Új hozzászólás Aktív témák

  • Thoty

    senior tag

    válasz CyberPunk666 #3952 üzenetére

    Szerintem igen.
    Nekem valami olyasmit mondtak, hogy a szem felülete nem tökéletes gömb alakú, hanem tojásdad mint egy rögbi labda. A normális görbülettől való eltérés jelenti a cylindert. Ezt simára kell lézerrel csiszolniuk, hogy elérjék a megfelelő görbületet. Eleve ez egy nagyobb felületű beavatkozás, így annak is gyógyulnia kell a sima dioptria mellett, valamint az agynak is át kell állnia arra, hogy ne akarja a korábbi cylinder hibát korrigálni. Ez eltart egy ideig. De ezt az alkalmassági vizsgán elmondták, azt viszont nem, hogy ez mennyi idő, illetve az alatt mire lehet számítani. Nyilván, mivel ez egyénfüggő, nem is tudhatják előre. Nálam nem volt vészes, tv-t első naptól élesen látom, vezetni másnap már tudtam, monitor használat során 3-4 nap után már nem voltak annyira szellemképesek a betűk. A többi szellemképesség meg remélem mihamarabb elmúlik majd.
    Nekem a magas cylinder dioptria miatt a műtét előtt fél órával még megemlítették, hogy elképzelhető, hogy két lépcsőben kell elvégezni a műtétet (gyak. meg kell ismételni) mert nem garantált, hogy ekkora cylindert elsőre sikerül leszedni. Egyhetes kontrollon kiderült, hogy mégis sikerült, emiatt nem kell ismételni.
    Egy alkalmassági vizsgálattal nem veszítesz semmit, és meg tudsz mindent kérdezni. Napszemüveget vigyél, a pupillatágító után én kb. 2 napig nem tudtam napra menni napszemüveg nélkül, annyira fényérzékeny lett a szemem :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák