Új hozzászólás Aktív témák

  • M3aN

    senior tag

    Sziasztok!
    Tavalyi évben teljeskörűen felújításra került társasházi lakásunk, ellenben első felújítás révén csúszott homokszem a gépezetbe, melyet orvosolnék.
    Jelenleg: a fűtést teljesen cirkóra cseréltük, melyhez a csöveket (20-as és 16-os wavin) a szobákban új laminált padló alatt vittük el. Rétegrend kapcsán: régi parketta visszaszedése után maradt régi kátrányos betonpadló, 3cm-es lépésálló (10 000-es) EPS amiben kb. 5 cm széles hely van a csöveknek, 6mm OSB, néhány mm-es lépésálló EPS a padlóhoz vásárolva és a laminált padló.
    Helyzet jelenleg: érezhető, hogy az EPS megsüllyedt több helyen, főleg a csöveknek hagyott hely környékén, de máshol is, és ezért javítanám azzal, hogy visszabontom a lamináltat és az EPS és az OSB közé (vagy akár az OSB helyett) szilárd burkolatot kap.
    Amire gondoltam: a csöveknél lévő rétegbe csemperagasztó, míg a szoba maradék részére önterülőt néhány mm vastagságban (hagyva hogy az EPS táblák közé is szivárogjon) vagy esetleg vékonyra kevert csemperagasztót terítenék.

    Mit gondoltok, mi lenne a célszerű?
    A 3cm szintemelés nem csak a csövek hanem az előszoba szintje miatt is kell, ellenben amikor számoltam tavaly ez esztrichből kb másfél tonna lenne (társasházi emeleten nem terhelném ezzel a szerkezetet), míg habbetonból pedig vagy 150e Ft.

Új hozzászólás Aktív témák