- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Hálózati / IP kamera
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Vírusirtó topic
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz csucsotke #5749 üzenetére
Nem melegszik nagyon a táp? Melegebb napokon?
Esetleg a cserép szélét ki lehet köszörülni a kábel kivezetésénél."90%-ra visszavéve, növelje a szalag élettartamát"
Az a kínai szalag névleges feszültséggel még bőven alul van hajtva, kétszer többet is simán kibírna szerintem.*virág*: az nem jó, ha leválik, mert nem fog túl jól hűlni. Szerintem a felületet kellett volna jobban előkészíteni, mert ha a TV (rücskös) hátulja poros volt, nem tapad jól oda.
Egy másik felületre kellene felragasztani, és akkor a szélén meg lehet erősíteni epoxi gyantával, az tuti nem jön le. Persze a tévére is odagyantázhatod, csak azért az nem túl etikus.
Ráadásul egy amúgy is hőt termelő készülékre csak akkor érdemes egyéb forró dolgokat tenni, ha tudod, mit csinálsz.[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
őstag
válasz #66926208 #5750 üzenetére
Az a probléma, hogy a tévéd hátoldala nem teljesen homogén műanyagból van feltehetően, így a led hátoldalán található vékony kétoldalú ragasztó nem tapad megfelelően. Olyat kell venned, aminek van egy kis vastagsága is, mert az jobban bírni fogja az igénybevételt, jobban tudja követni a felületi egyenetlenségeket, így a melegedés sem zavarja annyira.
Ez pedig a kültéri változata. Amit én ilyennel felragasztottam, az eddig nem esett le. Mondjuk nem olcsó.
Sajnos ezek 19 mm szélesek, így vagy próbálsz keresni keskenyebbet (én még nem találtam nem vékony fajtából), vagy egyszerűen kettévágod a tekercset valami nagyon élessel, mielőtt elkezdenéd letekerni.
Szerk: Most nagyon rákerestem és mégiscsak találtam 10mm széleset és már megfelelő vastagságút.
[ Szerkesztve ]
-
csucsotke
aktív tag
válasz szaszlaci #5751 üzenetére
Nem melegszik nagyon a táp? Melegebb napokon?
De melegszik. Meg terveztem kifúrni, valahogy megoldani a kábelek elvezetését, esetleg lábakra állítani, hogy a levegő tudjon kicsit áramolni. Melegszik a táp, most a szalag 2 órája megy 60%-on, és kézzel meg lehet tartani a fémburkolatát. Egy idő után a cserép is bemelegszik, remélem elég lesz ez a hőleadás amire ebben a helyzetében képes.
[ Szerkesztve ]
-
bogyo74
tag
Sziasztok,
A LED szalagok esetében mitől fog vibrálni/nem vibrálni a rendszer? A hagyományos foglalatú LED-ek esetében számomra nagyon erősen zavaró a vibrálás, szerencsére a legtöbb lámpánkban már nem vibrálós van. Ezt most nagyon túlmisztifikálják, pedig korábbi elektronikai ismereteim azt mondatják velem, hogy ez nem akkora kaland, ha kétirányú egyenirányítót használok, és ki is simítom az egyenfeszültséget, akkor nem nagyon tud majd vibrálni. De nem is ez a kérdés.
Egy LED szalag teljesen passzív eszköz? Tehát nagyjából mindegy vibrálás szempontjából, hogy milyet veszek? A táptól függ a vibrálás ebben az esetben?
Előre is köszönöm!
Bogyó
-
xylacc
csendes tag
válasz bogyo74 #5756 üzenetére
Igen, a LED szalagok képesek másodpercenként többszázszor is teljesen kikapcsolni, illetve visszakapcsolni, amilyen a tápfeszültség. Ezért használnak egyenáramot, olyan tápegységeket a meghajtásra, amelyek teljesen vibrálás mentesen táplálják a szalagot.
Ezt egy szimpla fényképpel ellenőrizheted is.
A led szalagon alapból nincs kondenzátor, ami simítaná a vibrálást, tehát teljesen mindegy milyet veszel, a táptól függ a vibrálás.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz bogyo74 #5758 üzenetére
A LED szalag általában 12 Voltról megy, tehát előtte kell egy feszültségcsökkentés, ami vagy egy trafó, vagy egy nagyfrekis táp. A trafó után egyenirányítás (kétutas ajánlott a diódák olcsósága miatt) és egy pufferkondi, ami kisimítja a feszültséget. A nagyfrekis tápban is lényegében ez van, csak ott már biztosan benne van gyárilag, nélküle a konstrukció nem működik ilyen felhasználásra a gyakorlatban.
A LED maga egy félvezető, tehát az már aktív alkatrésznek minősül, de igen, amire rákérdeztél, egyenfeszültséget kell neki adni (tehát nem olyat, ami pulzál), és ha nem melegszik túl, nem lesz gond. (Elviekben áramgenerátor kellene, de szerintem totál fölösleges ilyesmikkel bajlódni.)
-
őstag
Őszíntén szólva egy dolgot nem értek. Hogyan lehet az, hogy mennyezetfűtés elé álmennyezet kerül? Az csökkenti a fűtés hatásfokát rendesen. Persze lehet nem értek valamit.
Sajnos más ötletem nincs, csak az, hogy kipróbáljátok. Ha jól meg van csinálva, akkor bírni fogja, csak ez nem lehet előre megjósolni, így senki nem fogja teljes bizonyossággal azt mondani, hogy nem lehet gond. Legalább a táp nem a lámpatestben van, hanem külön, így az nem melegíti a ledeket, ez pl. egy előny. Végülis annyira nem húzós az ára. Mondjuk ha 10 db. kell az már más kérdés.
hzsolee: Én is néztem. Gyanús, hogy nem írták rá a lument, de gondolom majd a dobozán rajta lesz.
Szerk: Itt közben megtaláltam. Jó gyenge. 580lm és hidegfehér.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz bogyo74 #5761 üzenetére
A trafó az egy alkatrész, ez.
A tápegység már azt jelenti, hogy egyenirányított, pufferelt. Szóval bármilyen tápegységet veszel, azzal nem fog vibrálni. Hogy ebben 50 Hz-es trafó van, vagy nagyfrekvenciás kapcsolóüzemű topológia, mindegy, mert egyik sem vibrálhat. Utóbbi annyira olcsó 10 – 20 Wattos darabok esetén, hogy nem kérdés. Előbbi (50 Hz-es trafó) pedig annyira drága nagyobb teljesítmény esetén, hogy szintén nem kérdés, melyiket érdemes. (Ilyen felhasználásra.)[ Szerkesztve ]
-
xylacc
csendes tag
válasz hzsolee #5762 üzenetére
Ez szép és jó, csak annyira gyenge a fénye (500lm), és annyira szét van szórva az a pici fény is(180°), hogy nem fogsz látni nála 1méter után már semmit. Ráadásul ennyi pénzért már 20W-os reflektort kapsz (1800lm)
-
macilaci78
nagyúr
Hogy lehet padlófűtésre padlót rakni?
Hozzánk futott már be igény fával burkolt mennyezetfűtésre is. A mennyezetfűtés voltaképpen egy alumínium lemez, amibe a fűtőcsöveknek van hely sajtolva. És ez az egész gipszkartonnal elburkolva, hogy kinézzen valahogy. Nálam is az bolygatta az iskolát, hogy a gipszkarton és a hőleadó felület közötti légréteg (mert az van) hogy adhat mégis elégséges teljesítményt? Abban hiszek, hogy ezt nálam okosabbak találták ki, vagy hogy amíg szar van, légy is akad.sadf: Ha a hely engedi, 220V GU10-ben gondolkodj. Ugyanúgy nem áll ki a mennyezet síkjából.
Vagy ledpanel, ha már álmennyezet van. Lóf*szt nem melegednek az új paneljeink, amik a 60×60 centis keretbe illeszthetőek.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
bogyo74
tag
válasz szaszlaci #5764 üzenetére
Köszi, ennyire ne menjünk az alapokig, a trafó azért megvan ;-)
Azt mondod, elvileg mindegy, milyen tápot teszek elé, nem fog vibrálni. A hagyományos LED "egők" tulképpen LED-ek és tápegység egybeépítve, elektronikus tápegységgel, ami ha jól tippelek, egy kapcsolóüzemű táp. Ezek egy része vibrál, más része nem. A táp határozza meg ezek szerint a vibrálást, hiszen a LED egy passzív elem, a LED szalag esetén is így lesz.
Kérdés, hogy mitől lesz vibrálás mentes a fény, milyen táptól. Hagyományos tápegységnél tudom az okát, én is kötöttem puffereletlen tápfeszültséget LED-re, ami, ha jól emlékszem teljes Graetz hídon ment át. Villogott is, mint atom, de visszajelző LED-nek nem zavart. Ott, ha jól gondolom, a 2 irányú egyeinrányítás és a kellő pufferkondi elég.
Mi a helyzet az elektronikus tápok esetében?
Megjegyzem, sajnos a szemem az átlagosnál érzékenyebb a vibrálásra, ez van. Látom a sima LED-es fényforrások vibrálását, látom az 50Hz-es LCD tv vibrálását, stb.
Bogyó
-
PHM
addikt
válasz bogyo74 #5767 üzenetére
A kapcsoló üzemű tápok nagyobb frekvencián üzemelnek,
jellemzően KHz-es tartományban.
Jó esetben a hangfrekvencia, azaz 20 KHz fölött.
A kimenet pufferelt, általában kicsi a hullámossága.
De ha kicsit változna is a fényerő, azt nem fogod látni.
Hagyományos trafós tápnál nagy kimeneti pufferkondenzátor,
és esetleg LC, vagy RC szűrés kellhet a vibrálást elkerülendő.
Vagy egy jól méretezett áramgenerátor.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
sadf
újonc
A fűtő csövek egy fémlemezre vannak rögzítve, A fémlemezek és a csövek is hozzáérnek a gipszkartonhoz, felmelegítve azt. így az egész mennyezet finom meleg lesz.
A mennyezeti panelek közé gondoltam a lámpatesteket berakni.
A magasabb hőmérséklet miatt csökkenni fog a LEDek élettartama?Ha nem jelentősen, akkor ezzel együtt tudnék élni. Ha 230 helyett 12 V-os LEDeket használok, az javítja az esélyeimet?
Köszi!
-
őstag
Köszi, hogy leírtad, nem láttam még plafonfűtést
Amit linkeltél az 12V-os led, ott van a lámpa előtt a tápegység az egyik képen. Sőt, mindegyik otthoni világításra használatos led nagyrészt 12, vagy 24V-os, így ebben sem tudsz tévedni (persze lehet van másik, de jelen esetben a kivételek nem számítanak). A plafonfűtés hány fokon megy? Nálunk padlófűtés van, annál olyan 40 fok a maximum. Ha ott is ennyi, akkor be merném rakni végülis. A linkelt lámpa felső részén van egy hűtőborda szerű dolog, afölött jó lenne, ha maradna hely.
-
hzsolee
őstag
-
oszy
veterán
Milyen hatással van a tv hátuljára a kétoldali ragasztó? Nagyon csúnya lesz ha leszedem majd valamikor?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
macilaci78
nagyúr
Ha a gipszkarton hozzáér a fűtőtesthez, akkor a gipszkartonba építhető lámpatesteket felejtsd el. A lámpatestek beépítési mélysége több, mint a kartoné, a rugós rögzítés a karton felső peremére fekszik rá. E mellett a külső tápegységet hol fogod elhelyezni? És a kábelezést? (Mondjuk, a kábeleknek lehet nútot marni akár a gipszkartonba is.)
A hőmérséklettől nem kell félned: 45-50°-os víz kering a vezetékben, mire odaér a gipszkartonhoz a hőenergia, lesz vagy 35°C-os a gipszkarton.Amit el tudnék képzelni, az a padlóba építhető lámpatest, ezek között van 7mm beépítési mélységgel rendelkező verzió is + 2mm a kábeleknek, a tápnak meg a falban csinálsz egy dobozt, vagy valami. A hátránya a fényereje, kb 300lm/db. Ja, és külhönból is 40k/10db szettek a gazdaságosak, szóval zsebbe nyúlós móka.
Másik megoldáskén a ledszalagot tudom elképzelni: egy gipszkartonba süllyesztett, vagy a panelek közé rakott profilba berakva. Síkba is lenne, okosan választott profillal könnyen cserélhető, szerelhető szalagokkal, faltól falig érő szálak mondjuk méterenként kellően erős és homogén fényt adnak és kábelezni is könnyebb.
