Új hozzászólás Aktív témák

  • raven12

    senior tag

    Segítetek nekem megfogalmazni egy e-mailt kérlek? Itt a terv:

    Tisztelt Sasszemklinika!

    2 hónapja femto-val kezelt páciens vagyok.
    2019.01.02-án volt a 2 hónapos kontrollom, ahol a vizsgáló orvos - bár erősen panaszkodtam az rossz esti látásomra - a következőket mondta: "Majd jobb lesz...", "Sosem ígértük, hogy úgy fog látni, mint szemüveggel".
    Végül sikerült elérnem, hogy elvégezze a Peramis vizsgálatot sötéthez adaptálódott pupillára. A vizsgálat során kiderült, hogy nekem sötétben 7,77/7,87mm-re tágul a pupillám, míg a lézer által kezelt terület mindössze 6,5mm átmérőjű volt. Erre a vizsgáló orvos azt reagálta, hogy igyekeznek mindenkinek a lehető legnagyobb átmérő értéken dolgozni, és ez az esetemben 6,5mm volt, ami a lézer maximális munkatartománya.
    Ha jól tudom, a Femto-hoz Önök a WaveLight® Allegretto Wave® Eye-Q Laser lézert alkalmazzák, amely kézikönyve szerint a maximális optical zone 8,0mm:

    Továbbá Az FDA által kiadott procedure manual (https://www.accessdata.fda.gov/cdrh_docs/pdf2/P020050S012d.pdf, 14. oldal, "Pupil sizes should be evaluated under mesopic illumination conditions." ) alapján a pupillaátmérőt mesopic megvilágítás mellett kéne vizsgálni, ami megtörtént, a műtétem után 2 hónappal.
    Azt az információt is kaptam továbbá, hogy az én pupillám rendellenesen túltágul sötétben, ezért történik az, hogy most a 6,5mm-es OZ-val való kezelés után rosszul látok sötétben. Az alábbi tanulmány (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22773178) alapján 6.51 ± 0.8 mm pupillaátmérő általános a cylinder-es rövidlátásra (amilyen az enyém is volt). Ez alapján a 6,5mm csak egy átlagérték. Továbbá egy másik tanulmányból kivett ábra (https://www.semanticscholar.org/paper/Disorders-of-the-pupil.-Wilhelm/be2f660213969419f9ebcfd299f845e9f5bf53ff/figure/13) is azt mutatja, hogy nem rendellenes minden 6,5mm-nél nagyobb pupillaátmérő, főleg nem az én koromban.

    Várom válaszukat, hogy miért nem kaptam tájékoztatást arról, hogy a gép OZ-ja 6,5mm-es lesz, és amennyiben az én pupillám sötétben nagyobbra tágul, úgy előfordulhat rosszabb látás. Várom továbbá válaszukat, hogy miért nem lett elvégezve a Peramis vizsgálat mesopic látási körülmények között a műtét előtt, és miért nem lett az optical zone ennek megfelelően beállítva.

Új hozzászólás Aktív témák