Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz mazda83 #96006 üzenetére

    Szállítással volt annyi,nem automatikus a 10eur alatti áfa mellőzése?


    A 10 EUR alatti áfát alapvetően nem kell befizetni, illetve a NAV-nak nem kell visszafizetnie, de attól létezik. De volt már olyan, talán itt a topicban is, hogy valakinek megcsinálták a vámügyintézést úgy is, hogy egyértelműen 10 EUR alá jött ki az áfa, és utána csak fejfájás volt mindenkinek belőle, így érdemes már az elején jelezni, hogy bele se kezdjenek az adatok alapján.

    A másodiknál ha volt minden (beleértve a shipping insurance-t) akkor a Banggoodnál jelentkezz, mert biztosítást kötöttél a küldeményre, neked semmi dolgod innentől, csak jelezni, hogy nem jött meg.
    Ha a BG-tól megigényled a refundot/resendet akkor a postától már ne igényelj kártérítést, mert utána ha véletlenül az eladó is megjelenik náluk ugyanezért, akkor fel fog tűnni, hogy az adott ragszámra már neked fizettek ki kártérítést, és morci lesz a BG/posta. Mivel a feladót illeti a kártérítés, ő meg időközben kártalanít, akkor neked már nincs közöd a küldeményhez így csalásnak minősül kikérned a kártérítést, ami nagy összeg esetén feljelentéssel is járhat a Magyar Posta részéről.

    Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

Új hozzászólás Aktív témák