzőit össze lehet foglalni szavakkal, de attól, hogy azt bebiflázod még valós fogalmad nem lesz róla.
Bár soha ne mondd, hogy soha, de erősen kétlem, hogy egy AI képes lenne ezeket átélni és megérteni. Már azt is nehezen tudom elképzelni, hogy önálló gondolatai legyenek. Ezért gondolom azt - így a mostani tudásunk alapján -, hogy ezekhez a dolgokhoz azért még sokáig szükség lesz egy emberre.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Gargouille
őstag
"Ehhez, amiről írtam, az kell, hogy jó legyen emberek érzeleminek kiolvasásában, manipulálásban, és érzelmek látszatra utánzásában."
Igen, lehet, hogy igazad van és ez valóban elég hozzá. Lehet, hogy csak nekem idegen az a gondolat, hogy az embert teljesen kivonjuk a képletből és ezért keresek hozzá indokot.
-
aktív tag
Elhihető-e az, hogy a szerszám amit az ember készít bár miért is és, hogy a témánál maradjunk az AI és a tanár viszonyánál, tehát a kitaláló és készítő mindenféleképpen kell, hogy több legyen a alkotott azaz AI-nál? Mert ha a válasz igen, no para. Nem az AI-tól kell félni, hanem esetleg attól aki használja azaz attól a szűk elittől aki hatalma, befolyása növelésére használja a többtöbb ember érdekeit nem figyelembe véve. Mert hát hogy a sajátja nem a köz java az ő érdeke.
Mire gondolok: pl. nem kizárva, de nem is megerősítve tehát a zsidó elit hatalommal bírók egy része rájött hogy ez a Jézus, ha úgy van ahogy úgy van, nekünk nem kell azaz érdekeink másak, ugyan kibizonyítja be rajtunk kívül, hogy Ő a MESIÁS.kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi hangfal építés
- Linux haladóknak
- Ford topik
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Csendes és vezetékmentes irodai billentyűzet jött Logitech logóval
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen