Új hozzászólás Aktív témák
-
hörcsi77
tag
hali
tegnap újra kellett telepíteni a gépemen a rendszert. előtte a proci ventilátornak a hangja elfogadható volt, nem volt hangos. Most viszont ha terhelést kap a gép akkor felpörög. Mivel az alaplap beállításaihoz nem nyúltam, ezért talán a driverekkel lehet valami gáz. AMD alaplap és proci, ati radeon 6670 videókártya. Ha valakinek van ötlete, kérem ossza meg velem. Ha rossz helyre írtam, akkor bocsi.
Köszi -
félisten
Nos, megoldódott a probléma.
Szüleimnél vidéken a régi fiókomban megtaláltam egy 1999-ben vásárolt noname hűtő gyári pasztáját.
Az első számítógépemen használtam (Slot1 celeron 300@504).Ezzel a pasztával 37 fok alapon, és 53 fok terhelve.
Vagy az MX-4 volt rossz, vagy én nem tudok bánni a sűrű pasztával.
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
höci
csendes tag
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni, adott egy FX 8320 CPU, Zalman Z11 Plus házban.
Tegnap felszereltem rá egy Skythe Mugen 4 PCGH Edition hűtőt. Egy Prolimatech Megahalems Rev. B, AC 12cm-s PWM váltott le. (55-60 fok körül működött a CPU terhelés alatt)Tegnap ahogy teszteltem GTA V-el felment a CPU hőmérséklet egészen 70 fok körülig.
Több CPU hűtőt is szereltem már fel, illetve van rutinom gépösszeszerelés terén is.
Mindent leírás szerint csináltam és úgy érzem, gondolom, hogy jól is.
Habár minden csavart meghúztam rendesen 2-3 mm-t azért tudom forgatni a bordát.Valakinek vmi ötlet, hogy mit ronthattam el, vagy ez a hűtő csak ennyit tudna? Nem hinném
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
-
félisten
Lehet, hogy selejteset fogtam ki.
A felkenésre gyanakodtam sokáig, de azóta kipróbáltam a Scythe gyári pasztáját is, ami majdnem ugyanolyan sűrű, mint az MX-4, és azt sikerült tökéletesen felkennem, és nagyon jó hőfok lett az eredmény.
Végülis, nem számít, megy a fiókba a régi ezüstös Titan mellé, ami szintén szörnyű eredményeket produkált 7-8 éve.
A házi készítésű végerősítőm hűtőbordájára jó lesz, azt úgyis csak biztonság kedvéért hűtöm, hogy ha kölcsönadom bulizni, akkor ne vágják haza.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Dzsozi56
tag
Tisztelt Fórumtagok!
A kérdés részemről csupán elméleti, mivel az új gép alkatrészeinek folyamatos beszerzésénél tartok, tehát semmilyen tapasztalatra nem hivatkozhatom! A processzor hűtő azonban már a polcomon pihen, ami egy Scythe Ashura Shadows, 1 db ventilátorral. Visszaolvasva, mintha láttam volna javaslatot légkavarójának cseréjére, de bennem is megfogalmazódott - kizárólag az adatlapja alapján -, hogy esetleg magasabb fordulaton már lehet átlagot meghaladó erősségű hangja. Van-e valamelyikőtöknek ezzel kapcsolatos tapasztalata, illetve, ha javasolt a csere, akkor milyen 140 mm PWM-es ventilátor helyettesíthetné? (kívánalom: hasonló légszállítás adott fordulaton, de érezhetően halkabban, illetve megfelelő rögzíthetőség a csomagban mellékelt felfogókkal).
Köszönöm előre is a segítséget!
Dzsozi56 -
mukurisho
tag
válasz Dzsozi56 #24807 üzenetére
Hello
Igen jól láttad, én írtam, hogy ha zavar a hang, akkor érdemes cserélni.
Viszont!
Ha ugyan ekkora légszállítást szeretnél, akkor nem tudom mitől fogod megkapni halkabban.
