Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Frawly #12739 üzenetére

    A Mint nem azért használ kevesebb memóriát, mert kiszedtek az Ubuntuból ezt meg azt, hanem fordítva, az Ubuntu azért eszik többet, mert többféle vackot tett bele a Canonical.

    Hát ezt így most ritka pongyolán írtad le, a Cinnamon asztali felület eszik kevesebbet, mint a Gnome3, de az alprendszer tekintetében azért igazad van. Jó, hogy a Mint ellenállt a Snap-áradatnak is, még ha emiatt vannak is fura dolgok, például üres mappák a tárolóban, ami csak snapból települ Ubuntu-n, az Mint-en tárolóból nem is telepíthető, például a Chromium, ha jól emlékszem.

    A 4GB minimum is igaz sajnos, jó ideje, ez alatt már elég kompromisszumos a dolog, de ügyes swap kezeléssel még túlélhető lightos DE-vel is, kezdők úgysem fognak pélcikaWM-et használni, kivéve, ha azzal szerelt rendszert kénytelenek feltenni, mint egy Openboxos Bunsenlabs például.

    8GB memóval már tökéletesen el lehet éldegélni, mint az iménti screenshotokból is látszik, nap végére is éppen csak túllépte a Cinnamonos rendszer a 4 gigát.

    (#12740) Frawly

    Mi a bánat van már megint ezzel a Windowsos szemlélettel? Nekem a 6 éve napi szinten használt Cinanmont és a megszokott appokat kényelmes használni, a rendszer bőven elég erős hozzá, innentől kezdve ez az optimális nekem, mint felhasználónak. Látom ezt valahogy képtelen vagy felfogni. :N
    Amiket írsz, az közel professional felhasználás esetén lenne jogos és hasznos. Múlt héten kb 10-15 srt-t szedtem le, emiatt nem fogok variálni. Scriptnek sincs értelme, mivel minden ilyen srt konvert adhoc jellegű, nincs a gépen 21ezer srt fájl. :P

    Semmit sehová nem kell konvertálgatni. Ez az általad írt konvertálási művelet megint egy olyan problémára megoldás, ami normális rendszeren nem is létezhetne eleve.

    Ezt beszéld meg a hülye okosTV-vel, hátha megérti, mit magyarázol neki. :D

    [ Szerkesztve ]

    új Samsung 980 1TB SSD 22,5eft, gyártói garancia, amazon.de vásárlás

Új hozzászólás Aktív témák