Vagy még a ledpanelek szintén a gipszkarton síkjába. 6-9mm vastagságúak vannak.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
szaszlaci
addikt
válasz bogyo74 #5767 üzenetére
"ennyire ne menjünk az alapokig,"
Pont az alapoknál érdemes kezdeni, mert annak hiányában kavarodik el később az ember."A hagyományos LED "egők" tulképpen LED-ek és tápegység egybeépítve, elektronikus tápegységgel, ami ha jól tippelek, egy kapcsolóüzemű táp."
Fajtája válogatja, aminél látod, hogy vibrál, ott sokkal egyszerűbb megoldást alkalmaztak."a LED egy passzív elem"
A LED az NEM passzív elem. Egyik félvezető sem az."teljes Graetz hídon ment át. Villogott is, mint atom,"
Ha olyan borzasztóan villogott, akkor az egyutas lehetett, vagy a Greatz nem volt jól bekötve."Ott, ha jól gondolom, a 2 irányú egyeinrányítás és a kellő pufferkondi elég."
Jól gondolod. Minden ilyen jellegű felhasználásnál elég. Persze a hálózati feszültségváltozásokat látni fogod, ahhoz baromi sok puffer kellene."Mi a helyzet az elektronikus tápok esetében?"
Minden táp elektronikus.
Hogyha kapcsolóüzeműre gondolsz, az egészen más konstrukció, már a bemenet pufferelve van, abból történik az átalakítás, a kimenet pedig szintén pufferelt. Jó esetben ez figyelve van egy visszacsatolással, és épp ezért stabil, vibrálás mentes feszültség lesz a kimeneten, a hálózat pillanatnyi feszültségingadozása esetén is."Látom a sima LED-es fényforrások vibrálását,"
Ehhez nem kell érzékeny szem, a gagyi dolgokat mindenki látja vibrálni, legalábbis tudatosan érzékeli."látom az 50Hz-es LCD tv vibrálását"
Azt biztos nem, mert az LCD TV háttérfénye általában 52000 Hz. De a fényerőszabályozása is 200 Hz fölött van, látni azt sem lehet, de érzékelhető és zavaró.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
bogyo74
tag
válasz szaszlaci #5781 üzenetére
Köszönöm, akkor pontosítok.
"A hagyományos LED "egők" tulképpen LED-ek és tápegység egybeépítve, elektronikus tápegységgel, ami ha jól tippelek, egy kapcsolóüzemű táp."
Fajtája válogatja, aminél látod, hogy vibrál, ott sokkal egyszerűbb megoldást alkalmaztak.
Pont ezt szeretném megérteni. Tudomásom szerint hagyományos táp nincs hagyományos (pl.: E27, E14, stb.) LED "egőben". Kapcsolóüzemű van, ami vibrál, és van, ami nem. Mondjuk nem drága egy táp, de jó lenne tudni, mire figyeljek vásárláskor (kezdeti feltétel volt: LED szalag táplálása).
(Hagyományos táp: lineáris üzemű, nem kapcsolóüzeműre gondolok.)"a LED egy passzív elem"
A LED az NEM passzív elem. Egyik félvezető sem az.
OK, elfogadva, aktív."Ott, ha jól gondolom, a 2 irányú egyeinrányítás és a kellő pufferkondi elég."
Jól gondolod. Minden ilyen jellegű felhasználásnál elég. Persze a hálózati feszültségváltozásokat látni fogod, ahhoz baromi sok puffer kellene.
Hálózati feszültségváltozás nem zavar, az villoghat. A folyamatos vibrálás zavar."Mi a helyzet az elektronikus tápok esetében?"
Minden táp elektronikus.
Hogyha kapcsolóüzeműre gondolsz, az egészen más konstrukció, már a bemenet pufferelve van, abból történik az átalakítás, a kimenet pedig szintén pufferelt. Jó esetben ez figyelve van egy visszacsatolással, és épp ezért stabil, vibrálás mentes feszültség lesz a kimeneten, a hálózat pillanatnyi feszültségingadozása esetén is.
Pontosan én sem tudom. Természetesen mindegyik elektronikus, de sok tápot árulnak a neten, némelyikét elektronikusnak nevezik, így próbáltam megkülönböztetni. Gőzöm sincs, hogy benne mi van, kis terhelhetőség esetén akármi is lehetne."látom az 50Hz-es LCD tv vibrálását"
Azt biztos nem, mert az LCD TV háttérfénye általában 52000 Hz. De a fényerőszabályozása is 200 Hz fölött van, látni azt sem lehet, de érzékelhető és zavaró.
