- Proxmox VE
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- AliExpress tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Ha regisztrálok egy kínai webshopba (aktuálisan a geekbuying-ba), oda a valódi nevemet kell beírni? Vagy lehet valami nicknév is? (3 dolgot kér a regisztrációkor: név, email, jelszó.)
Aztán majd ha vásárolok, akkor paypal-lal fizetnék.[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Folytatom a sztorit...
Légyszi segítsetek, még kezdő vagyok a témában
Kínai webshopból szeretnék vásárolni. Eljutottam a "check out with paypal"-ig. Aztán látom, hogy mennyi HUF-ot akarnak levonni (mert HUF-ban van ugyebár a paypal számlám vezetve) és visszaosztva a USD-dal az jön ki, hogy 237Ft/USD az árfolyam.
Kedvezőbb váltást nem lehet csinálni?
Esetemben nem láttam olyat, mint ahogy itt látszik a képen, hogy a bank végezze az átváltást és ne a PayPal.
Mondjuk ennek a logikáját nem értem, hiszem már a paypal számlán van a pénz, azt már nem tudja a bank váltani.Vagy esetleg a 237Ft/USD árfolyam elfogadható és nem kirívó?
A mai árfolyam 227 Ft az MNB honlapja szerint és gondolom, hogy ez a középárfolyamot jelenti. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz maj-viktor #38584 üzenetére
Írtam abban az előző hsz-emben, hogy a honlapra való beregisztrálásról van szó. A "Join free" feliratra kattintva.
Nem volt számomra egyértelmű, mert nem derült ki annyiból, hogy már ott a valós nevemet kell-e megadni.
A valós nevet és címet később kell megadni. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz aytukabozs #38593 üzenetére
Köszi szépen. Én is ilyesmire gondoltam. Akkor marad 237Ft-os árfolyam.
-
Rodzser Mór
senior tag
Köszi nektek is.
Legközelebb megpróbálok devizát utalni. Bár valami olyasmi rémlik, hogy Magyarországról csak forintban lehet a PayPal számlát feltölteni.Annyira nem akarok ugrálni, mert múltkor EUR-t utaltam a devizszámlámról belföldre és 6 EUR-t levont a bank az utalásért. Ráadásul két tételt kellett utalnom, így 12 EUR ugrott (kb 100ezer ft-nak megfelelő utalt összegnél). Persze benne van a kondíciós listában, de fel sem merült bennem, hogy a forintszámlás ~200 Ft-os tranzakciósdíjhoz képest 6 EUR-t vonnak, ha ugyanazt az összeget küldöm EUR-ban az EUR-számlámról.
-
Rodzser Mór
senior tag
Rendeltem egy mobilt és egy autós szivargújtós adaptert Kínából. Egy rendelési szám alatt fut.
Aztán később azon agyaltam, hogy a telefon dobozánál kisebb adaptert nem fogják-e elkeverni? Lehet, hogy jobb lett volna csak a mobilt megrendelni, mert egzaktabb 1 egység, mint egy kisebbel társítva. Összepántolják ezeket, vagy hogyan alakítják ki ilyen esetben? -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Geekbuyingon rendeltem. Itt tart az ügy 7 nap után. Ez normális státusz? Ha jól értem, akkor még nem csináltak semmit, csak a fizetséget elfogadták.
Order Date: 7/2/2014
Order Status: Payment Confirmed(Processing)(Bocss a láma kérdés miatt, első rendelésem)
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Laza... #39165 üzenetére
szuper
Ha az emlékezetem nem csal, akkor 3-7 munkanap volt megadva postázáshoz. 11-én jár le a 7 munkanap. Majd akkor rákérdezek.
Amúgy fél napon belül válaszoltak egy korábbi emailemre - kérdeztem, hogy EU adapter van a cucchoz - akkor azt írta a csaj, hogy ne aggódjak minden rendben lesz. Ezt leírta 3-szor is. Na szóval egyelőre nem aggódom, csak figyelemmel kísérem. De ha péntekig nem történik változás, akkor már aggódóra veszem a figurát. -
Rodzser Mór
senior tag
Nézegetem geekbuyingon a szállítási szolgáltatókat és költségeit. Érdekesen alakulnak az árak.
Cél ország:Magyarország:
- regisztrált légiposta 0 USD
- EMS: 26,35 USD
- DHL nincsAusztria:
- DHL: 9,16 USD
- EMS: 22,13 USDNémetország:
- EMS: 22,13 USDSzlovákia:
- EMS nincsRománia:
- EMS: 34,78 USDCsehország:
- EMS: 26,35 USDHorvátország:
- DHL: 21,83 USD
- EMS: 34,78 USDJó volna magyarba is 9,16 $-ért DHL.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz bigyo108 #39485 üzenetére
Nemrég rendeltem geekbuying-ról, első rendelésem. A csomag postára adását (SG Singapore Postával megy a free shipping) elhúzták a maximumig, 7 munkanap. Most már az SG -nél van. Az egyik emailemre fél nap múlva (ott már munkaidőn túl kapták meg) , a másikra 1,5 óra múlva válaszoltak. Ez így rendben van nekem eddig.
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Van egy EU-n belüli eladó (bolt), akinek az email címét az ebayen láttam az adott hírdetésben. Egy használt laptop alaplapról van szó.
Írtam neki, hogy megvenném, ha olcsóbbért odaadja, 25%-ot alkudtam. Visszaírt, hogy rendben van részéről.
Ezután kérdeztem tőle, hogy akkor hogyan legyen a továbbiakban, hogyan fogom látni az alacsonyabb árat az ebay-en, vagy ajánljon más lehetőséget (mármint hogy hogyan vásárolhassam meg a terméket). Erre visszaírt, hogy:Hi
there is no problem I can send detailed paypal Invoice to you , or if you want you can choose other method
please choose shipping method 5€post or 10€ courierEbay-en még nem vásároltam, nem ismerem a lehetőségeket. Lehet külön "detailed paypal invoice"-t küldeni? Mi ez egyáltalán?
Vagy mit írjak most neki erre? -
Rodzser Mór
senior tag
válasz RVR400 #40147 üzenetére
És az hogy működik? Nem ismerem ezt a figurát A PayPal-t is csak 2-3-szor használtam eddig. Szóval nem vagyok benne tapasztalt.
És ha nem az ebay-en keresztül veszem meg, akkor hogyan vagyok biztosítva? Hogyan látom, hogy mi az a termék amire pénzt fizettem? Főleg, hogy garancia is van a termékre, meg 14 nap visszaküldési lehetőség (amennyiben a "Returns 14 days" ezt jelenti).
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz maj-viktor #40185 üzenetére
Köszönöm az infót.
Az ebay-es felületen megbízhatónak tűnik, 99% pozitív. Valami listázó oldal szerint is az.
amit még írt, hogy miben küldi a cuccot:
"packed in hermetic ESD bags"
Remélem, valami erős dobozba is beleteszi, nemcsak ebbe a megnevezett "zsákba", különben attól tartok, sérülni fog az alkatrész.
Ezt a bejövő számlát hol fogom látni a PayPal felületen? És mennyi idő van a befizetésére?
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Ez van a rendelésem trackingjében:
2014-07-23 13:06, Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
Levélben vagy emailben keresnek meg? Ahogy én gondolom, az email címem nincs a csomagon feltüntetve, csak a postázási címem.
Ha mégis emailben keresnek, honnan tudja a NAV az email címemet? Ráírják mégis a csomagra?Mikor várható, hogy jelentkeznek, azaz mikor kapom meg ezt az adatbekérő igényt? Se emailt se levelet nem kaptam erről.
(első rendelésem, ezért kérdezek ilyen tapasztaltaknak egyszerű dolgokat)
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Ya, Yóvan, vazze! Én vagyok a hülye! Van ilyen! Ha nem is gyakran.
Na akkor küldöm az emailt nekik.
Ha netán már postázták irányomba a levelüket de én emailben beküldöm az adatokat, akkor az emailes cuccal foglalkoznak, vagy kizrólag a levélre adott válasszal foglalkoznak?
Amúgy tegnap még nem volt a trackingben ez a bejegyzés. Előre meg nem akartam volna beküldeni, hátha nem akad fenn a vámon.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz maj-viktor #40314 üzenetére
Tehát az adatbekéréstől 9. napon megkaptad.
Neked a bekérést követő napon már feldolgozták (megkezdték), nekem még nem. Most csütörttökön küldtem be, pénteken már foglalkozni kellett volna vele. Július 2-án vettem a motyót. Ha jövő héten megkapnám valami csoda folytán, akkor a 30 napban benne van. -
Rodzser Mór
senior tag
Mi a szösz! Szombaton dolgoznak a Magyar Postánál?
2014-07-26 13:20, Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
-
Rodzser Mór
senior tag
1 hete vámolják a motyómat és 1 hónapja vettem.
Ahogy én látom a helyzetet, nem egy lineáris megcsúszás van, hanem folyamatosan több a beérkezett áru és korlátos a rendszer áteresztő képessége. Ennek az lesz a követkeménye, hogy a raktár ajtaján fognak kidőlni a vámolandó csomagok, aztán már a kerítésen is kiborul. A munkaerő meg már nem is fog beférni. Szóval reménytelen, hogy a jelenlegi erőforrásokkal
utolérjék magukatkiszolgálják az igényeket. Nincs náluk egy hozzáértő logisztikus?[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Na jól van, visszavonom az előző türelmetlen hozzászólásomat! Ugyanis kaptam az infót, hogy ma délelőtt a postás vitte a csomagot, csak nem volt, aki átvegye. Értesítő bedobva. Persze a nyomkövetésen nem látszott és még most sem látszik semmi a "Megküldött dokumentumok feldolgozása", azaz 26-a óta, pedig naponta többször nézem. Holnap bemegyek a csomagért a postára.
-
Rodzser Mór
senior tag
Az hogy lehet, hogy a Lengyelországban feladott csomag lengyel postás tracking oldalán már látszik, hogy a csomag Mo.-ra érkezett? A magyar posta oldalán meg nem látszik? (meg a csomag tömege is rajta van - mármint a lengyel oldalon.)
Külön vonalkódolvassa be a lengyel a sajátjával, meg majd aztán a magyar a sajátjával? -
Rodzser Mór
senior tag
A Magyar Mutyi Post-nak a jó édes &@%!éÁ#!
Megnéztem a honlapjukon, hogy mikor van ma nyitva a posta, hogy átvegyem a telefonom. Bementem a postára, illetve csak elé. Erre ki van írva az ajtóra kézzel írott A3-as lapra, hogy technikai okok miatt zárva! Hogy a jó kurv@ .....!Egy ilyen informatikával is foglalkozó cég mi a retkes céklás káposztás borsóért nem tudja a honlapján feltüntetni, hogy befosott az öszes munkatársa / ellopták a számítóglépeket / eladták a színesfémkereskedőnek a bejárati ajtó kulcsát és ezért ma nincs nyitva a posta? Miért nem lehet ezt feltüntetni a honlapon?
Nagy mérgemben felhívtam a posta vonalát 06-40-464646-os szám, hogy mi a jeti sebhelyes talpa van? Erre mondja az automata, hogy csak hétköznap lehet velük veszélni.
Baszki, mint a középkorban! Le kéne gyalulni ezt az egész kócerájt a picsába. Legalábbis a fejeseket elzavarni Kambodzsába egy tál rizsért dolgoztatni. Mert megérdemlik! A horribilis prémiumokat felveszik zokszó nélkül, de hogy normálisan észszerűen üzemeltessék ezt a kommunista csökevényt, az már nem megy nekik. Valószínűleg ők is abból a belső körből származnak, azért számukra elképzelhetetlen és nem is gondolkoznak ilyenben, meghaladja a képességeiket még az elképzelés is, hogy lehetne (kellene) ezt jól üzemeltetni! -
Rodzser Mór
senior tag
válasz szmyky #40833 üzenetére
Köszi! Hát nem kicsit vagyok dühös! Sajnos ez van. Ráadásul ehhez igazítottam a szombat délelőttömet. Felhívtam a helyi számon - csodálkoztam is hogy felvették és nem a központi számra irányit - nem tudták megmondani, mikorra hozzák rendbe. De szerintem nem fognak kinyitni fél óra - 1 óra nyitvatartásért, ha mégsi sikerül meghegeszteni. Délben zárnak szombaton.
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz hzsolee #40835 üzenetére
De komolyan gondolom. Mivel van szombati nyitvatartás és több alkalmazott, informatikus is dolgozik ilyenkor, főleg ha minőségbiztosítási rendszert is üzemeltetnek (gondolom, van ilyenjük), akkor számomra értelemszerű, hogy ilyen esetben a honlapon megjelenítik, hogy az adott postahivatal ilyen-olyan okok miatt zárva van. Nem nagy kunszt beleírni egy figyelemfelhívó mezőt a honlapra.
-
Rodzser Mór
senior tag
Biztos vagyok benne, hogy nem szándékos a malőr a Postánál. Úgyhogy nem az ott dolgozókkal kéne kibabrálni. A számítógépes rendszerükkel van valami probléma, mint megtudtam.
-
Rodzser Mór
senior tag
Na tegnap át tudtam venni a telefont a postán.
Bejött az aggályom sajnos. IPS kijelzővel volt meghírdetve (több webáruházban is IPS-sel szerepel), de szerintem ez nem IPS. Jobbról, balról és alulról billentve nézve halványul, felülről nézve pedig elsötétül/átfordul a szín. Szerintem ilyet IPS kijelző nem produkál. Vagy mégis lehet ilyen IPS? (első okoskütyüm, nem vagyok a téma szakértője).Ha mégsem IPS, akkor mi a teendő a továbbiakban (geekbuying)? Mire számíthatok, ha megreklamálom?
A 1,5 dolláros szivargyújtós USB adapter sem az a felirat alapján, amit rendeltem. Mert ezen mindkét kimenet 2A, amit meg rendeltem, abból az egyik kimenet 1A, a másik 2,1A.
2A-essel töltve tönkreteszi a 1500mAh-s akksis telefont?[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Rodzser Mór #40881 üzenetére
A hálózati töltője 700mA-s.
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz szmyky #40883 üzenetére
Persze:
Phicomm C230W -
Rodzser Mór
senior tag
Hát faja! Gondoltam, hogy mehetek a sóhivatalba. Mindenestre azért írok nekik reklamációt. Kíváncsi vagyok, hogy mit reagálnak. Van egy ilyen a honlapjukon:
http://www.geekbuying.com/help/After_Sale/product_problemsPlease read below to find out more information about how we'll help you...
a. Not as describedIf you received goods that are not-as-described
We'll solve your problem as follows:We'll confirm the details of the problem with you.
If we made a mistake, we'll refund your original shipping fee, so you can use that money to send the incorrect item back to us in China.
When we receive the returned item, we'll send out the correct item at no additional charge, or give you credit for that item if you want to add it into a future order.
If you want a replacement immediately, you should create and pay for a new order for the correct item, and when we get the returned item from you we will credit or refund you for it.Az ingyenes posta díját átutlaják nekem és a gyártóval elintézik, hogy gáyrtson IPS panellel ilyen készüléket.
Vagy adnak valamennyi kedvezményt a következő vásárlásból.
Hétfőn írok nekik. Meg a gyártónak is írok, hogy gyártották-e valaha IPS kijelzővel ezt a típust? Mert ha nem, akkor nem tudom, honnan veszi a shop. Lehet, hogy valami nagykereskedőtől van neki a téves infó.Igen, lehet használni IPS kijelző nélkül, de azért messze elmarad attól és ugye emiatt mégsem az, mint amit írtak róla. Szemből és nem túl megdöntve nézve persze jó a kijelző minősége. Visszaküldeni nem fogom, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Megjött a lengyelektől a motyóm. AMit kihoztak értesítőt (olyan mint egy szélesebb pénztárgépi blokk), azon címzettként az én nevem van, de a címben az utcanév teljesen más. Mégis jó postaládába dobták.
