Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz rasotamas #23350 üzenetére

    Ahhoz el kellene dönteni, hogy pontosan milyen külső merevlemez kell, lásd nemrég mások eseteit. Illetve lehetőleg fixen, nem mindegy alapon. De amúgy 2,5"-os fizikai méretben általánosan nyilván a WD My Passport sorozat, annak 2 TB-os modellje is megfelelhet a szokásos (pl. adattárolás) célra.
    Arról pedig nemrég a belső merevlemezekkel foglalkozó topikban is volt szó, hogy manapság a 2,5"-os 2 TB-os belső és külső HDD-k eleve SMR eljárást használnak, illetve a 2-5 TB-os modellek, egyes 1 TB-os modelleknél akad még elvétve CMR/PMR típus. De az utóbbiak használata is külső házas megoldással (példa) lehet opció, nem gyárilag készre szerelt kivitelben, mint pl. az említett WD My Passport sorozat, ami 2 TB-os modelljében manapság eleve SMR HDD van. Illetve ha biztosan CMR/PMR típusú HDD kell, akkor 3,5"-os fizikai méretben eleve nagyobb a választék, a belső merevlemezekkel foglalkozó téma topikjában lehet érdeklődni ez ügyben a HDD felől, majd ahhoz egy megfelelő 3,5"-os USB 3.0-s külső házat (példák) venni.

    "Gondolom ezekböl nem lehet kiszedni pár év mulva a vinyot és átrakni gépbe, vagy igen?"

    Az max. a külső házas megoldásnál lehet opció, ellenben a gyárilag készre szerelt modelleknél nem javasolt, mivel a házilagos szétszerelés eleve garanciavesztéssel járhat. Illetve a 2,5"-os WD My Passport sorozatnál értelme sincsen, mivel a külső házban lévő HDD eleve integrált USB-s és emiatt nem lehet pl. asztali PC-be / laptopba téve a szokásos módon SATA-n csatlakoztatni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák