Új hozzászólás Aktív témák

  • tothjozsi96

    addikt

    válasz Cabaye89 #111826 üzenetére

    Én nemrég csináltam meg, a gyapot alá párazáró fóliát szoktak tenni, a gyapotra pedig páraáteresztőt. Hogyha a tető új és van fólia alatta, akkor a gyapotra nem terítenék semmit.

    A párazárást meg neked kell eldöntened, nálunk ugyan ilyen födém van, én tettem alá párazáró fóliát, illetve én az átlapolásokat összeragasztottam. Nálunk nincs talpszelemen, betonpárkány van az ereszdeszkázat helyett, a fólia széleit párazáró ragasztóval kinyomtam hogy semmilyen irányba ne tudjon járni a pára. Nálam a fólia több napig úgy volt leterítve hogy nem került rá gyapot és bizony több helyen látszott hogy nedvesedik, pedig nekem is salakfeltöltéses a padlás.

    Én Dörken Delta Dawi-GP fóliát terítettem le, ebből egy tekercs pont nem volt elég.
    Az átlapolásokat Dörken MultiBand-el ragasztottam, illetve mivel nálam nincs talpszelemen én a betonra hajtottam rá a fóliát és ezt leragasztottam Dörken Delta-Tixx-el! Hogyha nálad van talpszelemen akkor csak áthajtod rajta a fóliát és jó az úgy is!

    Összességében nem biztos hogy megér ennyi pénzt a fólia és a rendszerelemei viszont Bramac-rendszermester építette a tetőt ezért szerettem volna hasonlóan rendszerelemekben gondolkodva megoldani a födémszigetelést is. Ez így ebben a formában ahogy leírtam nagyon drága, főleg hogyha nálad sincs talpszelemen.

Új hozzászólás Aktív témák