Hogy a bánatba bírntak ráírni a Magyar Postánál más utcanevet? - ez a nagy talány. De majd úgyis megkérdezem bent tőlük. Még csoda, hogy ez alapján nem máshova vitték. -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
A vásárolt telefon specifikációjában IPS kijelző volt írva a webshop oldalán, de szemmel láthatóan nem az van benne. Azt írta valamelyikőtök, kb 1 hete, hogy reklamáljak a webshopnak. Ők azt írták, hogy IPS van benne. Közben persze nem. A gyártó nem írt vissza a kérdésemre sajnos.
Nos PayPal-on indítsak reklamációt? Hétvégén letelik a 45 nap a vásárlástól számítva. Vissza nem akarom küldeni a telefont. De valami levásárolható engedmény jól jönne kompenzálás képpen. Szóval mi a teendő ilyenkor?
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Anonymus23 #41584 üzenetére
Phicomm C230W a telefon.
geekbuyingtól vettem.
http://www.geekbuying.com/item/Phicomm-C230w-4-0-Inch-IPS-Capacitive-Touch-Screen-Android-4-3-Qualcomm-MSM8210-1-2GHz-Dual-Core-3G-GPS---Grey-329076.html
(most látom, hogy olcsóbb lett 6 dollárral)A kínai oldalon nem tudom elolvasni, hogy IPS a kijelző vagy sem
http://www.phicomm.com/cn/products_mobile_details.html?id=374
itt TFT feliratot látok, de tudtommal az IPS is TFT.Már az első levelemnél csatoljam a képeket a telefonról, vagy először csak írjak a PayPalnak?
-
Rodzser Mór
senior tag
Eddig nincs bajom a telefonnal, sőt pozitív a véleményem róla az 56 dolláros (most már 50 USD) ár ellenére.
Mr. Csizmás
Nem, szép a képe, csak a betekintési szöge nem az, mint a 178°-os IPS-nél. Fölülről nézve a legrosszabb a halványodás, színátfordulás is van.
xAlten
Kösz, írok oda is.
Amúgy furfangos a Geekbuying levelezése. Eddig a 3-4 levélváltásunkkor egyszer sem reply-ként válaszoltak, nincs benne a levelükben, hogy mire válaszoltak. Szerintem ez tudatos, nehogy bizonyítani lehessen a levelezéssel valami problémás ügyet.
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz Anonymus23 #41604 üzenetére
Majdnem ez. Ez a C230. Az enyém C230W. Az enyém 2 pontos touch és 1500mAh akksi, enyémben van NFC, de csak 0,5 GB RAM (amaz 1GB) meg még ki tudja mi a különbség...
Persze nem kéne IPS-t várni ilyen árért, de ez van rva több webshop leírásában. Meg jópár wepbshopban nem "sima" TFT.nek van írva. De ha azt nézzük, hogy 85 USD-ért 7"-os tablet van IPS kijelzővel, akkor egy 4"-os telefon is lehetne IPS kijelzővel talán.[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Hellóka!
Everbuyingról, Tinydealről vennék pár karórát. Megbízhatóak ezek boltok? (összefoglalóban benne van, de hátha azóta változott valami).
[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
Köszi!
Azt hiszem, a véglegesítésig még másik boltokban is körülnézek.Kvarc szerkezet ami siet/késik? Vagy mechanikus? Nem lehet rajta állítani, hogy ne siessen/késsen?
Én a mechanikusokat kerülöm, ki tudja, meddig jó. Persze nyílván van köztük is minőségi darab.[ Szerkesztve ]
-
Rodzser Mór
senior tag
SZiasztok!
Ha nem áfa köteles a termék, mert ama összeghatár alatt (ha jól tudom 44EUR) van, akkor nem számolják fel rá a postánál az 1500Ft kezelési díjat? Akár EU-n belül, akár kivülről jön?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- BMW topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Spórolós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest