Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz orion1025 #92450 üzenetére

    Most kaptam árajánlatot, 4,08 kW-os rendszer mindennel együtt bruttó 2 millió (kp-s egy összegben fizetés esetén ebből -10%). A napelemekre 25 év garancia van, az inverterre 5 év, megtérülés különböző kalkulátorok szerint 9-10 év között. A rendszerben az inverter ára jelenleg 320.000 Ft. Egy ilyen rendszer évente kb. 180.000Ft-nyi áramot termel, szóval két év alatt simán megvan egy inverter, ami 5 évig egyébként is garanciás. Plusz ha jól emlékszem valami 70.000Ft-ért lehetett még 3 év garanciát venni. Eu-Solar-tól van az árajánlat egyébként. Vagy kb. 100.000 Ft-tal többért egy nagyobb teljesítményű, más márkájú inverter ami gyárilag 10 év garanciával rendelkezik.

    Szóval nem nagyon látom számokkal alátámasztva azt, amit mondasz. Ha minden csak a garanciaidőt kihúzza, akkor is plusszos. És szerintem azért nem ez az átlag. Az idén nyáron költünk el kb. 3 milliót térkőre, kerítésre, új ablakokra, stb. Azok pl. sose hozzák vissza az árukat...

    Olyannal meg nem is számoltam, hogy energia ár változás, a napelem rendszer alkatrészeinek árcsökkenése, stb. Tény, hogy ezzel nehezen keresi degeszre magát az ember, de saját ingatlan esetén ha nem 70 éves az ember bőven van benne ráció.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák