-
IT café
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee_13
őstag
válasz tibcsi0407 #69248 üzenetére
Köszi!
-
WiZARD
addikt
Magyar Posta ki szokta nyitni a csomagot, vagy rairt ertek (100$) alapjan vamol?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
kstcsk
tag
válasz KamuMazsola #69240 üzenetére
Én vagyok ugyan ebben a cipőben, most levelezek velük, de nem tudom hétvégén visszaírnak-e.
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok! Közepes csomagot szeretnék feladni külföldre (Olaszo.), és az a kérdésem, hogy a postának van gazdaságosság szempontjából jó alternatívája? A csomagolás "atombiztos", a szállítási idő nem érdekes, tehát csak az ár és persze a megbízhatóság a kérdés.
Amit néztem eddig, a GLS volt, egy 22e Ft-os ajánlattal, a posta ehhez képest a "Nem elsőbbségi nemzetközi postacsomag" szolgáltatással 12e Ft. Ezek után felmerült bennem, hogy egyáltalán érdemes-e nézelődni máshol...
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
-
bl4ze
veterán
válasz germinator66 #69259 üzenetére
Ezeket nézd meg : furgefutar.hu és a külföldi ecoparcel.eu - első csomagnál kapsz -5 EUR jóváírást.
(GLS a partnerük hazánkban, csak sokkal olcsóbban megy mint direktben).:. bl4ze .:.
-
kstcsk
tag
válasz KamuMazsola #69264 üzenetére
Tiszta sor. A mostani válaszlevelemben kicsit odapirítottam, de csak kulturált keretek között. Kíváncsian várom mit fognak írni, bízom benne hogy nem időt kérnek majd meg a türelmemet, mert attól falnak megyek.
-
maj-viktor
őstag
válasz germinator66 #69259 üzenetére
Mekkora tömegű!?
Ha 2kg alatt van, akkor "levélcsomag"-ként is fellehet adni, úgy még olcsóbb!
(méret alapján levélként még elmegy, a max 90cm összhosszúságú és a leghosszabb oldal 60cm-es "levél" - "csomag")https://www.posta.hu/static/internet/download/2016_tarifatabla_HU.pdf
EU-s országba ~8E Ft (elsőbbségi TN-nel)
(meg milyen értékkel bír a csomag tartalma... mert posta pl. "csak" 10E Ft-ra "biztosítja" DTS-be, ha elveszik - elhagyják, stb., így e érték felett érdemes kötni rá értékbiztosítást... külföld esetén +405 Ft / 5E Ft-ként)
DTS értékű kártérítés[ Szerkesztve ]
JunkieeeBoy.blog.hu - FaceBook.com/MadeInCsajna & FaceBook.com/DronHUN
-
Atomgeszi
veterán
válasz tibcsi0407 #69237 üzenetére
és (#69239) Duliee
Köszi!Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett/hsz_1-50.html
-
tag
Visszaolvastam és találtam választ
[ Szerkesztve ]
Minden napra van egy.....
-
eron
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek egy telefont rendelni GearBest-ről, EU warehouse-ból.
Szállításnál hogy éri meg kérni, hogy biztos ideérjen, időben és épségben? Túl sokat nem szeretnék ráfizetni, de inkább ne vesszen el a csomag.Köszi előre is
-
atee_13
őstag
Sorry about the delayed reply.
It is too late to cancel the order for you now.
We are extremely pleased to inform you that the item you have ordered is packaged and is now ready for shipping.
Once we send the order to the address you requested, we will send a shipping confirmation email.
We kindly ask that you wait for more days, before you receive the tracking number.
Please feel free to contact us if you have any questions regarding your order.
Thank you for your continued understanding and patience.
Beat Regards
Whitley
Kicsit sumákok mert a rendelés még mindig feldolgozás alatt.
-
kcsa
veterán
Itt is régen jártam. Eredetileg dicsekedni szerettem volna, hogy NL postos kamera pikkpakk, 4 nap alatt megjárta a kina-bp viszonylatot, de ami botrányos, az a m.kir.cs. posta és haverja a nav. Hamarabb ideér párezer kilométer távolságból, mint Ferihegyről ide az agglomerációba. 6. napja vámkezelik.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
-=RelakS=-
veterán
Múlt heti WTF: Célországba elküldve / Item sent abroad ... Itthonról itthonra?! merthogy más csomagkövető szolgáltatások már "Hungary"-t jeleztek az adott csomaghoz.
Ugyanehhez mai WTF: Postán átvehető
Anyicskájáé nem hozza ki? Gondolom, megkérni sem nagyon lehet őket, hanem el kell battyogni érte?Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
félisten
Van egy hatalmas problémám... Nem gondoltam volna, hogy ez lesz. Rendeltem 2db xiaomi bankot, banggood. egy nap különbséggel. Március elején. Egyik megjött alig 2 hét alatt. A másik nem, rájuk írtam tegnap, hogy mi van. Tudjátok mit kérnek tőlem?? Az elsőnek a csomagolásáról képet, hogy lássák melyik veszett el. Mondom nekik hát, de hogy lenne meg? Első mozdulattal kidobtam. Addig meg nem tudnak foglalkozni velem.... A szép benne, hogy nem az én bankom, aki meg rendelte nem érti hol a cucca. Többet sem rendelek senkinek, most ide is leírom.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Bozek
nagyúr
válasz -=RelakS=- #69272 üzenetére
1. Attól, mert más szolgáltatások Hungary-t jeleztek, az még nem biztos, hogy itt is volt.
2. Ezt beszéld meg a postásoddal, mert szerintem az lenne a dolga, hogy kivigye. -
-=RelakS=-
veterán
Felhívtam a postát, meg közben kaptam jegyzőkönyves levelet...
Hogy ne lennének ennyire precízek.
Megsérült a csomag, és súlyhiányos.
2kg 2g van feltüntetve, 1kg 96g-ot mértek.Szóval eljutott az kis hazánkba, csak van valami gáz a csomaggal. Holnap kihozzák jegyzőkönyv kíséretében, akkor kiderül. 8g miatt különösebben nem aggódom.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
félisten
válasz Kolondrum #69276 üzenetére
És csak nem érti meg, hogy több hete nincs meg a másik doboza sem a zacskó amiben jött (valaki megőrzi azt a buzeráns szürke zacskót?), addig meg nem foglalkoznak velem és csak ezt írják. Hát komolyan mondom lenyomnék neki egy szűket h rhdnameg,
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
postasbeci
csendes tag
Banggoodrol rendelt üvegfólia törötten érkezett meg.
Lehet ilyenkor valamit tenni? Mert gondolom ezt nem kérhetem számon a Banggoodon.
Érdemes vele vesződni? Nem egy nagy összeg volt. -
SutPet
aktív tag
Múlthét kedden 19-én TD-ről németből rendelt K3Note ma megérkezett
God must love stupid people, he made so many of them.
-
atee_13
őstag
GearBest es HK-s rendelés NL postával mostanában esélytelen tréfa nélkül?
-
senior tag
válasz atee_13 #69285 üzenetére
GB forumot nézd meg csak ugy szárnyalnak a csomagok
Black Phone (Hellas Tel) Mobiltelefon és Számítástechnikai Szaküzlet és Szerviz, Tatabánya, Sárberekben (Vegas Burger mellett) közel 22 éve működünk! Értékeléseim, visszajelzéseim: https://hardverapro.hu/tag/inferno81.html#elado
-
LionW
tag
Na, paypalnak csatoltam még1x mindent, képet a tracking numberekről, a teljes rendelésről, a gearbest levélről, de ragaszkodnak a rendőrségi papírhoz. 27-ig van erre időm.
Aki járt bent ilyen ügyben mégis mit mondott a rendőrségen? A posta elvesztette a csomagom, kellene erről valami papír pecséttel meg minden szarral? Nem fognak kiröhögni úgy mégis? -
KamuMazsola
őstag
Az elveszett Tinydeal telefont újraküldték, ma hiánytalanul és hibátlanul megérkezet. Szóval eddig minden telefon és egyéb rendelés megérkezett a tinytől, ezzel az eggyel volt probléma, de normális hangvételű, bár kicsit húzódó levelezés után PayPal nélkül megoldották.
Üdv.: KamuMazsola
-
őstag
válasz Kolondrum #69279 üzenetére
Örülök hogy nem csak nekem vannak olykor egyedi eseteim
Egyébként ha tök egyformát vettél másodjára, nem mind1 hogy melyiket küldi újra? Ha volt TN akkor az alapján kellene elindulni, mert lehet hogy az egyik kézbesített lesz, a másik meg failed...
Egyébként nálam előfordul hogy hónapokig vannak egy sarokban fizetési módtól függetlenül a különféle csomagolóanyagok a megsemmisítés előtt. Ezt csak bosszantásképpen írtam le
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
Laza...
addikt
válasz SchumiBácsi #69289 üzenetére
Nekem 1 hónapon belül eddig 47 csomag jött...külön helyiség kellene tárolni....
Never give up!
-
maj-viktor
őstag
válasz Kolondrum #69273 üzenetére
TN-es rendelés.... +2$ és minden gond "megoldódik" (legközelebb)
(amúgy én ha problémás az ügy, akkor igen addig megtartom a csomagolást és/vagy értékesebb terméknél simán unboxing videó és gyors kép a csomagolásról... mert amúgy tényleg azon látszanak a különböző számok, hogy ez most melyik rendelés is volt... rajta van külön "a webshop rendelés szám", külön a postai száma, stb., így tényleg az alapján lehetne beazonosítani... hülye helyzet, ahogy írtam legközelebb TN-el rendelj, akkor nyomkövethető - beazonosítható... biztos megjön... így meg paypal refund az egyikre - mivel nem tudod melyik, akkor találom legyen a második... amúgy még simán megjöhet... 45-60nap is lehet a szállítás... itt meg 2-3hétről írtál... simán volt hasonló esetem, hogy 1nap különbséggel rendeltem, aztán mégis 2hét különbséggel jött meg)
Amúgy a "szívesség" rendeléssel mindig csak a probléma van, így én mindig kikötöm, ha barátnak - családtagnak rendelek, hogy:
1. megnézem honnan akarsz rendelni
2. leOK-ézom, hogy innen én is rendelnék-e... (eladó értékelés ebay-aliexpress vagy webshop)
3. CSAK TN-el!
4. csak ha kifizeted ELŐRE és ha vámérték feletti, akkor lehet rá +27% ÁFA és 2E Ft vámkezelési díj
5. ha bármi probléma van segítek, de csak ezeket tudomásul véve rendeltess velem!
(ezt sajnos korábbi "eseteim miatt" voltam kénytelen bevezetni, ilyen házi szabály)Így már pár "ismerősömtől" elvettem a kedvét, hogy rendeljek neki... pedig már 100x megmondtam, hogy segítek mindent elmagyarázni a menetét (írtam vagy 5posztot ilyen témában... pont most írom az ebay-paypal posztokat) - beregelni mindenhova, hogy magának tudjon rendelni, stb. (de sokaknak így kényelmesebb, hogy megkérnek valakit - engem)
Amgy "csak" a TN nélküliséggel rontottad el az egészet!
(#69282) postasbeci
Ha gondtalan csomagolás... simán! (bár banggood elég atombiztosan csomagol)
Amúgy meg paypal refund igény benyújtása (egyéni elbírálás alapján, hogy szerintem a webshop vagy a posta hibája volt szerinted... azért írtam milyen volt a csomagolás... ha "hanyag", akkor refund, ha nem akkor posta hibája, azt viszont senkin nem hajtod be már... így egyéni mérlegelés... gondolom ilyen max. 5$ értékről van szó... az is pénz, csak refunddal így a webshopot "húzod le" és közbe nem is biztos ők hibáztak! Mondjuk valszeg én is nyitnék ügyet rá, de ha esetleg mossák kezüket nem pampognék... így "jártam eset" sajnos, ha meg megítélik nekem örülök)(#69290) Laza...
Áhh amatőr!
Nekem asszem ilyen ~feb-márc körül átlag ~60db/hó simán volt!
(most csoróság van így "csakˇ 10-20db/hó van)
Postások már mindig viccelődnek, hogy külön rekesz van fenntartva nekem...
(és amúgy tényleg - megmutatták, amikor voltam benn a postán! xD)Jó persze ebben ilyen 1-2$-os csomagok is vannak... sőt áltag 5-10$-osok csak... persze be-be csúszik 1-1 "értékesebb"
Értékesebb alatt érteni, hogy akár vámérték feletti 22€+[ Szerkesztve ]
-
Laca1212
őstag
válasz maj-viktor #69292 üzenetére
És ezt mind saját használatra rendeled?
-
maj-viktor
őstag
válasz Laca1212 #69293 üzenetére
Aham! Pontosabban nem, mert van amit testvérnek - szülőnek - rokonnak - barátnak - ajándéknak, stb.
Szal ezt simán ellehet osztani 4-5 emberrel (hogy 4-5ember rendelését "intézem")
(de mondom azért tűnik soknak, mert vannak ilyen 1-2-3-5$-osok is közte nagy részben
Így csomag mennyiségnek soknak tűnik, értékre meg... "csak" ~20-30E / hó Ft)Kb. legviccesebb, amikor jön egyszerre 10db "csomag" (ami méretre "csak levél inkább"), mind ilyen aliexpress-es, TN nélküli (így aláírni sem kell) aztán az értékük ilyen 1-2$ / csomag, így "csak" 20$ az összértéke, közbe meg azt lehet hinni méretre - mennyiségre, hogy húúú ez biztos ér vagy 50E Ft-ot, közbe meg az egész értéke 5E Ft)
ez már függőség... más cigire én külföldről rendelésre költök havi 20E-t!
[ Szerkesztve ]
-
norbszt
tag
Sziasztok
Információ, segítség kellene rendeltem a tomtop.com-ról egy mobiltelefont és egy smart keyt .
Kaptam három csomag számot:
YT1610212166101829
Szállítás alatt
Kína(YunExpress)
Magyarország
Legutóbbi esemény -- 2016-04-22 09:27 HUNGARY, Domestic processing transmitted - Forwarded for domestic sorting
Célország
Származási ország - Nyomkövetés időigénye: 682 mp
2016-04-22 09:27 HUNGARY, Domestic processing transmitted - Forwarded for domestic sorting
2016-04-22 02:44 HUNGARY, Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016-04-21 11:15 HUNGARY, Target countries sent / Item sent abroad
2016-04-21 09:17 HUNGARY, The item is on transport to the country of destination
2016-04-21 00:06 HUNGARY, The item is at the PostNL sorting center
2016-04-18 16:10 AMSTERDAM - NETHERLANDS, Custom clearance completed
2016-04-18 09:49 AMSTERDAM - NETHERLANDS, Custom clearance processing
2016-04-16 20:35 AMSTERDAM - NETHERLANDS, Arrived at AMSTERDAM airport
2016-04-16 06:55 HONGKONG - HONGKONG, Departed Facility in HONG KONG
2016-04-16 04:25 HONGKONG - HONGKONG, Arrived at Sort Facility HONG KONG
2016-04-14 22:43 SHENZHEN - CHINA, Departed Facility in SHENZHEN
2016-04-14 03:09 SHENZHEN - CHINA, Arrived at Sort Facility in SHENZHENRD410340693NL
Szállítás alatt
Hollandia(PostNL International Mail)
Magyarország(Magyar Post)
Legutóbbi esemény -- 2016-04-25 09:22 Nagyatád posta, Postán átvehető
Célország - Gyorsítótár Idő: 2016-04-25 16:43
2016-04-25 09:22 Nagyatád posta, Postán átvehető
2016-04-25 09:22 Nagyatád posta, Postán átvehető
2016-04-22 09:27 Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting
2016-04-22 02:44 Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2016-04-21 11:15 NLAMSA(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-04-21 00:06 NLAMSA(Netherlands (, Indító nemzetközi feldolgozó központba érkezett / Item in office of exchange
2016-04-21 00:06 NLAMSA(Netherlands (, Célországba elküldve / Item sent abroad
Származási ország - Gyorsítótár Idő: 2016-04-25 16:43
2016-04-22 02:44 The item has been processed in the country of destination
2016-04-21 15:59 The item has arrived in the country of destination
2016-04-21 09:17 The item is on transport to the country of destination
2016-04-21 00:06 The item is at the PostNL sorting centerRE833543620SE
Szállítás alatt
Svédország(Direct Link)
Magyarország(Magyar Post)
Legutóbbi esemény -- 2016-04-21 19:00 Célországba elküldve / Item sent abroad
Célország - Nyomkövetés időigénye: 44246 mp
2016-04-21 19:00 Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-04-21 10:11 (Sweden), Célországba elküldve / Item sent abroad
2016-04-13 00:00 (Sweden), Küldemény postai átvétele a küldő országban / Item accepted in origin country
Származási ország - Nyomkövetés időigénye: 2385 mp
2016-04-21 10:11 Order departed from sorting hub
2016-04-21 10:11 Order departed from sorting hub
2016-04-15 11:31 Order departed on flight from origin
2016-04-14 22:03 Warning message
2016-04-13 15:56 Item received for processing
2016-04-13 09:00 Item pre-advice receivedMa kaptam egy kis levél csomagot (csomagszáma: RD410340693NL) és csak a smart key volt csak bent matricát levéve alatta volt a (csomagszám: YT1610212166101829)
Létezik az hogy külön küldik a telefon a harmadik csomagszámon jön RE833543620SE[?
Vagy ez bebuktam, tudok valamit tenni?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
maj-viktor
őstag
válasz norbszt #69295 üzenetére
tomtop az egyik első és legnagyobb oldal (talán a tmart-tal együtt) ha jóltudom...
(ebay-en beleszoktam futni... dropshipperekkel, hogy tomtop & tmart-os borítékba jön... mondjuk legolcsóbban, szal azt nemtudom hogy csinálják... biztos mennyiségi kedvezménnyel)szal nem hiszem, hogy átb*sztak... várj türelmesen míg megjön a harmadik csomagszámú csomag is... addig kár előre majrézni...
szimplán volt egy tn nélküli, azt végül "felülírták" egy TN-essel és a mobil is jön egy másik TN-es csomaggal szerintem! Az SE-ssel jön a mobil
mondjuk azt furcsálom, hogy egy 1,85$-os terméket TN-el adtak fel...
(maga a TN díja alapból ~1,5$)[ Szerkesztve ]
-
beg
veterán
válasz norbszt #69295 üzenetére
Igen, a telefonod a RE833543620SE szám alatt érkezik majd. Mivel 04.13-án adták fel fizikailag, a svéd postát ismerve kb. 2-4 hét múlva lesz esedékes.
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Makifeju
tag
Helló Srácok!
Nagy kérdés!
Rendeltem aliról kijelzőt,meg se nyikkan. Nyitottam vitát ma reggel full refundra (nem írtam az eladónak mert sosem válaszolnak). Videót felraktam,vitát nyitottam,erre ír egy üzit a csákó hogy küldene egy új lcd-t. 7 nap múlva vége a vásárlásvédelemnek... Na most hagyjam hogy küldjön másikat,vagy maradjak a refund mellett? Szerintetek?Lehetsz te sikeres-okos-gazdag és szép,de soha nem érhetsz fel hozzám,mert nem lehetsz ÉN!
-
Laca1212
őstag
válasz maj-viktor #69294 üzenetére
Nem semmi.
Jó, hát nincs ezzel baj, csak amiket írtál az sokaknak felfoghatatlan mennyiségű csomag
És hogy a tökbe tudod követni őket. Van valami táblázatod vagy az adott shopon belül a rendeléseid közt tartod "észben"?
Új hozzászólás Aktív témák
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest