Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • andatti

  senior tag

  Sziasztok!
  Nagy dilemmában vagyok, ugyanis -6,75 és -6,15-ös szemüveget hordtam eddig, de közelre sem látok már valami jól. Most voltam vizsgálaton, azt mondták, hogy egy negyedet romlott a szemem, de közelre is kellene másfél dioptriával kisebb, 5 és 5,5-es, bár aki nézte - t emlegetett nem +t. Amit nem értettem.
  Egy sima szemüveg lett volna kb. 200 körül, mivel eddig is UV szűrős, fényre sötétedős, vékonyított lencsét hordtam... A jelen állás szerint Varilux lencse jöhetne szóba, vagy műtét.
  Nem tudom mennyi lenne egy ilyen Variluxos móka, de az az érzésem, hogy lehet, hogy a műtét jobb lenne hosszú távon. 45 éves múltam... Próbáltam másutt is utánaolvasni, de a sok negatív hsz elbizonytalanít és nem tudok dönteni.
  Hallottam olyan élménybeszámolót, (500e-ért) hogy szombaton megműtenek és hétfőn már dolgozhatsz, szgépezhetsz, vezethetsz... Én sem akarok kiesni a munkából, de más beszámolók szerint azért ez koránt sincs így és igazi garancia sincs.
  Van valami ReLEx Smile műtét, amit itthon nem csinálnak, (de az sem túl friss, találtam 2014-es videót róla) de pl. Szlovákiában igen. 375 ezer Ft/szem...
  13 éves korom óta szemüveges vagyok, akkor 2 és 2,5-el indítottam, később cilinder is rájött, amitől azóta sem sikerült megszabadulni...
  Pár hsz-t itt is elolvastam... Tudom, hogy nekem kell döntenem, enyém a felelősség, de ez akkor is nehéz. A szemcseppezés életem végéig sem hangzik jól, de ez sem derül ki a vizsgálatnál, hogy kinek meddig kell használni, vagy pl. napszemüveget hordani...

 • andatti

  senior tag

  válasz CAJ69I #3490 üzenetére

  Köszi!
  Háát, nem tudom. 2015-ben nézték, és most. 2015-höz képest romlott egy negyedet...
  Az jobban zavar, hogy közelre eddig nem volt és 5, - 5,5-es mínuszos kellene. Utóbbi miatt nem tudok úgy dolgozni mint eddig.
  Valami gyors megoldást akartam, de akkor ebből nem lesz semmi.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés