Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    Sziasztok!

    Teljesen új vagyok OSX témában, de már regeltem a tonymacx86 fórumra és okosodtam, nézegettem leírásokat is. A 10.6.8 Snow Leopard-ot szeretném feltelepíteni (úgy olvastam, a 10.7, azaz a Lion még bugos lehet, kiforratlan), a cél a Logic 9 kipróbálása meg csak úgy ismerkedni az OSX-szel.

    konfig (adatlapon, de leírom az alapvetőeket)
    Asus P5Q
    C2Q 9300 @ 3.3GHz
    2x2 GB 1066MHz ram
    Radeon HD4770
    ps/2 bill
    usb-s egér
    InfraSonic Quartet PCI stúdió hangkártya (na ehhez nincs OSX driver a gyártó weblapján, nem tudom, hogy alapból kezeli-e az OSX, ha nem, akkor kénytelen leszek az integráltat használni, mondjuk Logic alá az nem túl jó...)

    többi hardver lényegtelen, gondolom

    iBoot+MultiBeast megoldást néztem ki magamnak, a 10.6 retail image-et meg tudom szerezni (th3p1rat3b4y :) ).

    Ezt a leírást szándékozom követni.

    iBoot megvan, kiírtam CD-re, a 10.6-ot szintén dual-layer DVD-re írnám ki (vagy pendrive-ra, lás lentebb a kérdésemet), a rendszer egy teljesen önálló 250GB-s SATA Samsung vinyóra menne.

    A kérdéseim:

    1., Olvastam komplett telepítési tutorialban, hogy van a P5Q-hoz külön OSX-hez moddolt BIOS. Ugye enékül is működik a dolog? Eleve AHCI-vel használom a HDD-ket, és az ACPI módot be tudom állítani S3-ra, mást nem találtam, ami indokolná a BIOS cserét (jelenleg a legfrissebb, hivatalos BIOS van a P5Q-n). Ami még fontos, hogy a hardveres tuning is menjen továbbra is, ezért sem szeretném a moddolt BIOSt flashelni, ki tudja, hogy mennyiben korlátozódna le a tuning képessége.

    2., ha a telepítés végéig csak az adott cél HDD van a gépben, akkor a bootloader (talán a Chameleon, amit a MultiBeast feltesz?) utána már nem lesz kihatással a többi diszkre (nem ír majd rájuk semmit sem), ha visszadugom őket, ugye? Úgy szándékozom használni, hogy a gép bekapcs után a BIOS saját menüjével választanám ki az OSX, a Win7 vagy az XP bootolását (a Win7 SSD-ről indul jelenleg, az XP pedig az egyik vinyómról, tehát el vannak szeparálva ezek jelenleg is). Ugyanakkor az OSX alatt láthatóvá kell majd tennem a HDD partícióit (mind NTFS) minimum olvashatóra, de ugye az OSX semmit nem fog megberhelni, pl. az MBR-t felülírni a diszkeken a telepítés után?

    3., a DL DVD-t nem lehet valahogy megspórolni úgy, hogy a retail image-et a 8 GB-s penemre kiírnám valahogy? Azt láttam, hogy erre van megoldás, de azt is (ha jól), hogy csak OSX alatt megy ez, Win7 vagy XP alatti módszer nincs erre esetleg, tehát hogy a 10.6 image-et penre kiírni Win alatt és az iBoot betöltése után a penről installálni a rendszert?

    A P5Q-hoz azt hiszem, van custom DSDT, keresek majd a tonymacx86 fórumon, mintha láttam volna, talán az ajánlott KEXT-ek listájával együtt. De az alábbi konfighoz nagyjából lehet tudni, hogy milyen KEXT-ek fognak kelleni?

    Tudnom kellene még valamit, vagy eleve tévúton járok?

    Thx előre is!

Új hozzászólás Aktív témák