Új hozzászólás Aktív témák

  • Ariadne

    őstag

    válasz amargo #2535 üzenetére

    A legjobb úgy, ha a régi tulajjal együtt intézed, az a legtisztább.

    Amikor dec. 1-jén átveszed a kulcsokat, onnantól fizeted te a számlákat (legalábbis így szokás megállapodni, nézd meg a szerződésedet, mi szerepel benne). Ilyenkor szokás az átadás-átvételi elismervényt kitölteni, amire ráírjuk az óraállásokat, és régi és új tulajok (mindegyik) aláírják.

    Ebből érdemes sok eredetit gyártani.

    Na ezzel a papírral és az adásvételi egy másolatával (vételár és egyéb érzékeny adatok fekete filccel láthatatlanná téve) a régi tulajjal kézenfogva érdemes bemenni a szolgáltatókhoz, egy-két nap alatt elintézhető. Ott ő kifizeti ami hátralék van a papíron szereplő adatokig, te meg átíratod. Ez a legbiztonságosabb.

    Aztán pár nap múlva majdnem minden szolgáltató kijön megnézni az órát, mi külön kértük is, hogy nézzék meg, szabályosak-e. Ugyanis ha az előző tulaj piszkálta az órát és ez akkor derül ki, amikor már te vagy a tulaj, akkor sajnos te is bukhatsz, nem kevés pénzt, hiszen nem tudod bizonyítani, hogy nem te piszkáltad meg, hanem az előző gazdi.

    mod: Közös költségről meg hozzon nullás igazolást az átadás-átvételre a régi tulaj. Fontos...

    mod2: Közjegyzőnél írtad alá a szerződést? Mármint feltételezem lakáskölcsön szerződésről van szó, amit közjegyzői okiratba foglaltattál, nem?

    [ Szerkesztve ]

    "In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

Új hozzászólás Aktív témák