Mert a gyári pont a magyas fordulat, illetve légszállítás miatt hangos.Nem tudom milyen procit terveztél alá, illetve mekkora órajelen, de ha pl egy 3570K-t 4,5Ghz-en
akkor oda azért kell hűtés.Ha nem tervezel OC-t, akkor bőven megteszi egy kisebb légszállítású venti is vagy a gyárit korlátozod
BIOS-ban. (900rpm-ig vállalható)Ventikből én BeQuiet-et és Scythe-ot(az ashura mögé a házba) használtam,
Előbbinek nincs akkora hangja, cserébe kisebb légszállítás és nem a legolcsóbb.
Scythe hangosabb, viszont légszállításban verhetetlenek.A hátsó 12cm-es Scythe nekem úgy volt belőve, hogy kb mindig annyit fújjon
mint az Ashurán lévő. Így szinte minden hő távozott ami lejött a hűtőről.
(mert 4,7Ghz-en már fűtött rendesen.... ) -
Dzsozi56
tag
válasz mukurisho #24808 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Nem vagyok egy "gamer" beállítottságú, de egyszer a PC-nek idővel ezt az adottságát is szeretném kihasználni, így egyenlőre a lehetőség megteremtése volt a kiindulópont. Asus Z97-A lap és i5 4690K-s processzor lesz beépítve. Egyelőre nem lesz OC. Ha jól következtetek, akkor a proci hűtő nagy fordulatszámot nem fog igényelni a közeljövőben. Egyébként még a CM 690 III típ házban már be van építve fennt 2db 140-es Alpenföhn, hátul egy 120-as Alpenföhn PWM légkavaró. A gyári CM ventik is maradnak, elöl egy 200-as, alul a 120-as. Ezek ismeretében egy ideig még nem kell, hogy foglalkozzak a CPU hűtő ventijének cseréjével!
-
félisten
Sziasztok!
Milyen hővezető ragasztót ajánlotok olyan esetre, ha VGA RAM-ra, illetve kis méretű alaplapi IC-re szeretnék ragasztani bordát?
Lehet kétféle is a két különböző célra.
Első a jó hővezetés, de az időtállóság is fontos (ne essen le egy év múlva).Kössz!
[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
sysrq
őstag
Sziasztok, két toronyhűtőm van, egy HR-02 és egy 412S. Ugyanazon körülmények között szeretném kipróbálni, (a beépítés adott, saját venti nélkül, de nem passzívan, három 12 centis közvetlenül feléjük tereli a levegőt). Most a 412-van rajta és órák alatt sem megy 60 fölé játék közben, olyan CPU burn programot kérnék ajánlani amit ugyanúgy tudok sokszor egyszerűen lefuttatni és mind a négy magot terheli. Az sem lenne rossz ha lenne a web-en adatbázisa a programnak, tudnám mihez hasonlítani az eredményt. Tekintve a hűtők cseréje majd egy óra, a hétvégén szeretnék végezni a tesztel. Op. rendszer 8.1, ha számít valamit.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
BUZZLGHTYR
senior tag
hali,
van egy ASUS Striker II Formula alaplapom, nos az a gondom, hogy az alaplap: 37 fokos, az spp: 59 fokos, míg az mcp: 80 fokos (megy ez még fentebb is), gyári hűtőborda van rajta.. mivel tudnám lentebb varázsolni a hőmérsékletét?
nem szeretném, ha kipurcanna az alaplap -
sysrq
őstag
Gondolom senkinek nem okoz meglepetést hogy a HR-02 lett a jobb, azt már nem tudom hogy csak egy kicsivel vagy naggyal. Kvázi fél passzív üzemben voltak, illetve a Macho maradt felszerelve. OCCT 4.4.1 és az IntelBurnTest-el lettek melegítve. Ide tettem fel képeket, hogyan szerepeltek, a 412s.ről nincs fotó, azt képzelje oda akinek hiányzik. A Silent és a standard az alaplap ventilátor beállításai, a két CPU fan csatlakozón vannak a ház gyári 12 centisei, a mérő program rosszul jeleníti meg a fordulatszámokat gyakorlatilag összeadja őket.
Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
M0ng00se
őstag
Üdv!
Napjainkban mennyire elég egy Mugen 3? Fx8ezret esetleg 9ezret rángatnám meg vele.V6
-
Foreverpocok
csendes tag
Sziasztok
Gépvásárlás előtt álok alkatrészekben már tudom hogy mit rakok bele. Vízhűtéses gépet rakok össze és a maga hűtő radiátorokat akarom hűteni és a levegőt akarom mozgatni ki-be házba csak abban szeretnék segítséget kérni milyen ventilátor márkákat ajánlotok? Melyik típusúak legerősebb (levegő szállításban értem)? Strapa bíró legyen !
le des nem kell.
darabja lehet 6-8000 Ft
válaszokat előre köszönöm . -
flymi
addikt
válasz Foreverpocok #24819 üzenetére
Be quiet, Noiseblocker eLoop. Első körben ezeket mondanám.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
szzoo
tag
Sziasztok!
Van egy nemrég vásárolt Mini ITX konfigom egy ANTEC ISK300-as gépházzal.
Kép a gépházról: [link]Ennek a gyári házhűtő-ventilátorát fogom lecserélni, mert bármilyen fordulaton cincogó alapzaja van, így a gép hangos. A házba két 8 cmes ventilátor szerelhető, ha már veszek, kettőt veszek, hogy alacsonyabb fordulaton tudjam őket járatni. Kérdéseim ezzel kapcsolatosak:
1, Ezeket a típusokat néztem:
Blacknoise NB-BlackSilent Pro 600-2500rpm ház hűtő 8 cm /PC-P/
(http://www.aqua.hu/blacknoise-nb-blacksilent-pro-600-2500rpm-haz-huto-8-cm-pc-p-316403.html)Blacknoise NB-Multiframe S-Series ház hűtő 8 cm /M8-S1/
(http://www.aqua.hu/blacknoise-nb-multiframe-s-series-haz-huto-8-cm-m8-s1-288225.html)Az első 4pin-es csatlakozóval rendelkezőt gondolom jobb választásnak. Ezeket ajánljátok? Kiválasztásnál csak a legalacsonyabb zajszintet kerestem, mást nem néztem.
2, Bár az alaplapon csak egy 4.-pines csatlakozó van gépház-ventilátornak, rövid utánanézés során úgy olvastam Y elosztóval is működni fog az rpm szabályzás. Jól tudom?
3, A gépház álló helyzetben van használva. A gyári cooler felfelé/kifelé fújja a levegőt. Szerintem, ha fordítva építeném be, akkor a két cooler nagyobb huzatot csinálna a házban, bár abban is van logika, hogy a meleg levegőt felfele szívja ki. Ti hogy gondoljátok jobbnak a légáramlást?
Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
BUZZLGHTYR
senior tag
vettem egy zalman r1 házat, nos 3 alapventilátor van benne, 3 pinesek. tápkábelről tudom szabályozni mind a 3 ventilátort, hogy off, low, high-on pörögjenek, mivel tápkábelen keresztül vannak bekötve igy nem tudom, hogy mennyivel pörögnek, szerintetek, ha highra kapcsolom akkor teljes fordulatszámon mennek a ventilátorok?
-
Gicz
addikt
Sziasztok!
Tapasztalt kollégák, segítsetekVentillátort keresek a következő paraméterekkel:
- 4-5 cm átmérő
- működés 6-8,4V között
- teljesen minegy milyen hangja van, a légszállítás a lényeg
- fontos lenne, hogy a vezetékein kevés elektromos zaj kerüljön vissza a rendszerbe.
- szabályozva nem lesz, csak az üzemi fesz fog változni 8,4-6V között (nem ezzel akarom szabályozni, csak ne legyen baja attól hogy változik a fesz)Jöhetnek az ötletek
[ Szerkesztve ]
-
BUZZLGHTYR
senior tag
venni akarok egy zalman mfc1 plus előlapi panelt, vele a 3 pines ventilátorok is szabályozhatóak?
-
Tharkoul
tag
Na, hát most, hogy az egyik Scythe S-flexem megadta magát, így aztán egyértelművé vált, hogy garnitúracsere következik.
Már régebben is erősen szemeztem a Be Quiet Silent Wings 2-vel, viszont szemet szúrt ebben a tesztben, hogy az Antec TwoCool 140 milyen jól teljesít (de kattog), és leginkább az, hogy bár elsősorban azért vettem volna a Silent Wings 2-t, mert jól teljesít, a mellett, hogy halk is, akkor ezek szerint annyira mégsem jó. A Corsair AF széria kiesett, egyrészt ára, másrészt pedig az elért eredményei miatt, nem vagyok megelégedve a látottakkal.
Bejön akkor a képbe a Thermalright TY szériája, viszont úgy hallottam, hogy annak meg van valami erős motorzaja. Esetleg van valakinek a 147A-ról véleménye? (színben ez lenne a legszimpatikusabb, esetleg még a 149).
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok
Mi a neve annak a kábelnek aminek az egyik vége Molex a másik pedig 1 12v/7v/5v kábelre lehet dugni a ventit?
Hol lehet Bp-en ilyet kapni?
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
arcsi84
aktív tag
Sziasztok,
Nem biztos, hogy jó helyre írok a kérdésemmel, de szeretném elhalkítani a számítógépemet.
Adott egy
CM N200 ház
i5 2320 intel
8GB Kingston Fury RAM
500W-os hexa + táp
Gainward gtx 960 Phantom GLH VGA
Asrock B75m r2.0A házban 2 db gyári CM ventillátor van.
Procin gyári intel hűtő.Meglátásom szerint a házhoz adott CM ventik pörögnek maximális fordulaton és ez adja a felesleges hangot.
Amennyiben az elérhető 4 venti helyre beszerelek 4 db PWM Arctic F12 Rev 2.0 ventillátort, akkor gondolom, megszűnhet a felesleges zaj és a szellőzés is jobb lehet?
-
mukurisho
tag
válasz arcsi84 #24831 üzenetére
Jó helyen jársz!
Elöször is, én csak akkor cserélnék ventiket, ha a gyáriak már abszolút menthetetlenek.
Esetleg lekorlátozni őket?
Mert a gyári vetik 3pin-esek, így több mint valószínű, hogy fullon mennek.A pwm-es ventik vétele jó ötlet, de arra figyelj, hogy vegyél hozzájuk elosztót is,
mivel az alaplapon csak 1db pwm-es csatlakozó van.Illetve figyelj arra is, hogy az F12 pwm-ből van vagy 3 féle.
Az F12 PST verziót NE vedd meg, mert annak érdekes a csatlakozó megoldása.
Ha maradni szeretnél az Arcticnál, akkor az F12 PWM rev.2-t javaslom.
Képen látod a különbséget. LINKAmit még hozzá tennék, hogy az említett gép nem túlzottan "forró fejű", ráadásul a
házad is kicsi, szóval szerintem 2 ventilátor bőven elég.
Egy elöl, egy hátul. -
Acsi
aktív tag
Sziasztok!
Léghűtésre milyen ventilátort ajánlotok e kettő közül?
Corsair AF120 Quiet Edition - Corsair SP120 Quiet Edition
Úgy tudom vízhűtésre az SP a jobb.
Köszi Üdv![ Szerkesztve ]
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Egy ideje építgetek költséghatékony ( ) szervereket, ilyen RAID kártyát szoktam használni: [link]
Viszont, mivel a proci a kártyán elég forrófejű, nem elég neki a saját passzív hűtése, így a kártyák alá szoktam egy ilyen PCI slotba szerelhető hűtőt tenni (Titan EC-TTC-SC-03): [link]
Ezekkel nincs is baj, de kellene egy újabbat összeraknom, de már sehol nem találok ilyen Titan hűtőt. Esetleg tudnátok valamit ajánlani helyette? Tehát PCI slotba rakható ventillátor kellene nekem, ami a felette lévő kártyát hűti. Jó lenne ha állítható lenne a ventillátor helye, mint a fentebb linkelt Titan-on.
köszi,
PetyaFontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Inquisitor78
csendes tag
Sziasztok, segítséget kérnék! A10-7850k APU-m van, jelenleg a gyári hűtő van rajta. Nem vagyok grafikaőrült, de néha magam is játszok, most például AC Unity-t.... Ami 1-2 óra játék után hajlamos arra, hogy megáll pár másodpercre, aztán megy tovább, mint ha nem történt volna semmi. Eközben (természetesen) a gyári venti már helikopter fázisban van, csak a felszállási engedélyt várja Így hát megkérdezném, hogy milyen hűtőt javasoltok rátenni, hogy a fenti helyzetek ne forduljanak elő? ASUS A88XM-A lapom van, és 2x4GB Corsair Vengeance Pro 1866-os memóriák, tuning nem játszik. Jelenleg a Thermaltake Contac 21 hűtőjével szemezek, illetve tanácsolták már a Raijintek Aidos-t is, de szívesen fogadok ettől eltérő javaslatot is, úgy vélem itt sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkező arcok tudnak segíteni! Ha ez segít, a zaj annyira nem érdekel, a hatékonyság számít, és lehetőleg férjen be egy tízesbe! Köszi!
-
mettek
addikt
Sziasztok. Nemsokára új házba költöztetem a rendszerem. Az érdekelne hogy hogy kell kialakítani a levegő áramlását. A ház melyik részén kell befelé szívni és hol kell kifelé tolni a levegőt? A ház egy CM Stryker lesz. Köszi
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Inquisitor78 #24838 üzenetére
ha a cpuhutosben ajanlottak, akkor az aidos jo lesz.
KnockOut87: hagyhatod gyari beallitasokon a ventiket nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
törölt tag
Üdv. A ház szellőzését szeretném javítani picit 2db 12cm-es ventivel, amik elölről fújnák be a levegőt, hátul pedig lesz 1db ami kefelé tolja. Az első ventiket közvetlenül a gépház elejére tegyem, vagy picivel beljebb, a lehető legközelebb a RAM-hoz és a CPU hűtőhöz? A CPU hűtő szintén elölről hátrafelé tolja a levegőt.
Még nagy a rumli a házban, a bele szánt VGA sincs meg.
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
Nem vagyok naprakész rendszerhűtő/házhűtő ventik terén. Tudnátok ajánlani olyan rendszerhűtő ventit, 12 és 14 cm -es változatban, ami hatékony és halk és nem túl drága?
Illetve, létezik olyan átalakító, ami a 4 pines FAN csatlakozót (amit az alaplapra szoktak rádugni és cpu fan vagy sys_fan felirat van mellette) alakítja át 4 pines táp csatira (Molex)?
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nubreed
veterán
A képen látható vagy ehhez hasonló átalakító kábelt hol lehet beszerezni Budapesten?
Megnéztem egy csomó általam ismert számtech boltot, sehol nincs ilyenből raktáron. Pedig nekem eléggé kéne 2-3 ilyen.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Winchester95
őstag
válasz Winchester95 #24849 üzenetére
utolsó képen a hátsó táp alatti ventit fotóztam nagynehezen kérdés + ba hogy az alpenföhn triglav hűtésnek a ventijét hova tegyem? vga fölé vagy a táp alá?
képeken minden látható kbSajnos a vga maximum 77fokos ami nekem nem szimpatikus
Ventik most ugy vannak hogy:
Felső benről szív kifelé fúj. (Pont plafonig megy a ház szóval nincs sok ertelme de azért beleraktam)
első (kék ledes) befelé fúj.
középen a sok ledes bentről elszívja kifelé fújja.
hátsó ami pont a proci bordára néz ráfújja a levegőt.
Új hozzászólás Aktív témák
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mindent a StreamSharkról!
- Milyen alaplapot vegyek?
- DIGI kábel TV
- Politika
- Tudományos Pandémia Klub
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...