Aktív témák

  • dabadab

    titán

    válasz lord40 #20147 üzenetére

    "Ha egy nagy cégnek (Samsung,LG,Pana,Sony stb) saját Panel gyára van akkor miért venne más un "No Name" gyártól panelt a saját tv-jébe?"

    A Samsungnak pl (az utobbi egy-ket evben nem kivettem a torteneseket, azota lehet, hogy valtoztak a dolgok) nincs sajat 37"-es panele, igy azt kulsosoktol vette, 40"-es panelbol meg nem birt eleget gyartani, ezert azokhoz is reszben masoktol vett panelt, ezzel feltalalva a panel-lottot, amikor tok ugyanolyan tipusszamu TV-kben is harom kulonfele panel lehetett (a panel tipusa csak a sorozatszambol derult ki).
    A Sharpnak meg hiaba van modern gyara, az ott gyartott paneleket inkabb vagy belerakja a sajat draga TV-ibe vagy eladja masoknak, hogy azok rakjak bele a draga TV-ikbe, mert igy sok penzt kap erte. Az olcso TV-kbe meg, amikert nem kap sok penzt, inkabb kulso beszallitoktol vesz olcso panelt.

    Na, errol van szo, amikor bwoay arrol irt, hogy teljesen felesleges markakrol beszelni, csak konkret tipusok szintjen lehet ertelmes megallapitasokat tenni.

    "Bár akkor elég lenne egy márkát gyártani egy márkanéven ,egyenpanelekkel!"

    Ezt hogy szamoltad ki? Itt pont arrol van szo, hogy nem egyenpanelekkel gyartjak a TV-ket, hanem a khm, arkategoriajuknak megfelelovel. Abban persze igazad van, hogy ezek utan a markanak tul sok jelentese nincs, de ezt max. bigdigit kartars nem latja be.

    DRM is theft

Aktív témák