Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    Kicsit eltérek a s@h ekézéstől. Technic topik, csak egy témafelvetés, ha van bárkinek véleménye, meglátása, szívesen veszem. Pl Balázsnak biztos nagy rálátása van a vonalra.

    Az alapvető kérdés, hogy mennyire van leáldozóban a manuálisan működtethető motoros készleteknek? Két részre tudom bontani:
    - A kézben fogható távírányítású készleteknek vége? Most már kizárólag a Contol+-os irányítást teszik készletekbe? Szerintem nagyságrendekkel jobb móka egy rendes távirányítón irányítani bármit. Vagy esetleg elképzelhető, hogy a jövőben is lezs távirányítós egyszerűbb készlet, de a komplex irányításúakat (pl Liebherr) már csak app-on tudják és fogják megoldani.
    - Tényleg csökken azoknak a készleteknek a száma, amik motorosak és kapcsolókkal irányíthatók? Vagy ez csak illúzió, mert régen is keveset adtak ki ilyenekből. Gondolok itt pl. Arocs, piros daru, ahol megfogod, beindítod, és játszol vele "manuálisan", nem kell egy app-pal baszkurálni. Teljesen nem tűnt el a vonal, mert pl az új helikopter is ilyen, de mintha nagyon-nagyon ritkán csinálnának ilyet. Pedig ezekkel nagyon jól el lehet játszani.

Új hozzászólás Aktív témák