Új hozzászólás Aktív témák

  • szabjan

    tag

    válasz carr #39916 üzenetére

    A csövek nem fűtenek fel egy lakást.
    Ha ez panel lakás ott egyenletesen felosszák a hőteljesítményt és csak egy arány van lakásonként négyzetméterenként ha leállítod a fűtést.
    Ez változó valamennyire, de ez talán max 30% ha lehet. Ha valakinél több mikor nem fűt akkor én kérek elnézést. Itt valóban minden lakás fűti a másikat ha akarja ha nem. Még a felső lakó is fűt téged menyezet fűtésként. HA alulról nem kapsz maximum az arányon lehet némileg vitatkozni a közös képviselővel vagy a távfűtővel.
    A másik példa a központi hőmennyiségmérős lakás. A mai lakóparkok már nem hülyék. Az igénytelen építkezés és a szigetelések majdnem teljes hiánya itt is azt eredményezi, hogy mindenképp elszámoltatják a hőmennyiség egy részét azzal a lakóval is akinél 0 a mennyiségmérő fogyasztása. Persze itt sokszor szépen álcázva készenléti díjnak hívják. /csepelen téglaház, új lakópark 7000 Ft per hónap/
    Ha valaki valóban nullás fogyasztást akar akkor sajnos egyedi gázórás lakást kell néznie. Itt is közösen fűtik a házat a lakók tévedés ne legyen, csak itt nincs kinek reklamálni.
    / Itt battán ahol lakom, nálunk nincs semmilyen mennyiségmérő. Fixet fizet mindenki négyzetméter alapján. A nappali radiátorom 2003 óta zárva van. Egyszer bementem az alattam lévőhöz, seggel jöttem kifelé. Ő 26 fokot szeret. Ennyi............./

    [ Szerkesztve ]

    a vizesember

Új hozzászólás Aktív témák