Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Redneck #19901 üzenetére

    "Csak arra tudok gondolni hogy az USB 3.0 móddal van gond."

    Ha már külön kell az Intel USB 3.0 drivert telepíteni, akkor gondolom Win7-ről van szó. Illetve a screenshot ablakkerete is erre utal. Annál valóban lehet a sebességet illetően probléma a nem megfelelő(en telepített) USB 3.0 driver miatt. Korábban egy másik topikban ezt is fejtegettük.

    Viszont, ha másolásnál 66 / 75 MB/s értékeket produkált, akkor eleve USB 3.0 módban működik. De a belassulásnak ugye lehetnek különféle, a fentebb említett okai. Továbbá például egy töredezett NTFS fájlrendszer is bezavarhat és volt, akinél éppen a töredezettségmentesítés oldotta meg a problémát. Persze utóbbi eleve időigényes művelet. Illetve pl. egy SSD-ről történő másolás után kiderülne, hogy a helyi HDD okozza-e a lassulást.

    Próbálgatni kellene a másolást többféle méretű fájllal, illetve egy szintetikus mérés sem ártana, hogy lássuk mi a helyzet. Valamint előfordulhat, hogy csak átmeneti zavarról van szó és egy Windows restart után már más lenne a helyzet. Továbbá, ha van lehetőség másik gépen is letesztelni, akkor nyilván annak az eredménye fontos lehet. Valamint, ha van kéznél egy másik USB 3.0-s külső HDD / pendrive, akkor meg lehetne nézni, hogy az mit produkál azon a gépen.

    Ha az említett gépen továbbra is indokolatlanul lassú, illetve a többi USB 3.0 eszköz is, akkor meg legcélszerűbb egy Live Linux alatt letesztelni a sebességet. Azok eleve modern rendszerek és natív USB 3.0 támogatással rendelkeznek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák