Új hozzászólás Aktív témák

  • Hasaggymeg

    veterán

    válasz Manitou #8458 üzenetére

    A vezérlés,az ami meghatározza mikor indul a kazán illetve mikor az un. szekunder kör,a hőcserélő szekunder oldalára csatlakoztatott padlófűtés kör,mikor indul annak szivattyúja,esetleg szelepje mikor zár.
    A legegyszerűbb és értelemszerűen legolcsóbb módszer az mikor a kazánt a szobatermosztát vezérli (kapcsolja ki és be),és a szekunder körön télen állandóan pörgő szivattyú hol szállít hőt,hol nem,a primer körön beszerelt kb. 40C-fokra állított thermosztatikus szelep szekunder oldalra illesztett hőérzékelője függvényében.
    Szekunder oldal eléri a 40C-t,a primer oldalon levő thermoszelep szekunder oldalon levő érzékelője zárja a szelepet,cirkóban lepörög a víz,felmegy a hő leállítva a cirkót,megszűnik a hőszállítás a primer oldalon,a szekunderen a szivattyú pörgeti a 40C-os vizet mígnem az visszahűl és újra nyitja a szelepet,mindez addig míg a szobatermosztát kéri,mely ugyanúgy majd x beállított szobahőmérséklet elérésekor leállítja a kazánt és vele a primerköri hőszállítást.
    A bonyolultabbakra kevesek volnának az ízületeim lepötyögni. :U
    Nálad inkább a 2 emelet külön vezérlése lesz érdekes,ha egyáltalán lesz olyan és nem rendelik alá egyiket a másiknak.

    [ Szerkesztve ]

    "Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

Új hozzászólás Aktív témák