Új hozzászólás Aktív témák

  • bb0t

    senior tag

    LOGOUT blog

    válasz XaraX #30539 üzenetére

    A tv és az autó nem tudom, milyen összefüggés alapján jön ide
    Azért említettem meg, mert van egy réteg aki nem a legfontosabb specifikációk szerint vásárol, hanem másodlagos, vagy éppen teljesen irreleváns szempontok alapján. Ha valaki figyelmen kívül hagyja egy táp analitikai összetevőit, és helyette azért veszi meg, mert ugyanolyan kutya van a zacskón mint ami neki van, akkor az illető elmondhatja magáról, hogy teljesen tudattalanul, vaktában választja ki, hogy mit egyen a kedvence. Ha neked nem fontosak az analitikai összetevők, helyette érzések, benyomások alapján választasz, akkor te is kb ebbe a kategóriába tartozol, akkor is, ha egyébként az amivel etetsz valójában egy jó választás.

    Én sem értettem sosem azokat, akik egész életüket mások által hű, de egészségesnek megítélt módon élik le.
    Tovább élnek 3 évvel?

    Nem az a lényeg, hogy hány évig élsz, hanem az, hogy milyen minőségben. Bárkit bármikor elcsaphat a villamos, de nem mindegy, hogy úgy élsz le 80 évet, hogy itt fáj, ott fáj, meg hazajársz az orvoshoz, vagy pedig energikusan, egészségesen. Az is tévképzet véleményem szerint, hogy az egészséges életet nem lehet élvezni, de ez már nagyon off.

    Mint írtam, Én Brit-et etetek, ami sokak számára itt szemét kategória.
    Szerencsére az itt elhangzottaknak írásos nyoma van, fel tudnád sorolni, hogy kik azok a sokak?

    Legtöbb esetben nem azt látom, hogy a tudásanyag gyűlne, hanem legtöbben, főleg a drága, "hiperpremium" tápot etetők próbálják bizonyítani, hogy csak az a jó, ami más, az szemét.
    Kétféle "hiperpremium" táp neve szokott felmerülni a topikban, Acana és Orijen. Az Acanához nem mellesleg hozzá lehet jutni annyiért amennyibe a Brit kerül. Az itteniek DogChow-val Happy Doggal, Platinum-mal, Brit-tel, Taste of the Wild-dal, Farminával és hasonlókkal etetnek jórészt. Egyik sem sokkal drágább, mint amivel te etetsz. Egyszerűen nem tudom mire vélni a méltatlankodásodat, aminek semmi valóságalapja nincs. Jelen pillanatban én is Brittel etetek, de a Taste Of The Wild sem jött ki drágábbra, sőt, olcsóbb volt.

    bajnokpityu
    Én pont két hete nem eszek húst. Nem azért, mert sokan egészségesnek tartják, hanem mert úgy gondolom nagyon megromlott a hús minősége, illetve nem szeretnék hozzájárulni a húsipar embertelen körülményeihez. Sajnos nincs arra lehetőségem, hogy saját, tisztességesen tartott, emberségesen leölt állatok húsát fogyaszthassam, ezért úgy gondolom kipróbálom ezt az utat. A modern társadalomban így szocializálódunk, és lehetőségünk sincs eldönteni, hogyan szeretnénk táplálkozni. Megtanuljuk, hogy a disznót megesszük, a kutyát meg nyaralni visszük magunkkal, miközben hasonló az intelligenciájuk. Legtöbben fel sem tesszük magunkban a kérdéseket. Miért van az, hogy az állatvilág nagy részét védjük, tiszteljük, cukinak tartjuk, egy másik részét pedig leöljük és megesszük, miközben hasonló tulajdonságokkal rendelkezik egyik, mint másik. Én tartozom magamnak annyival, hogy tudatos döntést hozzak ezzel kapcsolatban, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle. Egyelőre, ha valakit érdekel, abszolút nem hiányzik a hús, tegnap céges bulin sem gyengültem el, pedig ott különlegesen jó fogások voltak.

    [ Szerkesztve ]

    Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.

Új hozzászólás Aktív témák