Új hozzászólás Aktív témák

  • dredjudge84

    őstag

    válasz V/ #101379 üzenetére

    Hát én is tudnék mesélni, de előbb a válaszom.

    A Magyar Posta betartja és ezt onnan tudom, hogy volt hogy én voltam a feladó, és vissza akartam fordítani a csomagot, de nem voltak hajlandók, mert hogy nekik öt napig tárolni kell hogy a címzett át tudja venni. Hiába mondtam hogy amíg a címzett nem veszi át addig a csomag az én tulajdonom és rendelkezhetek felette, továbbra is fújták hogy akkor is tárolni kell, mert hogy ez van a Postatörvényben. Ezt amúgy zárójelben megjegyzem, hogy nem erre az esetlere találták ki, hanem pont arra, ami jelen esetben is fennáll, hogy a futár nem találja a címzettet.

    Foxpost ezt dettó eljátszotta velem. Vissza akartam kérni a saját csomagom át, mondták hogy nekik ezt tárolni kell öt napig miután kiveszik az automatából három nap után, merthogy három napig az automatában van a csomag, és utána még öt napig nekik tárolni kell a depóban, hátha keresi a címzett, és addig nem fordíthatják vissza.

    Szóval ezt az öt napos tárolást önkényesen alkalmazza mind a posta, mind a Foxpost, és nem tudják értelmezni hogy ez a szabályozás miről is szól tulajdonképpen.

    A DHL is kétszer próbál meg kézbesíteni, és a második sikertelen kézbesítés után értesítőt kell hagyni a futárnak, és öt napig be kell tárolni a csomagot. Ha ezt nem teszik meg és ebből kára származik az ügyfélnek akkor reklamációt kell nyitni. Mondjuk a DHL kicsit magasabb színvonalat képvisel a posta vagy a Foxpost szolgáltatásnál. De nyugodtan cáfoljatok meg ha ez nem így van.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák