Új hozzászólás Aktív témák

  • #75376384

    törölt tag

    válasz zsuha #28071 üzenetére

    Nekem a fizum 10%-a az adó. Így a nettóra 4,5x-szer több jön ki, mint Magyaroszágon volt. Ez itt a kezdőm mivel “csak” rajzolónak vettek fel. Amint megtanulom a nyelvet idővel lephetek előre. A papírom megvan hozzá így következő szint a mérnök, majd projektvezető. Otthon pedig már viszonylag jó fizuval statikusként dolgoztam. Szerintem azt se kell ecsetelni, hogy Magyaroszágon milyen sumákolás megy a fizetésekkel a munkáltatói sarcok miatt. :)

    A lakhatás valóban meg tud szaladni, ahogy a kaja is, de odafigyeléssel (nem eszel naponta éttermében) ez se lesz gond.

    Persze ott a másik véglet. Kimegy komplett család. Apuka dolgozik, anyuka nem és van két gyerek. Keres mondjuk 3-4k frankot és kivesznek egy 4,5 szobás lakást 1,5-2k pénzért. Aztán ott a kötelező tb és a kaja. Úgy tényleg évi 1-2 nyaralás jön csak össze. De azt remélem te is látod, hogy ez sehol se normális. :)

    Én ha tehetem itt maradok és sose megyek haza. A nyelv nagyon nehéz (nekem ennyi év angol után), de ez az egyetlen gond. Minden más teljesen más és nagyon jól érzem magam.
    Normális feleséget pedig sehol se egyszerű “lőni”. Itt viszont nincsenek idióta “miért nincs saját lakásod, fullos kocsid?” elvárások és nem úgy kezdi a lány az ismerkedést, hogy mennyit keresek.

    Ja és a táj se utolsó szempont. :D

    Hogy ne legyek teljesen off. Lesznek új Endgame készletek. Végre jön az általam legjobban várt figura is. Bár nem értem, hogy miért így néz ki. A lényeg hogy jön.

Új hozzászólás Aktív témák