Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz ThufirHawat #2548 üzenetére

    Hangyákat AF objektívvel szoktam makrózni, sőt, általában AF obival szoktam makrózni. MF-ben ugyan de van élesség-, blende- és távolságvisszajelzés a rendszervaku számára. Fix 50-est vagy a 28-80 Mk I-et használom. Próbáltam M42-esekkel vakuzni, elég halál, főleg az emulátoros konvertettel ami még jól át is veri a vázat. Bár a 200-assal már elég jól kitapasztaltam, ott egyszerű a helyzet: csak deríteni lehet a vakuval maximális teljesítményen is. Kevés ez akkora távolságra és rekeszre.
    A Canon 180-ast csak arra említettem példának, hogy olyanhoz fogok tudni hozzáférni kölcsönbe, egyébként nem feltétlenül szándékozom ennyi pénzt kiszórni rá amíg azt sem tudom, megfelel-e egyáltalán az én fotózási stílusomnak az a gyújtótáv. Minőségre qva jó (jó vicc lenne, ha egy L-es Canon makró üveg nem lenne jó), ezt már leteszteltem de élesben, makróra még sosem volt nálam. Sigmának azt hiszem van 105-öse, azzal szemezgettem egy időben.
    Előbb-utóbb vakut is és makró obit is akarok csak kérdés, hogy tavaszra melyik legyen. A vaku mellett szól, hogy az 50mm-es obival elégedettebb vagyok makró obiként, mint a beépített vakuval makró vakuként. Igazából így-úgy elboldogulok ezzel a párossal szóval csak akkor cserélném le szívesen, ha tényleg igazán drámaian pozitív különbség lesz, jelentős kompromisszumok nélkül. Inkább spórolok még rá és megveszem a jobbat, mint egy köztest megoldást, mert köztes megoldásom már most is van, nem a semmi helyett kell egyik sem.
    Ezt a lekopós Zen bevonatot hallottam-láttam már, de amíg az obi használhatósága nem sérül tőle addig nem zavar. A hangyát meg nem érdekli, hogy ocsmány-e az objektív burkolata amivel fotózzák.
    Szóval ott tartok, hogy ki kéne próbálnom egy makró vakut és egy optikát. Hajlok rá, hogy ha ez nem sikerül, akkor kiválasztok egy jó makró obit és azt veszem meg, abból baj nem lehet. Aztán majd később csak sikerül kölcsönbe vakut kaparintani.

    Szerk: ilyen hangyám nekem is van, sok, bemozdult képpel :) persze azok nem jöttek ki a nyílt terepre, bent voltak a korhadó fában, csak kipislogtak néha. A beépített vaku sehogy sem villant oda be, a makró vaku bevillant volna csak kérdés, hogy szép lett volna-e. Elvégre nem alibit akarok gyártani a hangyának, hogy a gyilkosság idején ő ott volt a fában, hanem szép fotót akarok róla :)

    [ Szerkesztve ]

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák