- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
LustaDick123
tag
Nem tudom mennyire tipikus a történetem, de gondoltam megosztom hogyan szívatott meg a GeekBuying.
Rendeltem a hónap elején egy tabletet a spanyol raktárból (raktáron volt, gondoltam fix költség, gyors szállítás), paypal-lal fizettem is rögtön.
Pár nap „processing” után jött a mail, hogy sajnálják, de elfogyott a termék, esetleg válasszak valami más. Leírtam nekik, hogy kb. mit szeretnék, de mivel a webshop látszólag nincs szinkronban a készlettel, ezért kértem, ajánljon valamit a preferenciák alapján. A GeekBuying ezek után felajánlottam a refund-ot, amit elfogadtam.
Következő nap megint jött egy mail, hogy mégis találtak egyet a raktában, és el is küldték nekem. Megerősítették, hogy EU raktárból jön és adtak is egy TN-t (tizenpár, kizárólag számjegyből álló), küldtek egy linket egy spanyol speditőr oldalára mutatva (www.mrw.es), a linkbe beágyazva egy, az enyémtől alig pár karakterben különböző TN-t. Mivel első ránézésre azonos volt a TN, az oldal spanyol nyelvű volt, a csomag mozgott, nem is gyanakodtam addig, míg pár nap után a csomag mozgása megállt. Ekkor kezdtem googletranslate-tal megnézni a spanyol oldalt, ekkor hasonlítottam össze TN (és derült ki, hogy nem egyezik). A kapott TN-t egyetlen trackelő oldal sem ismerte fel.
A GeekBuying pár nap türelmet kért a következő levélben, a csomag úton van.
Aztán a következő levélben már azt írta, hogy a szállító, az MRW elvesztette a csomagot, és felajánlja a refund-ot megint.
A gond csak az, hogy a csomagom a webshopban végig „processing” státuszban volt, gondolom a feladás után „shipped” státuszra változna.
A kommunikáció végig egy „Sylvia” nevű ügyfélszolgálatossal zajlott, de érzésre ez nem egy ember, mert eléggé vegyes stílusban és minőségben ír angolul. A vége felé egyre javult az angolsága.Szóval a következők történtek röviden:
- Geekbuying hirdetett valamit, ami nincs is (ott és úgy), beszedte a pénzt.
- Aztán megpróbált az emberre rámelegíteni valami mást, hátha.
- Mikor kértem, hogy adja vissza a pénzt hirtelen „talált egyet”, és húzta az időt.
- Megpróbált félrevezetni a kamu TN-nel, kamu linkkel.A fentiek kb. 4 hét történései, próbáltam türelmesen várni mindig, de semmi eredménye nem volt sajnos. Most éppen a refund-nál tartunk. (Kicsit offtopic, de paypal-lal, bankkártyával történő fizetés esetén a bankkártáyhoz tartozó bankszámlára vagy a paylal számlára jön a refund?)
A GeeBuying-ot az itteni összefoglaló és tapasztalatok alapján választottam, szóval ha kérhetem a topikgazda véssen be egy nagy virtuális fekete pontot a GeekBuying-nak.
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- 3D nyomtatás
- Gitáros topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest