Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz Mercutio_ #29948 üzenetére

    Azért voltak történések bőven:
    - Hitelkamat sapkák. Akkortájt kezdte a lokális minimumát megközelíteni a lakáshitel kamat. Most nagyon enyhe visszamozgás tapasztalható már.
    - CSOK+: valóban kevesebb ügyfél, de jóval magasabb összeghatárok.
    - Babaváró változások: +1M, illetve 30 felettiek már csak idén vehetik fel.
    - Nagyon sok elhalasztott korábbi vásárlási szándék.
    - Az év eleji áremelések mellett az év eleji bérnövekedések időszaka is volt ez. Utóbbiak átlagos szinten jóval magasabbak voltak, mint az előbbiek. De természetesen az ember saját élménye ettől jelentősen eltérhet.

    Alapvetően nagyon hitel vezérelte a tranzakciószámok növekedését. Csomóan akik teljesen kiárazódtak a hitelpiacról is, ideiglenesen újra visszaárazódtak. De persze ezt az ingatlan áremelkedések gyorsan meg tudják akadályozni. Év elején volt egy nagy hype a jó hír cunami miatt, most meg egy egyensúlyibb helyzetbe mozognak a dolgok. Van benne hype, de azért vannak benne fundamentumok is.

    Viszont az árhelyzet szerintem nagyon aggasztó. Körülbelül úgy tűnik úgy működik a piac, hogy az árak az adott kategória célközönségének a maximum fizetőképességének határán mozognak. Nem tudom ezt a gordiuszi csomót át lehet-e valahogy vágni. Van egy olyan érzésem, hogy a kamatcsökkentések ezt a problémát alapvetően mélyíteni fogják, nem enyhíteni.

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák