Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr.Pentele

    tag

    válasz LOTR #98913 üzenetére

    Az Alis rendelésnél be lett szedve tőled az ÁFA a VAT címszó alatt, aminek van jelentősége. Tehát idehaza amikor megérkezik a küldemény az NPKK-ba, akkor a Posta fog SMS-t/e-mailt küldeni amiben van egy kód. Azzal belépve 48 órád lesz kifizetni kártyával online a 400 Ft-os kezelési költséget, vagy ha ezt teszed meg, akkor majd a kézbesítéskor a postásnak/postán a 800 Ft-ot. Ahhoz hogy e-mailt kaphass célszerű beírni Alin az address line 2. sorába az e-mail címedet, mert akkor a Posta rendszere érzékeli és oda küldi el a fizetési értesítőt. Nekem ez a módszer működött.

    Az E-vámot ebben az esetben nem érdemes használni, mert ott alapból 800 Ft az díj ami a Postánál csak a felébe kerül. 150 euró felett már a vám is keletkezik, de arról ha jól tudom levelet küldenek papíralapon. Na azelőtt viszont célszerű lehet az E-vám használata. Erről nem tudok többet mondani, mert sosem jött olyan értékű nekem.

    Az első bekezdésemben viszont biztos vagyok, mert július 1. óta már kétszer is érkezett CN végű küldemény Aliról, és azoknál az az eljárás van.

    Van még olyan eset is, hogy Belgiumon keresztül jön a küldemény (Alis), akkor BE lesz a nyomkövetési számának a végződése. Abban az esetben nincs plusz költség, szimplán kézbesíti a posta a ládádba, vagy ha 24 mm-nél vastagabb, akkor értesítés alapján a helyi postán veheted át. Ebből a fajtából július 1. óta szintén a második fog érkezni a közeljövőben.

Új hozzászólás Aktív témák