Aktív témák

  • idegen lény

    őstag

    válasz BBéci #17662 üzenetére

    Ja. "Egy passzív szemüveges 3D TV esetén, a kijelző egyszerre mutatja mindkét szem számára a képet. Mindkét kép ellentétesen körkörösen polarizált, ahogy a passzív szemüvegek is. A kép és a szemüveg is csak az adott szem számára láttatja az információk egy részét, míg a másik számára a másikat, az agyunk ismét teszi a dolgát, és összeilleszti a képet.
    Az egyik pozitívum ebben a megközelítésben, hogy nincs fény útját blokkoló LCD, vagyis mindkét szem egyszerre látja a képet, ezáltal a fejfájás és rosszullét, ami a 3D nézők egy kisebb részét érinti, nagymértékben csökkenthető (bár ez még nem bizonyított orvosilag, és nekünk is kevés tapasztalatunk van vele kapcsolatban).

    A másik pozitívum, hogy nincs áramkör, se elem, így sokkal olcsóbbak aktív társaiknál. Plusz sokkal áttetszőbbek is, így akár hosszabb ideig is kényelmes viselni őket. Ezeken felül a körkörös polarizáció végett nézhetjük a kijelzőnket fekve, oldalról, fejet elfordítva anélkül, hogy bármiféle átfedés, képsötétedés, vagy a 3D hatás szétesése történne." Hát, egyelőre nem úgy tűnik, hogy a Samsung ebbe az irányba haladna, szerintem óriásit fognak bukni a makacsul retrográd ragaszkodásukkal az aktív technológiához. Az idei tévéik még úgy is túl lennének árazva, ha passzívak lennének, nem hogy így. Az LG szerintem jócskán lekörözte a 3D eladásokkal. A vevők fogják eldönteni, hogy melyik megoldás lesz végül a nyerő. És ez a passzív lesz. Érdekes, hogy az aktívnál a fej körüli elektromágneses sugárzást sosem szokták felhozni ellenérvként, pedig szerintem ez a fő oka a különféle felmerülő panaszoknak, amik szerintem max. fél-egy óra után mindenkinél jelentkeznek. Szerintem ez a hatás hasonló lehet a mobilokéhoz, amik kimutathatóan emelik az agy hőmérsékletét. És az agy egy meglehetősen érzékeny szerkezet, és a nagy része víz, ami a sugárzásokra azonnal reagál megváltoztatva elektromágneses és egyéb jellemzőit. És már így is jócskán körül vagyunk véve mindenféle sugárzásokkal, hogy csak a wi-fi-t említsem. Én ugyan nem sokat próbálgattam az aktívokat, de mindig, már a szemüveg felvétele után röviddel, valamiféle kellemetlen érzésem támadt, nem pszichésen, mert nyitottan álltam hozzá, de én így tapasztaltam Sonynál, Panasonicnál, persze bolti körülmények között. De másoktól is olvastam, hogy otthon Panasonic plazmánál negyedóra múlva letépték a szemüveget, úgy megfájdult tőle a szemük, fejük.

    AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

Aktív témák