Új hozzászólás Aktív témák

  • Hasaggymeg

    veterán

    válasz Integra #8656 üzenetére

    A vízlágyítás egy többlépcsős folyamat,tudtommal,hacsak nem vegyszert (pl.trisót)öntesz hozzá és ihatatlanná teszed a gyors lágyítással együtt,egy elég drága berendezéssel lehet lágy és ihatóvá tenni a vizet.A te szűrőd nem tudom milyen,de a víznek nem elég egy kis szűrő,ioncserélő gyantaágy kell,melyet nagy tisztaságú sóval regenerálunk.Egy családi háznak való méret kb. 0,5m3 foglal.megjegyzem,hogy én nem vagyok híve,teljes lágyítást nem végez,a lágyított víz nem olyan jó inni stb.A rendszeres szárazon tartás,törlés,a forró víz 60C alatt tartása stb. a szerintem egyszerűbb járható út a vízkő ellen.
    Ha mégis kell,hát a bejövő hideg vízre kell kötni közvetlen,de előtte ki szoktak venni egy leágazást a konyhai ivóvíznek,mert inni jobb az ásványi sókkal tele vizet.
    Megjegyzem,hogy noha több családi házba valót szereltem,és valamicskét karban is tartok egyet a távhő szolgáltatónál,ismereteim elég hiányosak ebben a témában. :F

    (#8657) csemberlen ...szokott lenni magnézium anód bennük,a víz keménységétől,beállított forróságától függően 2-3 év után egy szép napon elzárod,nyomás mentesíted és kicsavarod a menetet majd megnézed mi maradt rajta az anódból.Ha elfogyott vásárolsz egy újat és betekered újabb néhány évre.

    "Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Új hozzászólás Aktív témák