Új hozzászólás Aktív témák

  • kovaccss

    tag

    válasz -Skylake- #97802 üzenetére

    Mindennek az ellenkezőjét kell csinálni, mint amire a világ irányítói rá akarnak kényszeríteni. Kifordított világban élünk, minden fordítva működik, hogy az irányítók és a gazdagok járjanak jól. Én visszafordítottam, hogy én járjak jól, vagy én is jól járjak. Az irányítók azt akarják, amit írtam a 97800-ban.
    Tehát tilos rendes melóhelyen dolgozni, fix időre fix helyre bejárni (kizsákmányolás, a főnök, a cég jár jól, nem én). Csakis otthonról netes üzletelést és hasonlókat érdemes csinálni. Rokkantnyugdíjas vagyok 15 éve, még mindig ötjegyű pénzzel, mellette megy az üzletelés kicsiben.
    Tilos hitelt felvenni (a világ irányítóié minden bank, a gatyám rámenne a törlesztésre, őket nem fogom gazdagítani).
    Tilos reklámot nézni a TV-ben, netezésnél adblock kötelező, rádiót hallgatni tilos (nem lehet elkerülni a reklámokat), reklámmentes webrádió jöhet. A reklámokkal a felesleges és értelmetlen cuccok megvételére akarnak rávenni. Ma a boltok, termékek 90%-a felesleges a világon, a cégek nagy része a felesleges költésből él, már régen nem a VALÓBAN szükséges termékek gyártásából élnek. A 60-80-as években mindenből 2-3 féle volt, mégis megfelelt 10 millió magyarnak 30 évig, most 50+ féle van, mind fos.
    Tilos bármit megvenni, amire nincs VALÓBAN szükség, főleg tilos csak azért lecserélni valami működő dolgot (TV, telefon, tablet), mert van újabb, és jobbnak hazudott, ami valójában rosszabb.
    Tilos bármit megvenni, amit akciósan adnak.
    Bármi kell újan vagy használtan, alaposan utánajárni (tesztek, meghibásodás), nem a legalja szemetet megvenni. Külföldről csak erős vevővédelmes helyről (ebay, aliexpress) szabad vásárolni, hogy ha átver valaki, vagy elvész a csomag, mindig visszakapjam a pénzemet.
    A lehető legritkábban mosni, tusolni, hogy kevés víz + gáz fogyjon. Munkábajárás, mászkálás, család, stb. nélkül ez könnyű.
    Minden ünnep, szokás felejtős (szülinap, karácsony, halottak napja, stb.), mert ezek lényege hogy minél többet költsek értelmetlenül.
    Amit lehet csakis használtan megvenni (LCD TV, PC alkatrész, RAM, bútorok, stb.), a lehető legkevesebb dolgot újan venni (mobiltelefon, csakis butatelefon). Minden okos cucc kerülendő (okos TV, okostelefon, stb., mert nyomkövetés van mindenben, mindenkit megfigyelnek).
    Mindent a lehető legtovább használni, elektromos eszközök 8-20+ év (a hűtőszekrényem 20+ éves, sosem volt baja), bútorok az élet végéig, ruha, cipő amíg le nem szakad rólam, hogy hordhatatlan lesz, és mindenből csak 1-et tartani. Évek óta minden lábbelim EVA (etil-vinil acetát, 10 évig simán használhatók), új papucs (1-2e Ft), új csizma (5-6e Ft), rendes lábbelim (bőr, műbőr, textil, stb.) nincs 10 éve.
    Amíg lehet mindent megjavítani, csakis te magad, tilos bárkinek ezért fizetni, kontárok drágán, mindent én javítok, TV, gáztűzhely, gázbojler, konvektor, stb.). Amikor végleg úgy tönkremegy, hogy nem éri meg megjavítani, akkor kidobni, előtte szarrá törni, hogy senki ne húzhasson belőle hasznot.
    Tilos megnősülni, gyereket csinálni, rokonokkal kapcsolatot tartani, mert a kerülendő dolgokra akarnak rávenni (felesleges költés).
    Barátokra nincs szükség, amúgy is tilos bárkiben megbízni.
    Így nincs szükség autóra, se utazgatásra (sok pénz megspórolva), elég 1 bicikli, csak ez volt mindig is nekem. Simán házhoz lehet hozatni 1e Ft-ért pl. a Tescoból mindent havi 1-szer, ami eláll, ásványvíz, stb.. Az 1-2 naponta bevásárlásokhoz (kenyér, stb.) elég a bicikli is, közel van a piac.
    Egy egyszemélyes, 1 szobás, max. 40 m2-es saját (albérletre nem költök, 50 év alatt annyi lenne, hogy 2-szer megvehettem volna) lakást kell megvenni jó helyen egy régi (50+ éves), min. 50 cm tömör tégla falú házban, lehetőleg a földszinten, nagy fákkal az utcán, olyan tájolással, hogy az udvar felől se süssön be a Nap. Nyáron hűvös, most, 1 hét 35-40 fok után 22-ről csak 26 fokra ment fel a lakásomban, nincs légkondi (ez is tilos, asztmát, allergiát okoz). 1 szál alsógatyában lehet lenni egész nap. Így kevés lesz a rezsi, néhány 10e az összes, minden rezsi 4 jegyű összeg havonta, esetleg a gáz 10-12e télen.
    Ha valaki ezeket mind betartja, még ma is meg tud élni EGYEDÜL, rokoni, baráti, szomszéd segítség nélkül havi ötjegyű pénzből (Ft), mint én teszem. A neten mindig lehet találni olyanokat, akik segítenek nekem. Nem az ész nélküli felesleges költekezés (sokszor hitelből), az élősködő rokonok, barátok (megesznek, isznak mindent), meg a legújabb divat követése, a legújabb termékek birtoklása okoz boldogságot. Egész nap azt csinálok, amit akarok, TV nézés, hobbi, netezés, stb.. Ezek, és az itthoni nyugodt élet sokkal jobb ezeknél.

    97803 Nem látok topikgazdát. Ki az?

    97807 Minden megoldható valahogy, csak meg kell találni a módját.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák