Új hozzászólás Aktív témák

  • Baltazár123

    senior tag

    válasz #41635072 #21999 üzenetére

    "Havi törlesztője 202E ha 20 éves a hitel."
    Durva számok ezek és tutira nem egy havi 3m bruttó + éves prémiumot kereső vezérigazgató a történet hőse, hanem olyan valaki, aki ott rezeg a bérlőnek minden hónapban, hogy fizesse már a 150e -t mert kell a havi törlesztő miatt neki is.
    Eleve hitelt úgy szabadna csak felvenni, hogy 1, de inkább 2 éves törlesztő legyen könnyen hozzáférhető tartalékban közben. Lehetőleg azonnal, de ha nem, akkor nagyon gyorsan felépíteni ezt a tartalékot. Az előre látható és nem látható kockázatok miatt, ugyanis egy ilyen kötelezvény, hogy valaki 20 évig mindig pontosan befizet ekkora összeget komoly kockázat.
    Csak két példa, amikkel én találkoztam. Jó ismerősöm 8 hónapra dölt ki egészségügyi okokból, pont mikor a nagyobbik gyereke is éppen kezdte az egyetemet. Lakáshitel + autóhitel + még valami hitel. Neki viszont volt biztosítása is meg tartaléka is és csak így tudták átvészelni.
    A másik meg, hogy tudnék mondani több lakáskiadót, akik már akkor pénzavarba kerültek és kerülnek, ha nem jön szinte azonnal bérlő a korábbi helyett, ha az elmegy.
    2 évtizedre bevállalni, hogy bármi jöhet, akkor is fizetni kell.
    Értem, hogy általában mindig van valami megoldás és ritka, amikor tényleg nagy bajba kerül a hiteles, de láthatóan sok ember ilyenekbe egyáltalán nem gondol bele.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák