Új hozzászólás Aktív témák

  • PindurAnna

    Közösségépítő

    Sziasztok, ezekben kellene a segítség :R

    1. Matyi egy hosszú lépcsőn szalad fel. Ha kettesével lép, akkor egy lépcsőfok marad ki, ha hármasával lép, akkor kettő, ha négyesével, akkor három, ha ötösével, akkor négy, ha pedig hatosával, akkor öt lépcsőfok marad ki. Legalább hány foka van ennek a lépcsőnek?

    2. Egy kocka éleinek hossza 5dm. Mindegyik lap közepén egy-egy 1dm oldalhosszúságú négyzetes lyukat vágunk a szemben lévő lapig. (a lyukak élei párhuzamosak a kocka éleivel). Mekkora az így keletkezett test felszíne?

    3. Hány olyan hatjegyű pozitív egész szám van, amelyben a harmadiktól kezdve mindegyik számjegy az előző kettő összege?

    4. A szomszéd bácsi megkérdezte Matyi anyukájától, hány éves. A kérdést az anyuka udvariatlannak találta, ezért így válaszolt: „ Ha 100 évig fogok élni, akkor mostani életkorom háromnegyede egyenlő a hátralévő éveim számának felével.” Hány éves Matyi anyukája?

    5. 4 golyót, Pirosat, Fehéret, Zöldet és Kéket sorba rakunk. Hány olyan sorrend lehetséges, amelyben a Piros megelőzi a Fehéret?

    6. Matyi nyáron libákat legeltetett néhány napig, és közben a következőt figyelte meg: 7-szer esett az eső délelőtt vagy délután. Ha délután esett, akkor délelőtt nem esett. Összesen 5 esőtlen délután és 6 esőtlen délelőtt volt. Hány napig tartott a legeltetés?

    +1. A ráadás feladatokban egy-egy híres matematikust kell kitalálnotok, és egy hozzájuk kapcsolódó feladatot megoldanotok:

    1. A barokk kor első nagy matematikusa
    2. Vizsgálta az egyenletek megoldhatóságát, és foglalkozott görbékkel és érintőikkel
    3. „Rendszere koordináta”
    4. Legismertebb filozófiai műve: Értekezés a módszerről

    Ki ő?

    Feladat:
    Ő találta meg azt a barátságos számpárt, melynek egyik tagja a 9437056.Mi a számpár másik tagja?
    ( Két szám barátságos számpárt alkot, ha összeadva az egyik szám önmagánál kisebb osztóit a másik számot kapjuk, és fordítva. A legkisebb barátságos számpár a 220 és a 284)

    Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge

Új hozzászólás Aktív témák