Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • vati

  senior tag

  válasz tildy #79 üzenetére

  A leírtak ellenére azért foglalkoztat mégis a dolog, mert -ahogy írod is- ezt a fajta látáshibát nem igazán lehet szemüveggel 100%-ra korrigálni.

  Azaz nem látok tökéletesen szemüveggel sem. Térlátásom abszolút nincs, és pl. a csillagokat vagy távoli közlekedési lámpákat kicsiny pacának látom éjszaka, nem tűhegyes pontnak.

  Megtennéd nekem, hogy így kikorrigált szemmel egy este megszámolod, hány csillagot látsz a Fiastyúkban? (tiszta, nem belvárosi égen 7-9 közti szám már popec) Másik ''check'': a Göncöl rúdjának balról második csillagát (Mizar) jól megnézed, hogy látsz-e egy halvány kísérőt mellette, nagyon közel. (Az ókorban így tesztelték a katonának jelentkezők látását) Ha tisztán látod -és nem a kettőslátástól- akkor 100%-ra sikerült.

  Én most sajnos csak egy halvány foltot látok a Fiastyúk helyén, összehúzott szemmel tudok 3-4 csillagot kivenni bizonytalanul. :(

  Kontaktlencse. Mint írtam 3 napig voltam hajlandó kínozni magam vele, 15 évvel ezelőtt. Leírhatatlan tortúra volt számomra berakni, kiszedni, állandóan szúrt, porszem ment alá, szóval zavart. Viszont tűélesen láttam vele, szemüveggel SOHA nem volt olyan látásélményem mint a kontaktlencsével.
  Mintha upgradelték volna a szememet 2x annyi megapixelesre:)))

  Szoktak olyat csinálni, hogy csak az egyik szemet műtik? Azon elgondolkoztam, hogy a rosszabbikat kikorrigáltatom.

  "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hogy hol vannak a cölöpök..."

Hozzászólok Aktív témák