Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz Necronom #10506 üzenetére

    Laikusként magyarázok itt neked. ;]

    Userként használod a desktop Linuxokat. Ha szükséges a saját felhasználói területeden kívüli rendszer és egyéb fájlokat szerkesztened, akkor root jogosultsággal megteheted.

    A piros sorban van a lényeg:

    Amit lev258 kolléga is leírt, mi a fenéért kéne a napi használat során emelt jogosultsággal használni a rendszert?
    Ha te igen gyakorta szeretnél könnyedén /home-on kívüli rendszerfájlokat szerkeszteni és nem értesz ezzel a mindenki által jónak tartott módszerrel, akkor valóban célszerű felraknod a Kali Linuxot és az ilyen jellegű problémáid megszűnnek. ;)

    (#10509) Necronom

    Nem, valóban totál laikus vagyok, soha nem tanultam informatikát és hasonlókat, Windows is úgy telepítettek anno a gépemre, utána már elboldogultam én is vele. 5 éve elegem lett belőle és elkezdtem utána keresgélni a Linuxnak, mert egyszer láttam, hogy van ilyen is. Azt, hogy egyes területekre fókuszálva kicsit megértem azt a részt, még nem tesz annak a kis területnek a specialistájává sem. Alapok nélkül csak igen nagy ráfordítással csinálom meg azt, amit más sokkal könnyebben megért, de ez van. Az én fiatalkoromban léteztek emberi kapcsolatok, más nem is volt, ma már csak különböző technológiai rétegek mögül kommunikálunk, ez gyakorlatilag az emberi faj túlélését teszi lehetetlenné, de ha ezt akarjuk......(na ez már más tészta lenne és itt igencsak off)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák