Új hozzászólás Aktív témák

  • axioma

    Topikgazda

    válasz Stanlee #10732 üzenetére

    Jaj.
    1. draga ingatlan: erre en azt csinalnam hogy teher rajta a felhalmozodo ado, ami csak eladaskor esedekes, addig alapkamattal no (igy persze nem lesz mind beszedve, pl. megsemmisul vagy kevesebbet er mint a gorgetett ado)
    2. magasabb adosav: a progressziv adonal kizarolag a novekmeny adoja nagyobb, az addigi resz adoja ettol nem valtozik (szoci legelejen voltak anomaliak, de azert erre minden nyolcadikos fel tudna irni egy egyenletet es megoldani, hogy mennyi alap + a felette resz x%-a legyen hogy ne legyen ugras benne)
    3. adozott jovedelem az ketfelekepp koltodhet el: a) fogyasztasra, akkor jon ra afa, ami ott se keves b) befektetes, ahol csak a jovedelmet adozod (nem a toket) - az ingatlan azert kulon allatfaj, mert ott a lakasnak lakaskent mukodesehez az allam/onkori kell egy csomo mindent biztositson, onmagaban nem lenne annyi erteke, lasd tanya... (se ut, se postaszolgaltatas, se kozvilagitas, se szemetelvitel, se kiepult kozmuvek, se...). Ennek fenntartasa akkor is penz, ha nem laksz (lakik) benne senki, de itt nem a lakas erteke miatt (legfeljebb az alapjan!) fizetsz, hanem a lakas minoseg toled fuggetlen reszeert.
    A tobbletbevetelre nem is feltetlen a plusz munka a nyero (ha most konkretan a heti 40 ora felettrol beszelsz), mert akkor a hatekonysagod csokken az elso 8 oraban is. Nalunk le is kell jelenteni a tovabb rendszeresi tevekenysegeket a munkaadonak, akar kap belole penzt akar nem, sot igazabol engedelyeztetni... Az mas, hogy magasabb szinvonalu munkara valtasra nem leszel motivalva, hat igy jartunk. Lasd a milliomos es a halasz esete.

Új hozzászólás Aktív témák