Új hozzászólás Aktív témák

  • Drizzt

    nagyúr

    válasz attiati #27513 üzenetére

    Az adobevallas tenylegesen egy onbevallas, csatolni nem nagyon kell melle semmit, kiveve ha ellenorzes indul az adobevallasod kapcsan.
    Mondok egy peldat: laktoz-intolerancia adokedvezmenye. Nem kell csatolni semmit, csak be kell irni a megfelelo sorokba, hogy x. Amire kijon az adobevallasban, hogy akkor y penz visszajar es megadod a szamlaszamodat, hogy hova.
    Lakaskiadas kapcsan is az a dolgod, hogy a megfelelo bevetel rublikaba beleird az osszeget. Illetve negyedevente kell adoeleloeget fizetni utana. De csatolni nem kell semmit.
    Az, hogy valamilyen uton a NAV-hoz eljut-e egyaltalan a berleti szerzodesed, nem garantalt. De a laktozos peldaban mivel hivatalos szerv allitja ki a hozza szukseges igazolast, ezert szinte biztosan hozzafer valahol az infohoz a NAV.
    Ha valami ketely merul fel a NAV-ban afelol, hogy valos az adobevallasod, akkor kerni fog visszamenoleg igazolasokat arrol, hogy mit miert fizettel be extrakent, illetve kertel toluk ki.

    Egyebkent alapvetoen eleg jo esely van arra, hogy soha nem jut el a szerzodes a NAV-hoz. En is ugy hallottam, hogy vannak azert boseggel, akik szerzodes birtokaban is egyszeruen csak nem fizetik be az adot es sosem keri toluk senki. De ez mar egyertelmuen csak a berbeado felelossege, hogy vallal-e ilyen kockazatot. Berlokent erre nincsen rahatasom, meg ellenorizni sem tudom sehogy. Berlokent arra van rahatasom, hogy a szerzodes amit irok - mint maganokirat - megfelel-e a valosagnak.

    I am having fun staying poor.

Új hozzászólás Aktív témák