Új hozzászólás Aktív témák

  • kushwavez

    senior tag

    válasz #68216320 #36672 üzenetére

    A laptop igen szenvedős tud lenni.

    Tapipad: használj VoodooPS2Controller-t

    Battery: ECEnabler.kext (lehet önmagában még nem elég, próba cseresznye). Ha a battery nem működik, lehet maga a telepítő sem fog.

    iGPU: Itt ki kell választanod a megfelelő ig-platform-id-t és azt beállítani. Dortania guide szépen leírja, hogy kell.. sajnos ez is próbálgatós és időigényes tud lenni, én jelenleg is szenvedek egy X1 Extreme laposnál vele.

    Ethernet: AtherosE2200Ethernet.kext

    Audio: Ez is nagyon próbálgatós, néha elég nehéz megtalálni a megfelelő layout-id-t + készülj fel, hogy a combo jack-ed tuti, hogy nem fog működni ha combo jackes fülest akarsz bedugni. Van hozzá ALCPlugFix, ami néha jó, néha bugos. legtöbb esetben bugos.

    WiFi: Az összefoglalóban találsz egy listát a támogatott kártyákról, igazából ha olyat választasz ami natív azt beteszed és megy. DE!! ha van a laptopodon BIOS whitelist akkor ha cseréled a wifi kártyát akkor nem enged bebootolni a BIOS. Utána kell nézni van-e ilyen. A legtöbb újabb laptopban ilyen nincs már.

    Aztán ott az USB is, amit legtöbbször patchelni kell, erre is van egy guide a Dortanian

    Sajnos a laptopra 2x-3x annyi időt kell szánni mint egy asztalira.

    EDIT: Ohh bocsáss meg, az Audio résznél úgy látom neked külön van a speaker és a mikrofon?? akkor viszont szerencséd van!

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

Új hozzászólás Aktív témák