Új hozzászólás Aktív témák

  • skyie

    csendes tag

    válasz Mozaart #45872 üzenetére

    Két korszakból vannak a családban nagy számban játékként használt lego készletek, a 90-es évek eső feléből, és 2007-2013 közöttről. Még tavaly a kijárási tilalom alatt az volt a nagy projektem, hogy ezeket mind leltáraztam, ami szét volt szedve, azt összeraktam, ami össze volt rakva, azt szétszedtem, megtisztítottam az elemeket és újra összeépítettem, stb.

    Az újabb elemeknél a dark red és különösen a reddish brown színűek nagyon könnyen törtek, még azután is, hogy megtanultam, hogy különösen vigyázni kell velük. Ahol ilyen színből clip-es elem volt, az mind egyből tört, akár kiszedni, akár bepattintatni akartam valamit, és bricklinken is nehéz belőlük használtan sérülésmenteset találni (pl. [link] ). A régi elemeknél ami az eddigi 25-30 évet túlélte, az mind egyben maradt az újbóli szétszedés-összerakás alatt is.

    Ezen túl általános minőségbeli különbséget én sem tapasztaltam, az meg jó kérdés, hogy ilyen specifikusabb színekre/elemekre jellemző problémák régen is voltak-e, csak esetleg kevésbé kerültek be a köztudatba...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák