Új hozzászólás Aktív témák

  • h3lios

    addikt

    A Lego most éli a fénykorát köszönhetően a közösségi médiának és az online megosztóknak köszönhetően.
    Régen nem volt más lehetőséged, csak a Lego store-ok kirakatát bámulni, ha meg akartad nézni a nagyobb készleteket. Amiből szintén nem volt sok...
    Elég 2007-ig visszamenni, az akkor kiadott UCS Falcon és az utána következő Taj-Mahal sokáig kihívó nélkül álltak a legnagyobb készletek sorában.

    Manapság kis túlzással havonta jön ki egy 3000-6000 darabszámos készlet mindenféle témában.
    Személy szerint a Star Wars-al kapcsolatos dolgokat gyűjtögettem eddig playset méretarányban. Azok közül is a jobban sikerült modellek érdekeltek, de sok esetben ígyis 40-50 ezer forintos kategóriában mozogtak a készletek. Gondolok itt pl. AT-AT, First Order Stardestroyer, Lambda Shuttle-re.

    Ezek után szépen elkezdtek kiadni Mega UCS készleteket a Falcontól kezdve. Ezek közül a Falcon és az ISD meg is van, de lassan elérek 1 olyan pontra, hogy a szobámban Lego-n kívül nagyon más nincs is. Lehetetlen megoldani a tárolást, ha valaki nem rendelkezik 1 külön erre a célre fenntartott lakással.

    Most itt a UCS AT-AT ami bár designban tetszik, de szintén 1 batár nagy monokróm készlet szürke színben. Nemsokára jön a Razor Crest ugyan ebben a színvilágban.

    Lassan úgyérzem, hogy kezdenek átesni a ló túloldalára, ha 1 átlag rajongó szeretné tartani a lépést akkor 1 kisebb vagyonra és rengeteg helyre van szüksége, hogy ki is tudja állítani a készleteket. És akkor még arról nem is beszéltünk, aki a kiadott összes UCS készeletet be akarja szerezni.

    Az pedig a mai napig nem értem, hogy a Lego miért nem képes a tárolás megkönnyítő kiegészítőket gyártani. Gondolok itt akril állványokra, vagy akár technic-ből megépített állványra (hasonlóan az Efferman féle állványhoz).

    A felnőtt célközönség biztos venné mint a cukrot.

    Jelenleg 1-2 cég van a világon aki hivatalosan is forgalmaz ilyeneket, de olyan áron vannak ezek, hogy a legtöbb esetben az ember el sem gondolkozik rajta...

    Csak, hogy 1 példát mondjak, a Wickedbrick a Titanichoz gyárt akril dobozt 106.000 Ft-ért...

    [ Szerkesztve ]

    B-tag: H3lios#2825

Új hozzászólás Aktív témák