Pontosítok, zavar az 50 Hz-es tv képfrissítése, amit az emberek nagy része nem lát. Ezért írtam, hogy sok esetben számomra az zavaró, ami másnak nem. Ha belépek egy szobába, ahol vibrál a fényforrás, legyen az hagyományos fénycső, vagy nem jó LED, azonnal látom, és zavar.
Ez csak plusz, nem lényegi infó, gondoltam megjegyzem.Bogyó
-
szaszlaci
addikt
válasz bogyo74 #5782 üzenetére
A kapcsolóüzeműnek az a lényege, hogy jóval nagyobb frekvencián kapcsolgat, mint 50 Hz. Ennek az egyik következménye, hogy kisebb trafó is elég bele (mert trafó ott is van), a másik következménye, hogy ha nem lenne pufferelve, akkor sem látnád, hogy vibrál. Mert gyors. (No meg nagyobb teljesítménynél az se hátrány, hogy a magas frekvencia miatt jóval kisebb értékű pufferkondi is elég.)
Sok fajta energiaátalakítót építenek beléjük, de ami vibrál, az NEM kapcsolóüzemű, egészen biztosan. Vagy tönkrement.
Lehetnek sorbakötött LED-ek, amik elé be van téve egy egyenirányítás (vagy az se), ez vibrálni fog. Lehet az is, hogy egy SOROS kondenzátor van, ezzel jelen esetben az átmenő teljesítmény korlátozható. Ezt is egyenirányítani kell, és ha nincs pufferelés, vibrálni fog (kétutas után) 100 Hz-en.
Hagyományos trafós megoldásról még én se hallottam.A vibrálást szerintem mindenki látja, csak nem érdekli őket. Bár olyat nem igen hallottam, akit a neon ne zavarna. (Neon alatt az 50 Hz-es, vibrálós csöveket értem.) Ami azt illeti, épp tegnap néztem, hogy a halogén spot csillár is vibrál, milyen dolog ez. Persze lehet, csak kezd kiégni, mert ezeknél korábban nem tapasztaltam ilyet.
-
bogyo74
tag
válasz szaszlaci #5783 üzenetére
Akkor kezd tisztulni, köszönöm a kimerítő ( ;-) ) válaszokat!
Tehát rendes tápnál nem fog vibrálni, legyen az jól pufferelt, 2 irányú egyenirányított hagyományos építésű, vagy legyen kapcsolóüzemű táp.
Akkor vibrál, ha ezt is kispórolták belőle. Megmondom őszintén nem gondoltam volna, hogy ezt is ki tudják hagyni. Bár mondjuk a mai világban nem is értem, miért lepődök meg ezen. Igazándiból csak az volt bekattanva nálam, hogy valamilyen rendes táp van bennük, ezek különbségét kerestem.
Bogyó
-
szaszlaci
addikt
válasz bogyo74 #5784 üzenetére
Igen, egy táppal, azaz tápegységgel nem vibrálhat a LED, ha egyenfeszültségű darabról van szó.
Kispórolják, mert annyival olcsóbb, így olcsóbbak tudnak lenni a konkurenciánál. Elég lesz gyöngébb egyenirányító is, mert így nem kell feltölteni a puffert, megint két forinttal olcsóbb lehet. Kevesebb és olcsóbb munka, kevesebb forrasztóón, stb. A végére az egyik 200 Ft, a másik 2000 -, és mindkettőnek az a neve, hogy LED lámpa.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
őstag
Belinkelem, hátha valakit érdekel ez a Philips akció. Elég sok fényerőszabályzós led van közöttük, ami azért nem gyakori még.
-
Meghivott
addikt
Sziasztok, tv hátsó megvilágításához 3528 SMD ledsor megfelelő?
Illetve amennyiben nem szeretném a tv-re ragasztani, milyen praktikus házi megoldás képzelhető el? A tv nem falon van, mögötte van egy 20 cm-es hely. -
sadf
újonc
válasz macilaci78 #5780 üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
Mindent lehet, ami belefér.
A kék gondolom, maga a mennyezetfűtés panelje, a CD-profil pedig középen van függesztve.A gipszkarton rögzítését nem látom át, ragasztva, csavarozva van? A gipszkarton és a mennyezet közötti távolsággal nem vagy kisegítve, mert ott van maga a fűtőtest, amin szerintem nem akarsz átmenni.
