Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz 7Sony7 #75013 üzenetére

    Tehát egy gardrób szekrényt csinálnál két, egymás mögött futó tolóajtólappal, ami szerkezetileg a szekrénytől független.
    A teljesség igénye nélkül...
    A lényeg, hogy vannak felső függesztésű ajtók, ahol a súlyt a felső sín tartja, a sínben guruló kocsik tartják a lapokat és lent csak egy kis tüske vezeti meg az ajtólapot, hogy ne lifegjen. Az előző hsz-ban ilyet linkeltek. Ami fontos, hogy egyrészt az ajtólap nem szaladhat le a tüskéről, másrészt a súlyt felül tartja, egy fenyő léc meghajlik, középen megszorul az ajtó.
    A másik megoldás, hogy a tolóajtólap saját alsó kerekein gurul, egy sín vezeti alul, felül meg csak annyit vezet, hogy el ne dőljön. Itt az egy méteres ajtószárnyat akár az egész lakáson végig tudod tolni.

    Hiába van meg a vasalat, asztalos tudás és szerszám kell a szereléshez. Marjál nútot a lap élébe, vagy a sínnek, mard bele a görgőket, stb.

    Az alsó görgős megoldás egyszerűbb, stabilabb panelba, kezedbe adhatom a marék alkatrészt és a síneket 2-6 méteres szálban, de abból otthon magadtól aligha lesz tolóajtó.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

Új hozzászólás Aktív témák