Új hozzászólás Aktív témák

  • kushwavez

    Topikgazda

    válasz kleinguru #37529 üzenetére

    Szia

    Nekem van egy X1 Carbon 6th, eddig ennél jobb Mac kompatibilis laptop nem volt a kezemben. Minden működik rajta, még a Thunderbolt 3 is, egyedül a gyári Samsung SSD-t kellett kicserélnem mert az nem volt jó, vettem bele egy 1 TB KINGSTON-t, illetve a gyári Intel wifit cseréltem Broadcomra. Össze van rakva nekem erre egy nagyon jó kis EFI, talán csak a HDMI portjához kell egy mókolás a connectorokkal, met ha úgy indítod el hogy be van dugva a HDMI akkor nem jó a kimenet, de egyébként az is működik szépen ha utólag van bedugva. Erről olvastam már hogy kéne fixálni, de még nem csináltam meg mert nem is használom.

    Akkor ami ezen kívül van, hogy a hang néha elmegy világgá. Ilyenkor egy lid close lid open megoldja (nem is kell alvóba mennie), erre nem jöttem rá mi csinálja, talán egy bug az AppleALC-ben, de ahogy láttam másnak is előfordult ez.

    Ezektől eltekintve minden tökéletes, és imádom használni.

    Van akkor még egy X1 Extreme is, az is elég jól működik, viszont ott nincs HDMI kimenet (mert az az NVIDIA kártyára van kötve, az meg ugye nincs), az érintőkijelzőt még nem sikerült megszerelnem, meg a Thunderboltot sem, de a többi dolog megy rajta szépen. Még szempont volt nálam az is, hogy a tapipad legyen rajta jó. Na, ez itt teljesült, tökéletes mindkettőn és öröm használni, jobb mint a Windowson.

    Van még nálam T440 is, azzal van dolog még, az USB-k néha mennek néha nem, gondolom port mapping, a fényerőállítás nem nagyon szeretne menni (néha igen néha nem) illetve a jack kimenet nem megy ha combo jack-el akarod használni.

    Azt van egy X270 is, de ott csak a telepítőig jutottam, mert nem tudtam vele jobban foglalkozni mert helyileg sincs nálam már egy ideje.

    De, a best az az X1 Carbon 6th. Volt tabby laptop is a kezem között amin Mac volt, de ez volt az az egy amin tényleg minden elég jól működött

    Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

Új hozzászólás Aktív témák