A CD-profilokhoz igazodva lehet a világítást elhelyezni, oda lehetne kábelezni, illetve a fűtőtest felett elférhet a tápegység. Ha ide teszitek a tápot, érdemesebb olyat választani, amit nagyobb környezeti hőmérsékletre optimalizáltak.
A világítás lehet valami ilyesmi kis fényerővel, vagy ledszalag profilba a már vázolt módon.Amit még lehet, hogy a fűtőpaneleket nem szorosan egymás mellé helyezni, hanem mondjuk félarasznyi közökkel. Ezen közöknél már vághatod a gipszkartont és nagyobb mélységű lámpatesti is elfér, akár GU10-es foglalattal direkt 220V-ról.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
batagy
őstag
válasz Zsmester89 #5745 üzenetére
Tegnap megvettem 2 db MOL-os Osram LED-et, egy 10W és egy 12W-ost.
Osram LED Star Classic A 60 (E27, 10W, 806 lm, 2700K, Matt) (60W ekvivalens). Made in Romania. 2000 Ft.
Osram LED Star Classic A 75 (E27, 12W, 1060 lm, 2700K, Matt) (75W ekvivalens). Made in China. 3400 Ft.- Kimondottan kellemes a fénye, meleg. Nem túl sárga, nem túl hideg.
- Nem vibrál.
- Nem zúg.
- Jóval erősebb a fénye mint két korábbi 20W + 15W kompakt fénycsőnek. (Tungsram 15W-os 820 Lumenes, Philips 20W 1100 Lumenes)
- Az izzóknak van egy kis iránykarakterisztikája, nem szórja annyira a fényt mint a kompakt fénycső.
- Az izzó törzse eléggé melegszik!Nagyon tetszik nekem, baromi jó!
Jelenleg így van föltéve a kettő , szóval oldalirányba világítanak kvázi, de ezt a lámpatestet le akarom cserélni majd normál lógós csillár-szerűségre.
Annyit vettem még észre hogy a 10W-os gyorsabban kapcsol fel, kb pár tized másodperccel, mint a 12W-os. Talán emiatt érdemes két egyformát raknom oda, szóval lehet hogy a 12W-os helyére 10W-ost teszek, a 12W-ost meg máshol elhasználom.
-
sadf
újonc
válasz macilaci78 #5790 üzenetére
-
Akcept
tag
Három hete vettem egy 10W-os Mol-Osramos (Made in Romania), és egy 6W-os (Made in China) égőt. A 10W-os behalt. Eddig nekem is tetszett...
Most azt tervezem, a 6 wattosból veszek még, hátha a kínai nem hal be. A 10-es megy vissza.
Van valakinek tapasztalata a 10-es Tungsrammal? Úgy tudom akciós a Tescoban
-
veterán
Sziasztok!
Ma jött meg az Aliexpressről rendelt 5 db G9-es LED "izzóm". 9 Wattosként hirdették, 25 Wattos halogéneket váltottam ki velük. Fényerővel elégedett vagyok, meleg fehéret rendeltem, kicsit azért hidegebb a fényük mint számítottam. Az 5 db volt 9,41$ postával. [link]
Egy bajom van velük, miután lekapcsoltam a villanyt, még mindig világítanak halványan. Nem halványodik, 10 perce lekapcsoltam és semmi változás, tovább derengenek.
Korábban is volt 2 kisebb (3W ?) teljesítményű LED, azok nem csináltak ilyent.
Nem lehet ebből probléma? Nem tud esetleg kigyulladni? Kicsit aggódom...
-
LógaGéza
veterán
Tegnap vettem egy 4,5W 350Lumenes E14-es 990Ft-ért asszonypajtás olvasólámpájába. Eddig 10 percet ment, jónak tűnik Kellemes fénye van, amire kell arra pont jó, nem látom, hogy vibrálna.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
macilaci78
nagyúr
A kapcsoló biztosan a fázist szakítja meg? Lehet, valami szivárgó áram gerjeszti.
Volt korábban 220V ledizzókra panasz, hogy világítós kapcsoló esetén is derengett, vagy villogott a csillár lekapcsolás után. Egy ellenállást kellett betenni a kapcsolóba.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest